rss
  • Fehér piskóta - Sok sütemény lelke

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 6 tojás fehérje, 6 evõk. cukor, 7 evõk. liszt, 1 cs. sütõpor.

    loading...

    A tojásfehérjét habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük, hogy kemény hab legyen. A lisztet összekeverjük a sütõporral, majd a tojáshabba keverjük. Egy gáztepsit kibélelünk sütõpapírral, elterítjük benne a masszát, majd 180 fokra elõmelegített sütõbe toljuk, de pár perc múlva csökkentjük a hõt 150 fokra és így sütjük készre tûpróbáig. Tetszés szerint felhasználható, én most krémmel töltöttem (lásd alább).

    A kisült piskótát kiborítottam a tepsibõl, lehúztam a papírt az aljáról, majd függõlegesen kettévágtam és krémmel rétegeztem.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Anci sztrapacskája

    Hozzávalók: 1/2 kg liszt, 1/2 kg burgonya, 1/2 kg juhtúró + tejszines Campig sajt, kis tej, 1 tojás, 20 dkg füstölt csemegeszalonna, 10 dkg füstölt császárszalonna, 2 dl tejföl, só, bors;

  • Babpörköltös egytál

    Hozzávalók: 30 dkg szárazbab, 2 fej hagyma, fél csomag szója-granulátum, 2 db paradicsom, 10 dkg szarvacska tészta, 1 evõkanál liszt, 1 kávéskanál olaj, 1 evõkanál só, késhegynyi õrölt bors, késhegynyi pirospaprika, vegeta.

  • Csípõs barackmártásos szûzpecsenye

    Hozzávalók:

    szûzpecsenye, sertés fûszerkeverék, barackbefõtt, õrölt gyömbér, fahéj, Erõs Pista, só, méz, citrom, olaj, mogyoró, rizs

  • Kekszes õzgerinc

    Hozzávalók: 5 dkg keserû kakaópor, 25 dkg porcukor, 2 dl víz, 50 dkg háztartási keksz, 0,3-0,5 dl rum, 25 dkg Rama Sütõmargarin.

  • Friss kevert saláta

    Hozzávalók 4 adaghoz: 1 db kígyó uborka, 1-1db kaliforniai paprika, 1 db lilahagyma, 4-5db paradicsom, 1 fej saláta, 2 gerezd fokhagyma, 1 tk. bio mustár, 0,5 citrom, 2 ek. olíva olaj, só, bors , zöldségzöld (vagy snidling).

  • Fûszeres sajttal töltött kosárka

    Hozzávalók 4 személyre: Az omlós tésztához: 250 g liszt, só, 1 tojás, 125 g puha vaj. A töltelékhez és díszítéshez: 3 ek. krémsajt, 1 tojás, 1 cs. mélyhûtött vegyes zöld fûszernövény, só, bors, cayenne-i bors, 100 g juhsajt, 1 fej lilahagyma, 8-12 levél saláta, 4 ágacska petrezselyem.

  • Uborkaleves

    UborkalevesAz uborkát meghámozzuk, kimagozzuk, és kis kockákra vágva turmixgép poharába rakjuk. Hozzátesszük a tisztított fokhagymát, a megmosott, lecsurgatott és összevágott kaprot, ráöntjük a joghurtot és a kovászos uborka levét. Addig keverjük, amíg sűrű, habos tömeg lesz belőle. Ezután a tejfölt belekeverjük. Az olajban piros-ropogósra sütjük a nagyon apróra vágott zsemlét és a levessel együtt (de külön) jól lehűtjük. Tálaláskor a csészékbe, mert leves tetejére tesszük a pirított zsemlét. Avokádóval ugyanígy készíthető, elég hozzá 1 nagy avokádó + a többi hozzávaló.

  • Ukrán tojás

    Kívülrõl teljesen úgy néz ki, mint egy félbevágott fõtt tojás, de mégis más. Hozzávalók: 5 tojás, 5 gerezd fokhagyma, 2 dkg vaj, csipet só.

  • Indiai fûszeres tea

    Hozzávalók 2 csésze teához: 2 filter feketetea, 2 dl víz, 4 dl tej, 5 szem szegfûszeg, 3 szem zöld kardamom mag, 1 evõkanál friss reszelt gyömbér, cukor ízlés szerint.

  • Tojással rakott zöldbab

    Hozzávalók: 80 dkg zöldbab, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 2 zöldpaprika, 3 paradicsom, 4 tojás, 2 dl tejföl, 1 evõkanál olaj, só.

