rss
  • Gesztenyével töltött pulyka

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 db fiatal pecsenyepulyka, fél kg fõtt gesztenye, negyed kiló darált hús, 1 áztatott, kifacsart zsemle, 1 tojás, só, bors, reszelt szerecsendió, 1 kanál zsír.

    A darált húst, a zsemlét, a tojást jól összekeverjük, hozzáadjuk a villával megtört fõtt gesztenyét, a sót, a fûszereket, a pulyka belsejébe töltjük, a nyílást bevarrjuk, sózzuk, zsírral megkenjük és kevés vizet alá töltve közel két és fél órán át sütjük.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Töltött paprika csirkemellbõl

    Hozzávalók: 2 nagyobb csirkemell vagy tyúkmell, 10 deka császárhús, 12 db közepes paprika, 20 deka rizsa, 2 kisdoboz paradicsompüré, só, õrölt bors, rozmaring, 2 tyúkhúsleves kocka, 2 evõkanál olajos rántás, 1 tojás, 10 deka cukor;

  • Fõtt húsos krumpli-saláta

    Hozzávalók: 25 dkg levesben fõtt marhahús, 50 dkg héjában fõtt burgonya, 25 dkg fõtt, vegyes leveszöldség, fél dl húsleves, 2 dl tejföl, 1 dl majonéz, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 3 gerezd fokhagyma, fél citrom leve, ízlés szerint só, késhegynyi õrölt gyömbér.

  • Almás csirkemell

    Almás csirkemellA csirkemelleket megtisztítjuk, szétdaraboljuk, kiklopfoljuk, sózzuk, befűszerezzük. Az almákat ketté vágjuk a magházat kivesszük. A fél almákat cikkekre vágjuk. A kiklopfolt csirkemelleket kevés olajon serpenyőben vagy rostlapon elősütjük. Tepsibe egymás mellé rakjuk őket. Mindegyikre teszünk az almacikkekből 3-4 darabot. Aki szereti pici őrölt fahéjat szórhat az almákra. A sajttal befedjük, és sütőben kb. 10-15 perc alatt, 180 fokon készre sütjük. Zöldséges rizst tálalhatunk hozzá, de friss salátával is nagyon finom.

  • Arab saláta

    Hozzávalók: , 1 salátauborka, 1 csokor retek, 1 csokor sárgarépa, 1 kis fej endívia saláta, 1 húsos zöldpaprika, 1 csokor zöldhagyma, fél citrom leve, 4 evõkanál olaj, só (ízlés szerint), citromkarikák (a díszítéshez).

  • Zöld mártás lazachoz

    Hozzávalók: 3 dl víz, 1 húsleveskocka, 1 csipet kakukkfû, 1 csipet kapor, 1 csokor petrezselyem zöld, 1 gerezd fokhagyma.

  • Sonkaleves pikánsan

    Sonkaleves pikánsanZsiradékon a zöldségeket megdinszteljük, kicsit megpirítgatjuk, majd rajta a vöröshagymát és a fokhagymát is. Megszórjuk liszttel, kicsit átkeverjük - hogy a liszt a nyers ízét elveszítse -, felengedjük a sonkalével. Belerakjuk a sonkát, a krumplit, a zellerzöldet. 5-10 perc után hozzáadjuk a kikevert tejfölt, a száraztésztát, majd beleengedjük az egész tojásokat egyenként. (Nem keverjük el azonnal.)Pár perc után óvatosan alákeverünk, hogy a tojásokat ne sértsük meg, ízesítjük sóval, pici cukorral, ízlés szerint savanyítjuk.

  • Kolbászos tésztaomlett

    Hozzávalók: 25 dkg orsótészta, 1 fej vöröshagyma, 3 piros pritamin paprika, 15 dkg parasztkolbász, 8 tojás, 2 dl tejföl, 1 csokor petrezselyem, 2 evõkanál vaj, só, bors.

  • Málnás limonádé-turmix

    A málnaszörpöt és a citromok levét összekeverjük, majd közvetlen fogyasztás elõtt felengedjük a jól lehûtött ásványvízzel. Poharakba töltjük, és mindegyikbe teszünk néhány szem friss málnát.

