rss
  • Sárgaborsó fõzelék

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 50 dkg sárgaborsó, 2 db közepes krumpli nyersen reszelve, 3 gerezd fokhagyma, 2 szál zellerlevél /összekötve/, zöldpaprika félbevágva, só, bors ízlés szerint. A rántáshoz: 2 evõkanál olaj, 2 csapott evõkanál liszt.

    loading...

    A sárgaborsót éjszakára beáztatjuk. Fõzés elõtt leszûrjük, átmossuk, és a préselt fokhagymával, a zellerlevéllel, sóval, borssal és a reszelt krumplival kb. 1,5-2 liter vízben odatesszük fõni, nagyon-nagyon kicsi lángon, mert kifuthat.

    A fakanalat jobb, ha benne hagyjuk, mert a mellette eltávozó gõz kevésbé engedi kifutni. Ilyen lassú tûzön kb. 1,5 óráig fõzzük. A krumpli teljesen szét fõ benne- tehát sûrít, ezért nagyon kicsi rántás készítünk. A meghûlt rántásra teszünk a fõzelékbõl, és berántjuk. Összefõzzük, ha kell utána ízesítjük.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Bolognai mártás

    Hozzávalók: 0.5 dl olaj, 1 kis fej vöröshagyma, 1 babérlevél, 1 ág friss rozmaring, 1 ger. fokhagyma, 5-6 ek paradicsompüré, 1 szál sárgarépa, 1 kis darab zeller, 10 dkg darált hús, törött bors, csipet só.

  • Velouté szósz recept

    Hozzávalók:
    10 g vaj, 10 g kockára vágott hagyma, 1 púpozott ek liszt, 375 ml húsleves, 125 ml tejszín, só, fehérbors;

  • Mandulás hal olasz krumplisalátával

    Hozzávalók: 4 szelet fehér húsú halfilé, 1 tojás, 5 evõkanál tej, 3 evõkanál liszt, 3 evõkanál zsemlemorzsa, 25 dkg tisztított, durvára vágott mandula; a krumplisalátához: 60 dkg burgonya, 1 hagyma, 1 csokor retek, 1,5 dl húsleves (kockából), 3 evõkanál fehérborecet, 1 evõkanál mustár, 5 evõkanál olívaolaj, csipetnyi cukor, só, bors ízlés szerint, 1 szál rozmaring.

  • Máglyarakás

    Hozzávalók:

    - 8-10 db száraz kifli
    - 5 db tojás
    - olaj
    - 2 dl cukros tej
    - 1 kg alma
    - pici fahéj
    - 20 dkg cukor
    - 3 csomag vaníliás cukor
    - kis üveg baracklekvár vagy vegyes gyümölcsíz

  • Farsangi fánk

    Hozzávalók: 38 dkg liszt, 4 dkg élesztõ, 6 tojássárgája, 7 dkg vaj, 8-9 evõkanál tej, 1 evõkanál cukor, 1 kávéskanál rum, negyed citrom reszelt héja, csipetnyi só, olaj, vaníliás cukor, barackíz.

  • Királyok csirkecombja

    Hozzávalók: 4 szép, nagy csirkecomb, 10 dkg fõtt füstölt tarja vagy, 10 dkg fõtt füstölt sonka, 1 közepes nagyságú csemege uborka, 1 evõkanál frissen reszelt torma, 2 db egész tojás, 1-2 evõkanál tejföl ízlés szerint só és törött fekete bors, kevés liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz.

  • Túrógombóc

    Hozzávalók (3-4 személyre): 50 dkg tehéntúró, 12 dkg búzadara, 3 tojás, 2 dl tejföl, zsemlemorzsa, olaj, porcukor, só.

  • Fácánsült

    A fácánt megtisztítjuk, alaposan megmossuk, különösen a belsejét. A fejét levágjuk, a lábát összekötjük. Hasüregét megsózzuk, beletesszük a megmosott almákatés a petrezselymet.