  • Káposztás kocka

    Hozzávalók: egy adag gyúrt nagykockatészta, 1 kg fehérkáposzta, három evõkanál olaj, egy kiskanál cukor, só, õrölt bors.

  • Mákos-almás rétes

    Mákos-almás rétesA citromot beáztatjuk, majd lereszeljük a héját. A citromhéjat, mákot és a mazsolát annyi tejben megfőzzük, hogy sűrű legyen a massza. Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, majd a cukorral együtt összekeverjük a megfőzött masszával. A réteslapokat egy enyhén nedves konyharuhára terítjük, olajjal megkenegetjük, megszórjuk zsemlemorzsával, majd ráterítjük a kihűlt tölteléket, és a konyharuhával felgöngyöljük. Közepesen meleg sütőben 20-25 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Melegen, porcukorral díszítve tálaljuk.

  • Karácsonyi tonhalas rakottas

    Hozzávalók: 1 narancs lereszelt héja, 2 doboz tonhalkonzerv, 10 közepes burgonya, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 15 dkg sajt, 1 pohár tejföl, só, olaj.

  • Fasírttal töltött patisszon

    Fasírttal töltött patisszonA hagymát aprítsuk fel, és 2 ek olívaolajon fonnyasszuk meg. Az 1x1 cm-es kockára vágott padlizsánt adjuk a hagymához, és süssük pirosra, addig, amíg a padlizsán teljesen meg nem puhul. Ha lefedjük, akkor gyorsabban megpuhul. Ha készen van, hűtsük ki, majd dolgozzuk össze az összes hozzávalóval. A patisszonokat mossuk meg, és vájjuk ki a magházukat. A mélyedéseket sózzuk, borsozzuk, majd töltsük meg a fasírt alappal. Tegyük őket egy magasabb falú tepsibe, öntsünk alá pici alaplevet vagy vizet, a tetejüket locsoljuk meg vékonyan olívaolajjal.

  • Almás lepény

    Almás lepényAz almákat nagy lyukú reszelőn lereszeljük, 5 percig állni hagyjuk és kinyomkodjuk a levét. Kis lángra rátesszük, hozzáadjuk a cukrot és megdinszteljük, majd hagyjuk kihűlni. A tésztához valókat jó alaposan összegyúrjuk, picit lágy lesz a tészta és 1 órára hűtőbe tesszük. A tésztát kettéosztom, kilisztezett tepsibe rakjuk, erre kevés zsemlemorzsa kerül (vagy van aki grízt szór rá, hogy az alma leves ne áztassa fel a tésztát), majd erre a kicsvart alma és erre rá a másik tészta. Megszurkálom villával, megkenem a tojásfehérjével és lassú tűznél 40 percig sütöm

  • Húsvéti csokifészek

    Hozzávalók: Crunchy Nuts, Cornflakes, vagy más száraz pehely, 15 dkg csokoládé, 2 EK kakaópor, 2 EK cukor, 2 EK vaj, húsvéti édességek.

  • Gombapaprikás

    40 dg gombát folyóvízben mossunk meg, és vágjuk nagyobb kockákra. Egy kis fej vöröshagymát aprítsunk fel, és 0,5 dl olajon dinszteljük üvegesre. Utána tegyük hozzá a gombát, majd keverjünk bele 1 kávéskanál fûszerpaprikát.

  • Házi jégkésa

    Házi jégkésaOtthon sokkal egészségesebb vál­to­za­tot ké­szít­hetsz mindössze három hoz­zá­va­ló­ból, fagy­i­gép nélkül. Hámozd meg a barackot késsel, vagy dobd forró vízbe 30 másodpercre, és húzd le a héját. Vágd a gyümölcshúst kockákra, majd add hozzá a vizet és a citromlevet, és turmixold simára. Öntsd a masszát egy laposabb tálba,tedd a mélyhűtőbe, és fagyaszd egy-két óráig,közben néhányszor keverd át villával, hogy ne fagyjon kemény tömbbé. Fogyasztás előtt vedd ki a hűtőből, és ismét keverd át villával, hogy elérje a jégkására jellemző állagot. Azonnal tálald.

  • Tejfölös gombás csirkeszárnyak

    Hozzávalók: 1 kg csirkeszárny, 1/2 l tejföl, gomba, 1 csomag sültcsirke fûszersó, 1-2 evõkanál olaj, 1-2 dl víz, foghagyma, só.

  • Szalvétagombóc (Serviettenknödel)

    Hozzávalók: 300 g zsemle kenyér vagy héj nélküli fehér kenyér, 40 g derített vaj, 300 g liszt, 3 db tojás, 250 ml tej, 60 g olvasztott vaj, só.

loading...