rss
  • Rokfortos burgonyamártás

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 burgonya, 5 dkg reszelt rokfort, 2 dl tejföl, 1 csokor zöldhagyma szára vagy snidling, késhegyni törött fehérbors, csipetnyi porcukor.

    A krumplit héjában megfõzzük, majd meghámozzuk, és lereszeljük. Ezután összekeverjük a lereszelt rokforttal, a tejföllel, a porcukorral és megborsozzuk. A hagymaszárat felaprózzuk, a mártásba keverjük, majd a hûtõben tárolhatjuk pár napig.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Gombaleves

    Egy fazékba tegyünk forrni annyi vizet, a mennyire szükségünk van: három személyre mindenkor egy liter vizet számithatunk. Tegyünk a vizbe mindenféle zöldséget, sót és borsot; azalatt mig a viz forr, egy lábasba tegyünk egy kanál zsirt rántásnak, három személyre egy fakanál lisztet számitva.

  • Görög gyümölcsleves

    Hozzávalók: 3-4 dl meggybefõtt, 1 dl konzerv trópusi gyümölcskoktél, narancs kockára vágva, 1 dl narancslé, 2 banán, 0,5 l tartós tejszín.

  • Bíboros mártás recept

    Hozzávalók:
    15 dkg vaj, 8 dkg rákvaj, 4 dkg liszt, 1 dl tejszín, 3 dl tej, 2 tojássárgája, só, bors, Cayenne bors, konyak, kevés pirospaprika.

  • Húsos pite

    Hozzávalók: 20 dkg liszt, margarin és fõtt burgonya, 1 tojás, só. A töltelékhez: 30 dkg hús, 1 tejbe áztatott zsemle, 1 tojás, só, bors, zöldpetrezselyem.

  • Libamell fasírt

    Hozzávalók: 1 nagy libamell, 1 evõkanál libazsír, 1 áztatott, kifacsart zsemle, 1 kis fej reszelt hagyma, 1 tojás, só, bors, kevés víz.

  • Görög paradicsomos hal

    Elkészítés: A halakat kiolajozott tûzálló tálba vagy tepsibe fektetem egymás mellé, megsózom, megborsozom, ráfacsarom fél citrom levét, majd félreteszem, amíg a szószt elkészítem hozzá.

  • Sárgarépa saláta-almával

    Hozzávalók személyenként: 2 dkg alma, 3 dkg sárgarépa, kevés méz és citromlé.

  • Képviselõfánk

    10 deka vajat 10 evõkanál vízzel felforralunk. Ha jól forr, 10 deka 0-ás grízes lisztet szórunk bele s kevergetés mellett sûrûre fõzzük. A tûzrõl levéve, egyenként 4 egész tojást keverünk hozzá, majd sütõlemezre kis, tojásdad alakú halmokat rakunk, és forró sütõben sütjük.

  • Gerslileves

    A babot éjszakára beáztatjuk. A kockára vágott húst a babbal egy óráig elõre fõzzük. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, zöldséget, gombát és a gerslit. Sózzuk, borsozzuk. Addig fõzzük, amíg a hozzávalók megpuhulnak.

  • Mákos rétes

    Élesztõs tésztát készítünk; 12 deka vajat elkeverünk 2-3 tojássárgája, 3 deci langyos tej és 3 deka, tejben feloldott, élesztõvel, melybe 2 kanál cukrot s egy kis sót is tettünk.

  • Big Ben

    Hozzávalók: 5 cl gin, 4 cl narancslé, 2 cl citromlé, 1 cl grenadin, 10 cl bitter lemon, koktélcseresznye.

  • Sajttal, gombával töltött rántott szelet

    Hozzávalók:

    - 4 db csirkemellfilé
    - 20 dkg gomba
    - 20 dkg trappista sajt
    - 1 fej vöröshagyma
    - 4 szelet bacon
    - 5 dkg vaj
    - 1 fej lilahagyma
    - só
    - õrölt fehérbors

    A panírozáshoz:

    - finomliszt
    - tojás
    - zsemlemorzsa

    A sütéshez:

    - olaj

  • Bundázott tejberizs

    Hozzávalók: tejberizs, tojás, gyümölcsbefõtt, vagy mazsola, liszt, zsemlemorzsa, olaj, fahéj, porcukor.

  • Kapros cukkinifõzelék

    Hozzávalók: 2 db közepes nagyságú cukkini, 2 ek.citromlé, 1 ek. olaj, 1 ek.liszt, 1 ek. cukor, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor kaporlevél, 0,5 liter húsleves(leveskockából is lehet)

  • Paradicsomos báránysült

    Hozzávalók: 8 szelet bárányhús, 50 dkg paradicsom, 1 fej vöröshagyma, 3 evõkanál mazsola, 5 evõkanál olívaolaj, 2 evõkanál fehérborecet, 1 mokkáskanál cukor, frissen õrölt fekete bors, só.

  • Café Flambé

    Hozzávalók 4 csészéhez: 5 cl presszókávé, 8 cl Cognac, 8 db kockacukor, 1 narancs.

  • Ananászos tõkehalfilé

    Hozzávalók: 4 db tengeri halfilé, 1 citrom, fél zellergumó, 1/2 póréhagyma, 1 doboz ananászkonzerv, 1 db tejszín, 1 dl fehérbor, 10 dkg vaj, 2 evõkanál liszt, só.

  • Egészben sült, töltött csirke

    Egészben sült, töltött csirkeMár a tisztításnál ügyeljünk arra, hogy bőre szét ne szakadjon! Kezünkkel ügyesen a bőr alá nyúlva elválasztjuk a bőrt a comb- és a mellehúsától. A csirkét kívül- belül gyengén besózzuk, kevés majoránnával fűszerezzük. A zsemlét tejben megáztatjuk, kicsavarjuk, jól szétmorzsoljuk. A zsíron megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a csirke elkapart máját, a zsemlét, a nyerj tojást, sót, borsot, apróra vagdalt zöldpetrezselymet. A tölteléket egyenletesen a bőr alá töltjük, egészen le a comb tövéig, amíg a bőr fel van nyitva, vagy a csirke hasüregébe nyomkodjuk, a nyílást a végén összetűzve.

  • Rákóczi túrós lepény

    Hozzávalók:
    a tésztához: 15 dkg liszt, 10 dkg vaj, 5 dkg porcukor, 1-2 evõkanálnyi víz, 1 csipetnyi só,
    a töltelékhez: 33 dkg tehéntúró, 10 dkg cukor, 3 dkg búzadara, 1 dkg vaníliáscukor, 3 tojás sárgája, 5 dkg mazsola, lekvár,
    a habhoz: 3 tojásfehérje, 15 dkg kristálycukor, 2 evõkanálnyi piros lekvár

  • Petrezselymes túrókrém

    Hozzávalók: Fél kg túró, 1 csomó zöldpetrezselyem, 1 fej hagyma, 1/2 kk só, 1 pohár joghurt.