2024.05.12. - Pongrác

Pancettás penne

Hozzávalók: 15 dkg pancetta (olasz sonka) kockára vágva, 1 sütni való tök (hosszúkás), 30 dkg penne tészta, 25 dkg mascarpone, 5 dkg parmezán, 1 marék fenyõmag, 1 fej lilahagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 db sampinyongomba, 5 dl húsleves alaplé, 2 rozmaringágacska, olívaolaj, só, bors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A sütõtököt félbevágom, kikaparom a magját. Apró kockákra vágva, olívaolajban megforgatva, 1-2 rozmaringágacskával a sütõben 200 fokon fél órát sütöm, amíg szép aranybarna lesz. Közben az apró kockára vágott pancettát olívaolajban pirosra sütöm, hozzáadom a kockára vágott hagymát, a zúzott fokhagymát és a szeletelt gombát.

Picit párolom, majd hozzáadom a mascarponét, a reszelt parmezánt és a fél liter húsalaplét, összekeverem, sózom, majd fedõ alatt 15 percig fõni hagyom. Közben a fenyõmagot 2 perc alatt arany színûre pirítom. A tésztát bõ, lobogó, sós vízben al dentére fõzöm, majd leszûröm. Ha a sütõtök megsült, a többi hozzávalóval együtt összeforgatom, reszelt parmezánnal tálalom.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!