rss
  • Kelbimbóleves

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 15 dkg húsos szalonna, 10 dkg füstölt tarja, 1 nagyobb póréhagyma, 1 evõkanál vaj vagy olaj, 50 dkg tisztított kelbimbó, 1-2 erõleveskocka, só, bors, 1,5 dl tejszín, kis csokor petrezselyem.

    A szalonnát, kevés kockázott füstölt tarját, póréhagymát kevés vajon vagy olajon megpirítjuk. A megtisztított kelbimbót beletesszük, vízzel felengedjük, ha felforrt, 1-2 leveskockával sûrítjük.

    A levest fedõ alatt a kelbimbó megpuhulásáig fõzzük, sóval, borssal ízesítjük, tejszínnel szelídítjük, és vágott petrezselyemmel díszítjük.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Tojáspörkölt

    Hozzávalók: 8 tojás, 1 fej hagyma, olaj, pirospaprika, só, bors.

  • Házi szilvásgombóc

    Hozzávalók:

    - 60 dkg fõtt, tört burgonya
    - 30 dkg liszt
    - 40 dkg szilva
    - 20 dkg zsemlemorzsa
    - 20 dkg zsír
    - 15 dkg kockacukor
    - 5 dkg vaníliás cukor
    - 3 tojás
    - só
    - õrölt fahéj

  • Yogurtlu kebap

    Hozzávalók: 1/2 kg birkahús, 1/2 liter joghurt, 1 hagyma, 1 ek olivaolaj, bors, só, Isot paprika.

  • Görög paradicsomos hal

    Elkészítés: A halakat kiolajozott tûzálló tálba vagy tepsibe fektetem egymás mellé, megsózom, megborsozom, ráfacsarom fél citrom levét, majd félreteszem, amíg a szószt elkészítem hozzá.

  • Görög húsvéti kalács

    Hozzávalók: 80 dkg liszt, 45 dkg vaj, 35 dkg cukor, 1 csomag vaniliás cukor, 4 tojássárgája, 1 dl tej, 1 csomag sütõpor, reszelt narancshéj.

  • Köpönyeges virsli

    Hozzávalók: 1/2 kg darált húst elkészítek Maggi Fasírt Fix-szel és 8 felé osztom, ellapítom.

  • Házi mogyorókrém

    Hozzávalók: 2 tojás sárgája, 1 deci tej, 2 kanál feketekávé, 1 lap zselatin, 3 szem édesítõ, 1 deci tejszínhab.

  • Ananászos-kókuszos kuglóf

    Hozzávalók 18 szeletes kuglófhoz: 50 dkg liszt, 4 tojás, 25 dkg vaj, vagy margarin, 25 dkg porcukor, 1 doboz (850 ml) ananászkonzerv, 20 dkg kókuszreszelék, 2 dl tejszín, 1,2 dl tej, 2 evõkanál rum, 1 csomag sütõpor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 evõkanál kakaó, csipetnyi só.

  • Kínai tojásleves

    Hozzávalók: 8 dl húsleves, 10 dkg gomba, 5 dkg bambuszrügy, 5 dkg kígyóuborka, 3 tojás, 1 paradicsom, 1 kk. szezámolaj, egész bors, só.

  • Baconös csirkemell

    Baconös csirkemellA csirkemellet csíkokra vágjuk, egy tálba tesszük, meglocsoljuk olajjal, sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk 1 evőkanál mustárt, és legalább két órára hűtőbe tesszük. Ezalatt az uborkát alaposan megmossuk, lereszeljük, besózzuk, és 20 percig állni hagyjuk. A fokhagymát vékony karikákra vágjuk, a kaprot picire aprítjuk. Az uborkát alaposan kicsavarjuk, hozzátesszük a joghurtot, a fokhagymát, a kaprot, sózzuk, borsozzuk, és mehet be a hűtőbe. A csirkemellet jó szorosan betekerjük a csíkozott baconbe, és egy tepsibe vagy jénaiba egymás mellé helyezzük.

