2024.05.12. - Pongrác

Sült csokipuding

Hozzávalók: 50 ml forró espresszó vagy valamilyen erõs kávé, 125 g vaj, 6 tojás, fehérje és sárgája különválasztva, 200 g cukor, 100 g aprított mandula, 100 g liszt, 1 kisebb maréknyi darált mogyoró.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Olvassz meg 125g csokoládét kávéval keverve, majd öntsd bele egy kis fagyasztó edénykébe (jégkocka formálóba) és tedd be a mélyhûtõbe és hagyd ott, ameddig meg nem fagy teljesen. Vegyél elõ 6 kicsi 7-8 centis cukrászgyûrût (sütõforma), kapucsínó pohárkákat és kend ki a belsejüket vajjal. Ezeket tedd be a hûtõbe, ameddig elkészíted a krémet.

Olvaszd meg a maradék csokoládét egy edényben fõvõ víz fölött, majd egy külön edényben keverd össze a tojás fehérjét és a cukrot egy habverõvel, és addig keverd (verd fel), ameddig teljesen meg nem keményszik. Öntsd a sárgáját bele a behûtött vajas-csokis keverékbe majd tegyél bele mandulát és lisztet. Majd a tojáshabot keverd össze ezzel a krémmel, nagyon óvatosan.

Szükséges a sütõ elõmelegítése 190ºC fokra. Vedd ki a hûtõbõl a kapucsínós pohárkákat és tegyél mindegyikbe néhány kiskanálnyi krémet, majd tegyél mindegyikbe egy-egy kocka fagyasztott csokis-kávét. Majd ismét tegyél rá krémet, hogy ezeket a fagyasztott csokis-kávé kockákat belepje teljesen. Süsd vagy 18–20 percet az elõmelegített sütõben, majd óvatosan vedd ki a csészécskékbõl, ameddig még forró.

Szórd meg egy kis mogyoróval és máris lehet fogyasztani.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!