rss
  • Banános joghurtkrém

  • Share on Tumblr

    A mazsolát meleg vízbe áztatjuk. Közben a szétválasztott tojás sárgáját kikeverjük a cukorral és a joghurttal, majd hozzáadjuk a kevés meleg vízben feloldott zselatint.

    loading...

    Hozzávalók négy személyre:
    2 banán
    1 tojás
    2 evõkanál cukor
    1 teáskanál zselatin
    4 dl joghurt
    5 dkg mazsola
    1 evõkanál rum
    5 dkg grillázs (díszítéshez)

    A meghámozott banánt hosszában négyfelé vágjuk, majd felszeleteljük. Néhány szeletet a díszítéshez félreteszünk, a többit a krémbe vegyítjük.

    A lecsöpögtetett mazsolát, rummal meglocsoljuk, és a krémbe keverjük. Hideg helyre állítjuk.

    Amikor a krém dermedni kezd, belevegyítjük a kemény habbá vert tojásfehérjét.

    Desszertes poharakba kanalazzuk. A félretett banánszeletekkel és grillázzsal díszítjük.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Almás rolád

    Hozzávalók: A tésztához: 25 dkg porcukor, 20 dkg liszt, 4 egész tojás, 1 citrom leve és reszelt héja, 4 evõkanál forró víz, 1 csomag sütõpor, 3 dkg kakaópor. A töltelékhez: 80 dkg alma, 1 tojásfehérje, 15 dkg cukor, fél citrom, 5 dkg dió vagy mandula.

  • Francia burgonya

    A burgonyát héjában megfõzzük, meghámozzuk, karikákra vágjuk, és mély kiolajozott tûzálló tálba öntjük. Megsózzuk, a tojássárgájával el­kevert tejföllel leöntjük, tetejére morzsoljuk a vajat, és a sütõben ad­dig sütjük, amíg a tejfölt magába nem szívta, és a teteje szépen meg nem pirult.

  • Tojássaláta joghurtosan

    Hozzávalók:

    - 5 db tojás (keményre fõzve)
    - 6 ek joghurt
    - 3 ek majonéz
    - 1 ek mustár
    - 1 tk magos mustár
    - 1 tk szezámmag
    - só, bors
    - 3 csepp édesítõ
    - 1 csipet kurkuma
    - 1 tk csemege paprikakrém
    - 3 dkg petrezselyemzöld

  • Pincepörkölt vörösborral

    Hozzávalók: 2 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 evõkanál olaj, 80 dkg marhalábszár, 1-2 zöldpaprika, 1 paradicsom, 2 dl vörösbor, 1 kg burgonya, pirospaprika, köménymag, só.

  • Túrógolyók rózsaszírupban

    Hozzávalók: 18 dkg khoja (1 tubus cukrozatlan sûrített tej) 35 dkg cséna (2 1/2 liter zsíros tejbõl készített túró) 1 púpozott csésze liszt 1 púpozott csésze porcukor olaj v. ghee a sütéshez 1 evõkanál pisztácia +a szirup 4 csésze cukor 3 csésze víz néhány csepp rózsa esszencia 2 evõkanál tej (a szirup megtisztításához).

  • Tejszínes csirkemellfilé

    Hozzávalók: csirkemellfilé, félcsomag spagetti tészta, só, bors, fokhagyma, kevéske olaj, trapista sajt a sûritéshez, salátalevél.0.5 liter fõzõtejszín, oregano.

  • Kapros csirkeragu-leves

    Hozzávalók:

    10 dkg bacon szalonna, 1 fej vöröshagyma, 15 dkg csirkeszív, 20 dkg csirkezúza, 1 nagyobb sárgarépa, 1 közepes méretû fehérrépa, 1 csokor petrezselyem, 3 fej gomba, 1 teáskanál fokhagymakrém, só, 2 csokor friss kapor, 1 evõkanál pirospaprika, 2 dl tejföl.
    a gombóchoz: 2 szem fõtt krumpli, só, olívaolaj, liszt, 2 db tojás.

  • Török paradicsomsaláta (Domates salatasi)

    Hozzávalók: fél kg paradicsom, 1 uborka, 1 fej hagyma, 2 ek olaj, fél citrom, só.

  • Magyaros szójapörkölt

    Hozzávalók: 50 dkg szójakocka, 3 ek olaj, 3 hagyma, 1 paradicsom, 1 paprika (télen 3 ek lecsó), 2 ek paprika, 3 gerezd fokhagyma, köménymag, só.