  • Sajtos hagymaleves

    1 kg hagymát vékony karikákra szeletelünk. Vajon vagy olajon megpirítjuk, forró vízzel feleresztjük. A víz legyen valamivel több, mint amennyi levest szeretnénk készíteni. Negyed óráig fõzzük, ízlés szerint megsózzuk, esetleg hozzátehetünk egy húsleveskockát. Míg a leves fõ, zsúrkenyeret vékony szeletekre vágjuk.

  • Lecsós pulykamell tarhonyával

    Hozzávalók: 1 kg (kicsontozott) pulykamell, 50 dkg tarhonya, 1,2 kg zöldpaprika, 1 csipõs paprika, 70 dkg paradicsom, 2 fej vöröshagyma, 2 tyúkhúsleveskocka, 1-1 evõkanál ketchup és csípõs gulyáskrém, 1 kávéskanál ételízesítõ, 1 dl víz, 2-3 dl olaj.

  • Házi pálinkafõzés

    Az Európai Unió területén egyedül Magyarország használhatja a pálinka nevet.

    Az is elõírás, hogy "pálinkának csak az a gyümölcspárlat nevezhetõ, amelyet Magyarországon termett nemes és vad gyümölcsbõl, szõlõtörkölybõl, illetve aszú szõlõtörkölybõl készítenek, és amelynek cefrézését, lepárlását, érlelését és palackozását is Magyarországon végzik. A cefre készítése során semmiféle cukor nem használható, ugyanígy a pálinkába aroma vagy cukor sem tehetõ. A pálinkához nem adható tömény vagy higított alkohol, és nem lehet ízesíteni, színezni."

  • Halas rakott krumpli

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, 2-3 fõtt tojás, 1-2 doboz halkonzerv (olajos vagy saját levében eltett hal), ízlés szerint: friss vagy mirelit zöldség (répa, gyökér, petrezselyem, borsó, kukorica, brokkoli, cukkini, gomba), só, bors, tejföl vagy joghurt; a kikenéshez: vaj; kemény sajt.

  • Mentaital

    Hozzávalók 4 pohárhoz: 1 csokor friss borsmenta, 8 filter édeskömény-alma-tea, 4 evõkanál mentaszirup, 2 zöldcitrom.

  • Párolt káposzta

    A dietetikus véleménye: A káposzta magas vitamin-, és rosttartalmú zöldségfélénk, de puffasztó hatással is rendelkezik. A cukorbetegség diétájában törekedni kell arra, hogy a napi maximális szénhidráttartalmat nem szabad túllépni.

  • Párizsikrém

    A 20 dkg finomra vágott párizsit összedolgozunk 5 dkg habosra kevert margarinnal, 1-2 evõkanál kefírrel, egy kávéskanál vöröshagymával, ízlés szerint mustárral, petrezselyemzölddel.

  • Ropogós újburgonya

    A megforrósított olajba öntjük az alaposan megmosott, de héjas új. burgonyát, és a saját levében, fedõ alatt puhára pároljuk.

  • Tejszínes csirkeleves

    Hozzávalók:

    - 2 l csirke alaplé
    - 1 egész, fõtt, csíkokra vágott csirkemell
    - 1,5 marék rizs
    - 2 egész citrom leve
    - 3 marék csíkokra vágott spenótlevél
    - 2 db darabolt sárgarépa
    - 1 marék laskára vágott káposzta
    - só
    - õrölt bors
    - 1 dl tejszín

  • Almalé

    Hozzávalók: 7 kg alma, 6 liter víz, 2 dkg citromsav, 11 teáskanál nátrium benzoát, 1 kg méz.

  • Flambírozott vegyes gyümölcsnyárs

    Hozzávalók: 2 alma negyedelve, 3 banán nagy darabokra vágva, 6 körszelet ananász nagy darabokra vágva, rum, vagy konyak, citromlé, fahéj, porcukor.

  • Gesztenyeleves

    Hozzávalók: 70 dkg gesztenye, 2 db sárgarépa, 1 db fehérrépa, 1 fej zeller, 2.5 dkg vaj, 1 l víz
    petrezselyem, só.