2024.03.19. - József, Bánk

Bundázott cukkini mártogatókkal

Hozzávalók: 45 dkg cukkini, 3 ek. liszt, 1 tk. pirospaprika, 1 tojás, 2 ek. tej, kukorciaolaj, durva szemû tengeri só. A mártáshoz: 10 dkg fenyõmag, 1 gerezd fokhagyma, 3 ek. extra szûz olívaolaj, 1 ek. citromlé, 3 ek. víz, 1 ek. aprított petrezselyem, só, bors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Egy turmixgépbe tesszük a fenyõmagot, a fokhagymát, az olívaolajat, a citromlevet, a vizet és a petrezselymet, majd az egészet összeturmixoljuk. sózzuk, borsozzuk, majd egy kis tálba tesszük. A cukkinit felszeleteljük, majd a szeleteket elõször a paprikás lisztbe forgatjuk, majd a tejes tojásba, és így sütjük ki õket az olajban. Utólag sózzuk õket, majd a fenyõmagmártással kínáljuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!