  • Libamáj sütve

    Hozzávalók: 1 libamáj, 1 liba testháj (kb. fél kg), 1 fej hagyma, kevés víz, esetleg 1 kávéskanál pirospaprika.

  • Habos gyümölcsjoghurt

    Hozzávalók:

    1 literes üveg õszibarackbefõtt, 2 dl joghurt, 2 dl tejszín, 4 evõkanál méz, 1 citrom lereszelt héja

  • Szardellás krokett

    Hozzávalók: fél tubus szardellapaszta, 2 db egész tojás, 2 evõkanál búzadara, 1 dl tejföl, 1 fiola kapribogyó 1 teáskanál mustár, 1 nagy, savanykás alma, 5 dkg reszelt sajt, mokkáskanálnyi cukor, liszt a bundázáshoz.

  • Túrós gyümölcsös szelet

    Hozzávalók:

    Tésztához:
    - 12 dkg finomliszt
    - 12 dkg porcukor
    - 4 egész tojás
    - csipetnyi só
    - 1 csomag vaníliás cukor
    - 1 tk. sütõpor
    - 5 dkg olvasztott vaj

    Krémhez:

    - 25 dkg mascarpone
    - 25 dkg krémes állagú tehéntúró
    - 12 dkg cukor
    - 2 dl tejszín (habbá verve)

    Tetejére:

    - 1 csomag fagyasztott eredei gyümölcs (35 dkg)
    - 1 csomag tortezselé
    - kb. 2,5 dl meggybefõtt lé

  • Jamie Oliver: Jamie belevág...

    Különleges receptek – könnyedén!

    Az évek során egyvalamit biztosan megtanultam: hallgatnom kell a megérzéseimre. Hirtelen ötlettõl vezérelve befizettem egy marokkói repülõútra és eltöltöttem néhány rövid, de csodálatos napot Marrakechben.

    A marokkói ízek, a látni-, hallani- és szagolnivalók úgy hatottak rám, mintha friss levegõt szippantottam volna. Izgatottan, új ötletekkel megrakodva tértem haza. Az ösztöneim azt súgták, hogy több ilyen utazásra van szükségem...

  • Halleves

    Jó böjti leves a többféle halból készített halleves. Kecsege, harcsa, süllõbõl vágunk nem túl nagy darabokat. Egy lábasba egy kanál zsírba két fej vereshagymát, melyet apróra vágtunk, sárgára pirítunk, egy kávéskanál jó paprikát teszünk hozzá, felöntjük melegvízzel, gyengén megsózzuk és körülbelül, egy- egy és fél óráig fõzzük.

  • Narancsfánk

    Hozzávalók: 3 db kisebb narancs, 1 db egész tojás, 2 evõkanál narancsszörp, 1 mokkáskanál reszelt narancshéj, 3-4 evõkanál finomliszt, csipetnyi só, 1 evõkanál porcukor;

  • Rántott süllõ

    Hozzávalók: kb 1 kg süllõ (fiatal fogas tisztítva), liszt, tojás, zsemlemorzsa, olaj, só.

  • Lencseleves gazdagon

    Hozzávalók: 20 dkg lencse, 5 dkg füstölt szalonna, 1 ek olaj, 1 hagyma, kevés zellerzöld, 20 dkg leveszöldség, 1 póréhagyma, 1 babérlevél, 2 gerezd fokhagyma, 3 szegfûszeg, só, 1/4 tk egész fekete bors, 1 db nagy burgonya, ízlés szerint tejföl, 1/2 citrom leve, 2 pár virsli.

  • Spenótos masnitészta

    Hozzávalók: só, bors, 10 dkg mozarella sajt, 2 dl tejszín, 3 gerezd fokhagyma, 4-5 dkg vaj, 1 kg spenót, 40 dkg masnitészta.