  • Fokhagymás spagetti

    Hozzávalók: 4-5 átpréselt fokhagymagerezd, 10 dkg vaj, fél kiló spagetti, 2 ek olaj, 5 ek finomra vágott petrezselyemzöld, 3-4 peperoni (zöld, piros), reszelt parmezánsajt, só.

  • Villám uborkasaláta

    Hozzávalók: 1 kg uborka, 2,5 dl 10 %-os ecet, 1 ek só, 1 ek mustármag, kapor.

  • Csíkos kalács

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    - 5,5 dl tej
    - 10 dkg élesztõ
    - 3 evõkanál kristálycukor
    - 1 kg finomliszt
    - 2 tojás
    - 15 dkg porcukor
    - 1 mokkáskanál só
    - 15 dkg margarin

    A kakaós részhez:

    - 3 evõkanál keserû kakaópor
    - 4 dkg margarin

    A töltelékhez:

    - 8 dkg margarin
    - 8 evõkanál csokoládés mogyorókrém
    - 9-10 evõkanál cukrozott kakaópor
    - 2 kiskanál õrölt fahéj

  • Bajai halászlé

    Hozzávalók: 1 kg ponty, 25 dkg vegyes hal: törpeharcsa, csuka, keszeg stb., 2 fej közepes hagyma, 2 púpozott ek õrölt pirospaprika (az egyik kanál édesnemes, a másik erõs paprika legyen!), 2 dkg só, 1 kis paradicsom, 1 kis hegyes zöldpaprika, 1 cseresznyepaprika, 1/4 dl vörösbor.

  • Vöröskáposztás rakott puliszka

    Hozzávalók: 30 dkg kukoricadara, 1 közepes fej vöröskáposzta, 3 evõkanál olaj, 1 evõkanál vaj, 1 evõkanál só, vegeta;

  • Zöldséges-csirkés tál

    Hozzávalók: 1 nagyobb csirke, 1,5 kg vegyes zöldségféle (karfiol, zöldbab, sárgarépa, petrezselyemgyökér, zöldborsó, karalábé, gomba, zöldpaprika stb.), 2 nagy csokor petrezselyemzöld, 1 csokor kapor, 1 csokor zellerzöld, 2 dkg vaj, 3 dl tejföl, 1 mokkáskanál õrölt szerecsendió-virág, ízlés szerint só, törött fekete bors.

  • Erdei gyümölcsös sajttorta

    Erdei gyümölcsös sajttortaA zabkekszet összetörjük és a tortaformába terítjük, majd meglocsoljuk az olvasztott vajjal. Összekeverjük, majd a forma aljába nyomkodjuk, és 180 fokos sütőben 5 percig a sütjük. Egy tálban habverővel összekeverjük a krémsajtot, a cukrot, a sót és a vaníliaaromát, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat. A tortaformába öntjük, majd vízgőzben 120 fokon 40-50 percig sütjük. A fagyasztott gyümölcsöt a cukorral addig főzzük, amíg a gyümölcsök ki nem olvadtak, a leve kicsit be nem sűrűsödik, de a gyümölcsök még egyben maradtak. Ha kihűlt a torta, felszeleteljük, és a szósszal kínáljuk.

  • Cukkinis-sonkás rakott tészta

    Hozzávalók: 60 dkg cukkini, 25 dkg tészta (penne vagy csiga), 2 dl tejföl, 2 tojás, 15-20 dkg gépsonka, 10 dkg sajt, só, bors, 5 dkg vaj.

  • Borsos tokány

    Hozzávalók:
    fél kg marhalapocka, 1 fej vöröshagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 dl száraz fehérbor, 10 dkg durumtészta, 1 evõkanál olaj;

  • Töltött tojás

    Hozzávalók:

    - 4 tojás
    - 16 db kimagozott, töltött olajbogyó
    - 1 evõkanál tejföl
    - 2 dkg margarin
    - 1 teáskanál reszelt vöröshagyma
    - 1 púpozott teáskanál majonéz
    - só
    - bors
    - néhány salátalevél

  • Sós, omlós tészta

    Hozzávalók: 25 dkg liszt, 12,5 dkg nagy darabokra vágott vaj, 1 tojássárgája, 1-2 evõkanálnyi víz, egy csipetnyi só.

loading...