rss
  • Mákos guba

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 5 kifli, 2-3 dl tej, méz, vanília aroma, 15 dkg cukros darált mák.

    A kiflit karikákra vágom, a tejet a mézzel és a vanília aromával felmelegítem. Ráöntöm a kiflikarikákra és megszórom a darált mákkal. Alaposan összekeverem, ha szükséges még csorgatok rá egy kis mézet.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Nyúlmájjal töltött pulykamell, joghurtos brokkolisalátával

    A pulykamell-filét késsel szétnyitjuk úgy, hogy egy lapot kapjunk belõle. Kiálló széleit levágjuk, a húst kb. 1 cm vastagságúra gyengén kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk. A levágott részeket kétszer átdaráljuk, hozzáadjuk a tojásfehérjét, a tejszínt, kevés sót és borsot, s keverõkanállal vagy habverõvel péppé keverjük.

  • Zabpelyhes málnaleves

    Hozzávalók: málna 500 g, joghurt 400 ml, ásványvíz 400 ml, gyümölcslé 200 ml, zabpehely 30g, ízlés szerint méz, szegfûszeg, fahéj, só.

  • Császármorzsa

    Hozzávalók: 30 dkg búzadara, 10 dkg margarin én olajjal szoktam, 5 dl tej, 8 dkg kristálycukor, só, 3 db tojás, mazsola, 1 citrom, lekvár.

  • Fõtt sonka

    Hozzávalók: 1,2 kg hagyományos füstölésû, kötözött sonka;
    Tálaláshoz: tojás, ecetes torma;

  • Körtesajt

    Hozzávalók: 1 kg körte, 20 dkg cukor.

  • Cseresznye leves

    Hozzávalók:

    50 dkg fagyasztott magozott cseresznye, 1 doboz (3 dl) tejszín, 1 csomag puncs ízû pudingpor, cukor ízlés szerint, 5 púpozott evõkanál liszt + víz, 1 csomag vaníliás cukor, 1 citrom, fahéj, õrölt szegfûszeg, felvert tejszín a díszítéshez

  • Csicsókás vegyes zöldségsaláta

    Négy-öt közepes céklát, egy feketeretket, egy közepes zellert, két sárgarépát és négy csicsókát közepes lyukú reszelõn reszeljen le.

  • Lekváros rizstorta

    Hozzávalók 4 személyre: 4 csésze tejberizs, 2 tojás fehérje, 2 dl lekvár.

  • Sajtos csíkok

    Hozzávalók:

    - 35 dkg liszt
    - 25 dkg margarin
    - 6 evőkanál víz
    - 1 evőkanál ecet
    - ízlés szerint só
    - 25 dkg reszelhető sajt ízlés szerint
    - a lekenéshez egy tojás

  • Gyümölcsös golyók

    Hozzávalók:

    20 dkg müzli, 10 dkg porcukor, 3 dkg margarin, idény gyümölcs és gyümölcslé ízlés szerint

  • Mandulában sült szilva

    Hozzávalók: 40 dkg szép, nagy szemû, magvaváló szilva, 10 dkg darált mandula, 2 db egész tojás, kevés porcukor a tetejére;

  • Amaretto Sour

    Shakerben összerázzuk, koktélospohárba, jégre szûrjük, cseresznyével és narancsszelettel díszítjük.

  • Sajttal töltött baconös csirkemell

    Sajttal töltött baconös csirkemellA melleket megmossuk és éles késsel zsebeket vágunk rájuk. A sajtot kb akkora kockákra vágjuk, hogy kényelmesen beférjen a résekbe. A sajtkockákat becsomagoljuk 1-2 szelet szalonnába (angol vagy bacon szalonna), és bedugjuk a mellekbe, majd fogvájóval a zsebek szélei megtűzzük. Serpenyőben megforrósítjuk az olajat és a melleket elősütjük mindkét oldalán szép pirosra. Ha kissé megpirultak az oldalai, akkor borsozzuk, vegetázzuk és öntsd alá a 2 dl vizet, takarjuk le és tegyük be forró sütőbe kb 25 percre hogy belül is jól átsüljön.

  • Libamelle fasaírozva

    A tömött, kövér libának zsíros bõrét lenyúzzuk, A mellcsontról minden hûst leválasztunk, fél kiflit levesben áztatunk. A húst kétszer átdaráljuk a húsvágón, úgyszintén az áztatott, kicsavart kiflit is.

  • Bakonyi csirkeleves

    Hozzávalók 4 személyre: 1/2 csirke, 1 db vöröshagyma, 40 ml olaj, pirospaprika, 2 ek. szárnyas esszencia, 200 g gomba, 1 pohár tejföl, 25 g liszt, 2 gerezd fokhagyma, petrezselyemzöld, õrölt fekete bors, só.

  • Szalonnás virslifalatok nyárson

    Hozzávalók: 6 pár bõrös virsli, 12 dkg füstölt szalonna, 2-2 zöld és piros színû paprika, só.

  • Répafõzelék

    Hozzávalók:

    - 1 kg sárgarépa
    - 1 fej vöröshagyma
    - 2 ek. tejföl
    - 1 ek. paradicsompüré
    - petrezselyemzöld
    - zsír, só

  • Baconos sütõporos túrós pogácsa

    Hozzávalók: Tésztához: 30 dkg liszt, 25 dkg margarin, 25 dkg túró, 1 mokkáskanál sütõpor, 1 mokkáskanál só (ha a túró túl száraz, akkor az összeállításhoz max. 1 csapott evõkanál tejföl vagy joghurt. (tojás nem kell). Töltelékhez: 15 dkg fõtt és vékonyra szeletelt /kockázott bacon/,
    10 dkg reszelt sajt, (ha nincs bacon akkor jó a szárazabb fõtt füstölt tarja apróra kockázva 2 evõkanál krémsajttal keverve).

  • Flambírozott vegyes gyümölcsnyárs

    Hozzávalók: 2 alma negyedelve, 3 banán nagy darabokra vágva, 6 körszelet ananász nagy darabokra vágva, rum, vagy konyak, citromlé, fahéj, porcukor.

  • Görögdinnye leves

    Hozzávalók:

    2-3 kg görögdinnye, 2 evõkanál lime lé, 2 evõkanál citromlé, 1 piros chili paprika, 1 darabka gyömbér gyökér szeletelve, 1/2 csésze kockára vágott édeskömény (ez nem mag, hanem egy salátaféle), 1/2 csésze menta, 1 sárga vagy zöldpaprika, kockára vágva, 1 piros paradicsompaprika (pritamin) kockára vágva, só, bors, 2/3 csésze fekete áfonya, menta velevek