rss
  • Szarvasgombás álom

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 fekete szarvasgomba, 1 fehér szarvasgomba, 5 dl armagnac, 400 g tészta, vaj, 2 ek. tejszín, 5 dkg reszelt parmezán, só és bors.

    loading...

    Sós vizet fõzzünk fel, tegyük bele a tésztát, pároljuk benne egy percig, majd szûrjük le. A gombát tisztítsuk meg, folyó víz alatt öblítsük át, majd szeleteljük fel.

    Rakjuk egy edénybe és adjuk hozzá az armagnacot és egy kevés vizet. sóval és borssal fûszerezzük. Helyezzünk rá fedõt és fõzzük 5 percig. A tésztához adjunk egy kis vajat, a tejszínt, a sajtot és a gombát a levével együtt. Ízesítsük sóval és borssal. Alaposan forgassuk össze és azonnal tálaljuk.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Paradicsomos karfiolfõzelék

    Hozzávalók: 1 kis fej karfiol, fél kg burgonya, 3 dl paradicsomlé, 2 db sárgarépa, 1 db paprika, fél csokor zeller zöldje, 2 evõkanál liszt, 1 teáskanál só, 1 evõkanál olaj, vegeta.

  • Genovai zöldségleves

    Hozzávalók: 3 fej vöröshagyma, 1 nagyobb cukkini, 2 szál sárgarépa, 25 dkg zöldbab, 3 db paradicsom, 1 dl étolaj, só, bors, 5 gerezd zúzott fokhagyma, 1 mk bazsalikom, 1 kk ételízesítõ, 1 mk petrezselyem, 30 dkg rizstészta, reszelt sajt.

  • Almapuding

    25 dkg finomlisztet, 25 dkg borjú- vagy marhafaggyút, egy púpozott kávéskanál gyömbért, kevés sót összekeverünk, és hideg vízzel olyan sûrû tésztát készítünk belõle, hogy ne ragadjon a kezünkhöz.

  • Fácánleves

    Hozzávalók: 1 db fácán, 30 dkg vegyes zöldség, zeller, kis fej hagyma, só, bors, 1 kávéskanál paradicsompüré, 10 dkg gomba, gyömbér, petrezselyemzöld, 1 tojásból készített finom házi cérnametélt.

  • Kagyló-krémleves

    Hozzávalók: 1 doboz bármilyen konzerv kagyló, 6 dl fehér hal alaplé (leírása e recept elõtt), 1 nagy sárgarépa, 1 kis szál póréhagyma, 4 evõkanál olaj, 1 dl tejszín, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 evõkanál liszt, 1 dl száraz fehérbor, 1 dl sherry (Héliosz), késhegynyi fehér bors, 3 gerezd fokhagyma, só (ízlés szerint).

  • Bajor túrótorta

    Hozzávalók:
    1 kg tehéntúró, 4 tojás, 12,5 dkg vaj, 37 dkg kristálycukor, 1 db citrom, 1 cs. sütõpor, 1 cs. vaníliás cukor, 6 dkg búzadara, 5 dkg vaníliás pudingpor, vaj a forma kikenéséhez.

  • Almaleves habgaluskával

    Hozzávalók: 4 db alma 8 szem aszaltszilva 2-3 evõkanál cukor reszelt citromhéj, 1/2 teáskanál fahéj õrölt szegfûszeg tejföl(zsírszegény) 1-2 kanál finomliszt a habgaluskához: 2 db tojásfehérje, 1 evõkanál kristálycukor 1,5 teáskanál õrölt fahéj.

  • Paradicsomos marha

    Hozzávalók: 80 dkg Marhahús - bélszín, 1/2 pohár extra szûz olíva olaj, 2-3 csipet bors (õrölt), 10 dkg koktélparadicsom, 10 dkg rucola (friss), 2-3 csipet só.

  • Spárgás gombasaláta

    Hozzávalók 4 személyre: 175 dkg zöld spárga, 1 ek egész mustármag, 1 ek reszelt narancshéj, 2 tk reszelt citromhéj, 2 tk reszelt lime-héj, 3 ek narancslé, 2 ek citromlé, 1 ek lime-lé, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 2 tk cukor, 400 g csiperke gomba, 150 g rucola, 1 piros húsú paprika csíkokra szeletelve.

  • Kenyérlángos

    Az élesztõt kevés cukorral, langyos vízben felfuttatjuk. Keverõtálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk az áttört fõtt burgonyát, tojást, felfuttatott élesztõt és annyi langyos sós vizet, hogy ruganyos tésztát kapjunk. Alaposan kidolgozzuk, mikor már elválik a tál falától hozzáadjuk a margarint és ezzel még jól tdolgozzuk.

  • American Pousse Cafe

    A megadott sorrendben (egy felfordított kanál segítségével) óvatosan egymásra rétegezzük az italokat. A végén meggyújtjuk a tetején a brandyt.

  • Bajor tojásmártás

    Hozzávalók: 4 tojás, 1 gerezd fokhagyma, 4 dkg liszt, 4 dkg vaj, 2 evõkanál borecet, só.

  • Zöldségleves

    Hozzávalók: l kisebb fej káposzta, 2 liter csontleves, 3 szál sárgarépa, l karalábé, l zellergumó, 3-4 paradicsom.

  • Graten mártás

    Hozzzávalók: 7 dkg margarin, 5 dkg liszt, 4 dl tej, 2 tojássárgája, 1 dl tejszín, só, szerecsendió.

  • Granola

    Hozzávalók:

    6 dl hántolt zab, 3 dl korpás liszt, 2 dl búzacsíra, 1 teáskanál sütõpor, 1/2 teáskanál só, 2 dl barna cukor (pörkölt süvegcukor), 2 dl lágy margarin vagy vaj, 1 dl méz, 1,5 teáskanál vanília, 2 db tojás, 1 dl mazsola, 1 dl durvára darált mandula, 1/2 dl szezámmag, 1/2 dl tisztított, pörkölt, durvára darált napraforgó

  • Karfiol és krumpli curry

    Hozzávalók:
    ¼ darab karfiol, 2 fej közepes lilahagyma, 2 közepes burgonya, 2 nagyobb paradicsom, fokhagyma, gyömbér, 50 ml étolaj, 1 tk kurkuma, 1 tk õrölt koriander, 1 tk garam masala, chilipor (ízlés szerint),1 tk sûrített paradicsom, 2dl víz, 1 tk só, petrezselyem zöldje;

  • Kávés-kókuszos muffin

    Hozzávalók kb. 12 darabhoz: 1 tojás, 1 vaníliarúd kikapart belseje, 13 dkg barna cukor, 1 dl olaj, 2,5 dl tejszínes joghurt, 28 dkg liszt, 3 tk sütõpor, 1/2 tk fahéj, só, 3 ek instant kávé, 12 kókuszos desszert, 25 dkg porcukor, 1 tojásfehérje, 5 dkg kókuszreszelék, 2,5 dkg kókuszchips, a forma kikenéséhez margarin.

  • Babfasírt

    A babot sós vízben puhára fõzzük. Krumplinyomón áttörjük. Tejbe áztatott zsemlyével, tojással és apróra vágott, zsírban pirított hagymával összedolgozzuk; sóval, borssal ízlés szerint fûszerezzük.

  • Badacsonyi szõlõsaláta

    Hozzávalók: fél kg szõlõ, 1 dl száraz vörösbor, 2 ek dió, 1 ek porcukor.

  • Tonhalkockák

    Hozzávalók: 30 dkg tonhalfilé, só, koriander, durvára õrölt feketebors, olaj.

loading...