2024.05.14. - Bonifác

Kacsás rizottó

Hozzávalók: 25 dkg (barna) rizs, 1 egész kacsamell filé (70 dkg), 5 szál sárgarépa, 30 dkg, (mirelit) zöldborsó, 1 karalábé, 1 kisebb cukkini, 1 fej hagyma, só, rozmaring.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A kacsamellet elõzõ este 2x2 cm-es kockákra vágom, sózom, rozmaringgal beszórom és a szeletekre vágott hagymával rétegesen lerakom. A rizst a szokott módon megfõzöm, a kacsahúst elõbb megpirítom, majd fedõ alatt puhára párolom, végül zsírjára sütöm.

A zöldségeket puhára párolom a kacsa zsírjából kivett néhány evõkanálnyi zsiradékon. Ha profi akarok lenni, akkor a karikára vágott cukkinit külön serpenyõben egy kevés olajon sütöm. Végül az egészet összeforgatom, savanyúsággal, salátával tálalom.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!