  • Valentin napi nutellás csók

    Hozzávalók: 15 dkg puha vaj, 12 dkg (sütõ)cukor, 1 tojássárgája, 10 dkg darált mandula, 20 dkg liszt. A kenéshez: nutella.

  • Tárkonyos csirgeragu

    Hozzávalók:

    - 50 dkg csirkemell
    - 4 szelet bacon szalonna
    - 20 dkg gomba
    - 2 db közepes csemegeuborka
    - 1 fej vöröshagyma
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 2 ek méz
    - 1 ek mustár
    - 1 dl fehérbor
    - 1 mk tárkony
    - só
    - bors
    - majoranna
    - ételízesítõ
    - 1 pohár tejföl

  • Fõzelék kínai kelbõl

    Hozzávalók: 1 nagyobb kínai kel, fél kg burgonya, 2 gerezd fokhagyma, 2 evõkanál liszt, 1 kávéskanál curry, 1 kávéskanál morzsolt majoránna, 1 db babérlevél, kevés tárkonyfûszer, 1 teáskanál só, 1 kávéskanál olaj, vegeta.

  • Tejfölgofri

    Hozzávalók: 25 dkg liszt, 2 pohár tejföl, 3 tojássárgája, 10 dkg cukor, 1 cs vaniliáscukor, reszelt citromhéj, 1 csapott tk sütõpor.

  • Barna rizses leves

    Hozzávalók: 1 marék barna rizs, 1 paradicsom, 1 zöldpaprika, 1 evõkanál olaj, 1 evõkanál teljes kiõrlésû liszt, 1 teáskanál pirospaprika, 1 kávéskanál õrölt kömény, 1 kávéskanál szárított borsika, 1 zellerlevél, 3 szál petrezselyemlevél, 1 evõkanál só.

  • Lisztkása

    Adagonként másfél deci tejet felteszünk fõni. Egy csapott kanál lisztet (vagy rizslisztet) simára keverünk fél deci hideg tejjel, és amikor a tûzön levõ tej forrni kezd, folyamatos keverés mellett beleöntjük.

  • Ánizsos csirkemáj brokkolival

    Hozzávalók: 80 dkg csirkemáj, 1 dl száraz fehérbor, ánizs, 1 dl szójaszósz, 1 dl tejszín, 2 fej brokkoli.

  • Fûszeres sajttal töltött kosárka

    Hozzávalók 4 személyre: Az omlós tésztához: 250 g liszt, só, 1 tojás, 125 g puha vaj. A töltelékhez és díszítéshez: 3 ek. krémsajt, 1 tojás, 1 cs. mélyhûtött vegyes zöld fûszernövény, só, bors, cayenne-i bors, 100 g juhsajt, 1 fej lilahagyma, 8-12 levél saláta, 4 ágacska petrezselyem.

  • Gyömbéres, zöld limonádé

    Hozzávalók: 2 db lime, 5 dkg. gyömbér ( friss )Szupermarketekben kapható, 1 mk. citromsav, 1 citrom leve, 35 dkg. cukor, 1,5 l víz.

  • Mogyorós aprósütemény

    Hozzávalók: 30 dkg liszt, 1 csomag sütõpor, 5 púpozott ek. cukor, 1 csomag vanillincukor, 4 ek. víz, 15 dkg margarin, 10 dkg darált mogyoró, 1 felvert tojás, 5 dkg étcsokoládé tortabevonó.

  • Szalonnás burgonya

    Hozzávalók: 20 dkg szalonna, 1 kg burgonya, só.

  • Körözött 1.

    Hozzávalók: egy doboz túró (25 dekás), egy doboz tejföl, egy fej hagyma (nagyon felaprítva),
    fûszerpaprika (ízlés szerint csemege vagy csípõs, szerintem vegyesen az igazi), só (ízlés szerint).

loading...