2024.05.13. - Szervác, Imola

Somogyi kelt fánk

Hozzávalók: 1,5 kg liszt, 1-2 l tej, 2 dkg élesztõ, 2 tojás, 2 kanál cukor, kevés olaj.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Fogunk egy tálat, beletesszük a lisztet, majd hozzáadjuk a tejfölt, az élesztõt, a cukrot, a tojásokat és az olajat. Az egészet alaposan elkeverjük, majd egy órát állni hagyjuk.

Ezután pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, majd mindegyik közepét kinyomjuk. Így olajban kisütjük õket, és ízlés szerint valamilyen lekvárral kínáljuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!