rss
  • Mákos guba

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 5 kifli, 2-3 dl tej, méz, vanília aroma, 15 dkg cukros darált mák.

    loading...

    A kiflit karikákra vágom, a tejet a mézzel és a vanília aromával felmelegítem. Ráöntöm a kiflikarikákra és megszórom a darált mákkal. Alaposan összekeverem, ha szükséges még csorgatok rá egy kis mézet.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Rokfortos rántott paradicsom

    Hozzávalók: 8 db kemény, egyforma paradicsom, 5 dkg reszelt rokfort, 1 db egész tojás, 2 gerezd fokhagyma, 1 evõkanál búzadara, késhegynyi törött fehér bors, a bundázáshoz tojás, liszt és zsemlemorzsa;

  • Tejleves

    Egy teflon lábost hideg vízzel kiöblítünk, 1 liter tejet 2 dl vízzel, nagyon kevés sóval, ízelés szerinti mennyiségû cukorral felforralunk, beleteszünk 1-2 csomag vaníliás cukrot és a cérnametéltet.

  • Húsos palacsinta

    Hozzávalók:

    - 40 dkg csirkemell
    - 1 közepes hagyma
    - 1 zöldpaprika
    - 1 paradicsom
    - 2+2 evõkanál olaj
    - 1 kávéskanál pirospaprika
    - 15 dkg liszt
    - 3 tojás
    - 4 dl tej
    - 3+1 dl tejföl
    - 2 szál petrezselyem

  • Déli babos bárány

    Hozzávalók: 25 dkg fehérbab, 2 fej hagyma, 1 evõkanál vaj, 5 dkg füstölt szalonna, 40 dkg bárányhús, 4 sárgarépa, 1 zeller, 3 burgonya, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, babérlevél, petrezselyemzöld.

  • Csevap

    Hozzávalók: 20-20 dkg darált sertéshús, darált marhahús, 10 dkg darált birkahús, törött bors, só.

  • Babkrém

    Hozzávalók: 30 dkg tarkabab, 15 dkg porcukor, 1 tojássárgája, 3 dkg dió, 1 dkg kakaó, 1 dl tej, 3 dl tejszín.

  • Cigánnyársak

    Hozzávalók: fél kg sertéslapocka, 15 dkg húsos szalonna, 2 közepes hagyma, 1,5 dl cigánypác.

  • Téli saláta

    A zöldségeket mosd, tisztítsd és vágd csíkokra, szálazd fel a párizsit is, s az egészet keverd össze egy salátástálban. A joghurtot keverd el a zúzott fokhagymával, ízesítsd mustárral, cukorral, sóval. Az öntetet add a zöldséghez, s a salátát tálalás elõtt hûtôszekrényben pihentesd egy-két órát.

  • Halkocsonya

    Hozzávalók: 1,2 kg ponty + 2 fej és 2 farok, egy cseresznyepaprika, 1 ek paprika, egy nagy fej hagyma, só.

  • Húsos kukoricás pizza

    Hozzávalók: 20 dkg darált hús, 3 fej vöröshagyma, 5 paradicsom, 1 gerezd fokhagyma, 1 evõkanál liszt, 4 kis chili paprika, 1 doboz csemegekukorica, 1 csomag pizzatészta por, 1 dl tejföl, 10 dkg reszelt sajt, 1 evõkanál olaj, só, bors.

  • Indiai fûszeres tea

    Hozzávalók 2 csésze teához: 2 filter feketetea, 2 dl víz, 4 dl tej, 5 szem szegfûszeg, 3 szem zöld kardamom mag, 1 evõkanál friss reszelt gyömbér, cukor ízlés szerint.

  • Kapris húspogácsa

    Hozzávalók: 25 dkg sovány sertéshús, 2 közepes nagyságú ecetes uborka, 1 fiola kapribogyó, 1 db egész tojás, 1 tk mustár, 5 dkg reszelt parmezán sajt, 1 ek burgonyapehely, 1 dl tejföl, 1 dl tejszín, 1 tk pirospaprika, 1 tk szardellapaszta, 2 gerezd fokhagyma, késhegynyi õrölt koriander, 1 mk õrölt fekete bors, kevés liszt.

  • Egreses lepény

    Hozzávalók: 25 dkg finomliszt, 2 dkg élesztõ, 2 evõkanál cukor, 1 tojás, 1,2 dl tej, 1 citrom reszelt héja, csipetnyi só, 1 kg egres, 2 karika kétszersült; a tetejére 15 dkg vaj, 10 dkg cukor, 4 tojás, 2 dl tejszín, csipetnyi só.

  • Paradicsomos káposzta

    Hozzávalók: 1 kg fehér édes káposzta, 3 evõkanál olaj, 2 evõkanál liszt, liter paradicsom ivólé vagy ¼ -es paradicsompüré, só, õrölt bors, cukor és 1 babérlevél.

  • Virgin Banana Colada

    Hozzávalók: 1 nagyon érett banán karikákra vágva, 12 cl ananászlé, 5 cl sûrû kókusztej, 1 gömb ananászsörbet vagy fél csésze tört ananász, 1 gömb jégkása.

  • Tojáshabos fasírt

    Hozzávalók : 1 kis fej vöröshagyma, 1 evõkanál olaj, 50 dkg darált sertéshús (lehet a fele marha vagy szárnyas is), 1 tojás, 2 dl tej, 1 zsemle, 1 gerezd zúzott fokhagyma, só, õrölt bors, a töltelékhez: 10 dkg mélyhûtött zöldborsó, 10 dkg gépsonka, 4 tojás, 1 evõkanál olaj, a tetejére: 1 tojásfehérje, 1 evõkanál zsemlemorzsa.

  • Tojásos kockák

    Hozzávalók: 8 tojás, 8 evõkanál tej, 8 evõkanál morzsa.

  • Banánlikõr

    Hozzávalók: 1/2 kg banán, cukor, 250 ml tisztaszesz, 1 dl víz, rumaeszencia, fél citrom leve.

  • Barbecue csirke

    Hozzávalók:

    2 konyhakész csirke, 1 paradicsom, 1 fej hagyma, 5 evõkanál olaj, bors, só, 1 teáskanál rózsapaprika, 1 teáskanál csípõs mustár

  • Debreceni aprópecsenye

    Elkészítés:
    Az apróra vágott hagymát kevés olajon megpirítom, majd hozzáadom a felkockázott húst. Ha az már levet engedett, akkor fedõ alatt, kis tûzön elkezdem fõzni. Ha a levet elfõtte, adok hozzá kevés vizet. Fél órát fõzöm így, közben sózom, borsozom, meghintem pirospaprikával. Ezután belerakom a felszeletelt paprikát, a megpucolt, és felkarikázott paradicsomot, és tovább fõzöm. Egy serpenyõbe teszek pici olajat, és azon a felkarikázott debreceni kolbászt átpirítom. Ha már a hús megpuhult és jó sok levet engedtek a zöldségek, akkor adom hozzá a kolbászkarikákat, keverek egyet rajta, és már készen is van.

loading...