rss
  • Kavart diós tészta

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 2 dl liszt, 1,5 dl cukor, 2 dl tej, 2 dl darált dió, 1,5 ek vaj, 1 csomag sütõpor, 1 ek joghurt.

    Mindezeket keverõtálban összekeverjük: liszt, sütõpor, darált dió, cukor majd tej, joghurt és vaj. Kivajazott kilisztezett közepes méretû tepsiben tûpróbáig sütjük.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Gombakotlett

    Hozzávalók: 30 dkg gomba, 1 kis fej vöröshagyma, 2 zsemle, 3 tojás, tej, zsír vagy vaj, zsemlemorzsa, 5-6 szál petrezselyem, liszt, bors, só.

  • Amerikai gyümölcssaláta

    Hozzávalók: 1 kg nyers gyümölcs, 20 dkg krémsajt, 1 dl tejföl, 1 citrom, porcukor, pirított mandulaszilánkok.

  • Borjú melle töltve

    Egy kiló borjú mellét megmosunk, besózzuk, a felsõ réteg bõrõs húst elválasztjuk az alsó résztõl úgy, hogy három oldalán azért egybe maradjon s azután a következõ töltelékkel töltjük meg.

  • Tiszta borsos-leves

    Két kis csirkét szépen megtisztitva vagdaljunk fel részeire; a combját, szárnyát, mellét, hátát, külön csinos darabkákba.

  • Babos zölségtál pulykahússal

    Hozzávalók 4 személyre: 1 kisebb fej karfiol, 300 g zöldbab, só, 200 g filézett pulykamell, 2 ek. fõzõvaj, bors, 250 g sárgarépa, 1 cs. zöldhagyma, 2 cs. metélõhagyma, 100 ml olívaolaj, 2 ek. aprított mandula.

  • Õszibarackos sertésszelet

    Hozzávalók:

    12 szelet karaj, 1 doboz felezett konzerv õszibarack, 5 dkg vaj, vagy margarin, 2 gerezd fokhagyma, 1 deci tejszín, 5 dkg reszelt trappista sajt, 5 dkg füstölt sajt (karaván), só, szerecsendió, fehérbors

  • Joghurtos citromos sütemény

    Hozzávalók:

    10 dkg puha vaj
    16 dkg cukor
    2 tojás
    1/2 vanília rúd
    csipetnyi só
    25 dkg liszt
    2 tk sütõpor
    15 dkg natúr joghurt
    kb. 1 dl citromlé
    5-6 ek porcukor
    a díszítéshez tortadrazsé, szárított citromszeletek

  • Ecetes szilva

    A teljesen hibátlan, kemény szilvákat megmossuk, és (elõzöleg kifõzött) üvegekbe rakjuk.

  • Jeges õszibarack tea ananásszal

    A lehûtött õszibarack teába öntsünk 1 teáskanál citromlevet és adjuk hozzá a felvágott ananászdarabokat.

  • Füstölt csülkös marhapecsenye

    Hozzávalók: egy szépséges füstölt csülök, 1 kg csont nélküli marhahús, 30-40 dkg vöröshagyma, 1 tk. majoránna, 2,5 kg burgonya.

  • Töltött tojás

    Hozzávalók:

    - 4 tojás
    - 16 db kimagozott, töltött olajbogyó
    - 1 evõkanál tejföl
    - 2 dkg margarin
    - 1 teáskanál reszelt vöröshagyma
    - 1 púpozott teáskanál majonéz
    - só
    - bors
    - néhány salátalevél

  • Tojásos rizstorta

    Hozzávalók 4 személyre: 4 csésze tejberizs, 2 tojás, 10 dkg cukor, reszelt citromhéj, 5 dkg mazsola, ízlés szerint vágott mandula vagy dió.

  • Serpenyõs gyros

    Hozzávalók: 60 dkg birkalapocka (helyettesíthetõ más tetszõleges hússal is), Kotányi görög fûszerkeverék, olaj, só.

  • Füstölt marhanyelves szendvics

    Hozzávalók: 1 szelet kenyér, 4-5 dkg füstölt - fõtt marhanyelv, fél salátalevél, tojáskarika, vaj, díszítõelemek.

  • Makaróni mortadellával

    Hozzávalók: 25 dkg makaróni, 25 dkg mortadella (vagy egyéb felvágott, például zalahús, esetleg párizsi), 2 dl tejföl, 10 dkg füstölt szalonna, 1 csokor petrezselyemzöld, 5 dkg reszelt füstölt sajt, 1 púpozott evõkanál paradicsompüré, 3 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál rozmaring, 1 teáskanál bazsalikom, 1 mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint só.

  • Ananászos joghurt krémes piskóta

    Tészta: 8 tojás, 9 e.k cukor, 9 e.k liszt, 3 e.k víz, 1 cs. sütõpor. Krém: 4 dob. ananász joghurt, 1 doboz ananászkonzerv, 10 dkg. porcukor. Fél liter Hulala habtejszín, 2 cs. zselatinfix.

  • Ananászos májragu

    Hozzávalók: 15 dkg sertésmáj, 4 karika ananász, 1 db narancs, 1 kávéskanál reszelt gyömbér, csipet morzsolt majoránna, 3 dkg vaj.

  • Rántott karfiolos sonkás palacsinta

    Hozzávalók: 4-4 db üres, sós palacsinta, 25-30 dkg karfiol, 2 dkg vaj vagy maragarin, 2 dl tejszín, 20 dkg darált sonka, 1 púpozott evõkanál finomliszt, 1 tojás, 1 késhegynyi törött fehér bors, 1 csokor petrezselyemzöld, só, 2 tojás, liszt, zsemlemorzsa, olaj a sütéshez.

  • Hideg töltött paradicsom

    Hozzávalók: 8 db kemény paradicsom, 20 dkg juhtúró, 5 dkg vaj vagy margarin, késhegynyi hagymakrém, néhány szál petrezselyem, 1 kávéskanál mustár, 5 dkg parmezán sajt, 1 kávéskanál curry, 1 kávéskanál só.

  • Vegyes zöldségsaláta

    Hozzávalók: 15-20 dkg konzerv sárgarépa; -zöldbab, -zöldborsó, -spárga, -kukorica, -gomba, 1 kis fej lilahagyma, 1 csomó metélõhagyma, 1 nagy paradicsom, 3 evõkanál 5%-os borecet, 6 evõkanál olaj, 1 csipet cukor, só.