rss
  • Kalábriai leves

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 25 dkg spenót, 25 dkg darált marhahús, 10 dkg zsemlemorzsa, 8 dkg parmezán, 1 csomag petrezselyemzöld, 2 tojás, só, fehérbors, 1 l húsleves.

    A spenótot 2 dl sós, forrásban lévõ vízben 3 perc alatt leforrázom, majd leszûröm. A darált húst a morzsával, a parmezánnal, az apróra vágott petrezselyemmel és a tojásokkal összekeverem, sózom, borsozom.

    A masszából dió nagyságú gombózokat formálok. A leforrázott spenótot deszkán darabokra vágom és a húsgombócokkal együtt a felforrósított húslevesbe teszem. Egészen gyenge tûzön kb. 10 percig fõzöm, majd forrón tálalom

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • American Pousse Cafe

    A megadott sorrendben (egy felfordított kanál segítségével) óvatosan egymásra rétegezzük az italokat. A végén meggyújtjuk a tetején a brandyt.

  • Csuka tormamártással

    Elkészítés: A halat egészben, a fejével együtt, annyi vízben, hogy ellepje, feltesszük fõni. A fõzõlébe beletesszük a cukrot, a babérlevelet, a borsot, a szegfûborsot, és literenként 2 kávéskanálnyi sót adunk hozzá. A halat - forrástól számítva - lassú tûzön 5 percig fõzzük. Mikor megfõtt, kiemeljük (a fõzõlevet nem öntjük ki), megtisztítjuk a szálkáktól, apró darabokra vágjuk, és melegen tartjuk. A fõzõlevet átszûrjük.

  • Reform császármorzsa

    Hozzávalók: 3 ek tönkölybúza-liszt (teljes õrlésû), 3 ek tönkölybúza-dara, 5 ek olaj, 4 kk karob por, 1/2 db citrom leve.

  • 10 perces fánk

    Elkészítés: Az összes hozzávalót jól összekeverjük.

    Öt percet állni hagyjuk, majd közepesen forró olajba evõkanál segítségével golyókat szaggatunk belõle, és végül aranybarnára sütjük. Porcukorral, lekvárral, csokikrémmel, bármivel nagyon finom!

  • Dinnyecharlotte

    Hozzávalók: 2 kisebb görögdinnye, 4 evõkanál frissen facsart citromlé, 3 tojásfehérje, 20 dkg cukor, 2 dl tejszín, 20 babapiskóta, 1 dl konyak, 10 szem mandula.

  • Tüdõ rizskásával

    A rizskását forró zsírba tesszük, jól megmosva; mikor a zsirban egészen átmelegedett, fel töltjük forró vízzel, sót is teszünk hozzá és fõzzük, míg egészen puha lesz.

  • Lisztkása

    Adagonként másfél deci tejet felteszünk fõni. Egy csapott kanál lisztet (vagy rizslisztet) simára keverünk fél deci hideg tejjel, és amikor a tûzön levõ tej forrni kezd, folyamatos keverés mellett beleöntjük.

  • Erdélyi rablóhús

    Hozzávalók: 80 dkg vesés, 10 dkg füstölt húsos szalonna, 1 kk paprika, bors, só, 20 dkg kukoricadara, 8 dkg zsír.

  • Csirkecomb gombában

    Hozzávalók: 4 szép csirkecomb, 1 zacskó gombalevespor, 8-10 dkg finomliszt, 1 db egész tojás, 1,5-2 dl tej, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 mk törött fekete bors.

  • Sajtos-sonkás muffin

    Sajtos-sonkás muffinA sütőt előmelegítjük. A formákat kikenjük vajjal, és belisztezzük. A sonkát nagyon apróra kockázzuk. A sajtot lereszeljük. Egy tálban a liszthez adjuk a sütőport, a szódabikarbónát, a fűszereket, majd jól összekeverjük. Egy másik tálban a tojást az olajjal kikavarjuk. A két részt összeforgatjuk. Belerakjuk a sajtot és a sonkát. A tejet és a tejfölt is lassan hozzákavarjuk. Minden formába teszünk 2 evőkanál masszát, hogy a forma ¾-ét ellepje körülbelül. Sütőben megsütjük 15- 20 perc alatt megsütjük. Reggelire és vacsorára is kitűnő választás.

  • Kókuszos-meggyes süti

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    - 4 tojás
    - 4 kanál liszt
    - 4 kanál cukor
    - 1 kanál olaj
    - 2 kanál kakaópor
    - 1 citrom reszelt héja
    - pici só
    - 1/2 csomag sütőpor
    - 1/2 üveg meggybefőtt

    A krémhez:

    - 5 dl tej
    - 10 dkg kókuszreszelék
    - 5 kanál cukor
    - 1 csomag főzős vaníliás pudingpor
    - 15 dkg margarin

    A csokimázhoz:

    - 3 kanál cukor
    - 3 kanál víz
    - 3 kanál kakaópor
    - 8 dkg margarin

  • Kukoricafõzelék

    Hozzávalók: 30 dkg-os kukoricakonzerv vagy 1 csomag fagyasztott tejes kukorica, 5 dkg vaj, 1 evõkanál liszt, 1-2 dl tej, 1 dl tejszín, só, õrölt fehér bors (1 csokor petrezselyem).

  • Szalonnás káposztasaláta

    Nagyon vékonyra felvágunk egy 80 dekás fehérkáposztafejet, és sós vízzel 1eforrázva, másnapig állni hagyjuk.

  • Paradicsomos csirke

    Ha a csirke még nagyon fiatal, elég ha egy kanál zsírban a szétdarabolt, kisé besózott csirkét fél óráig pároljuk.

  • Gyümölcsös –magos rúd

    Hozzávalók: 10 dkg darált háztartási keksz + 4 dkg darabos keksz, 10 - 10 dkg mazsola, aszalt barack és aszalt füge, 5-5 dkg mogyoró és mandula apró darabokra vágva, 10-12 dkg vaj, porcukor ízlés szerint.

  • Marhahúsleves

    Hozzávalók: 1 kg marhalábszár, 20 dkg sárgarépa, 15 dkg petrezselyemgyökér (fehérrépa), 5 dkg zeller, 5 dkg karalábé, 5 dkg kelkáposzta, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom (lucullus), 1 kicsi burgonya, ízlés szerint feketebors (egész), ízlés szerint köménymag (fûszer) (egész), ízlés szerint babérlevél (egész), 1 fej vöröshagyma, só.

  • Crostini con funghi

    Hozzávalók: 20 dkg friss gomba, 5 dkg szárított vargánya, 2 hagyma, 2 gerezd fokhagyma, fél csomó petrezselyemzöld - mindhárom finomra vágva, 4 ek vaj, 1 ek olivaolaj, só bors, citromlé, 4 szelet pirított kenyér.

  • Szezámmagos csirkefalatok

    Szezámmagos csirkefalatokA csirkemell filét felkockázzuk, majd egy serpenyőben olajat melegítünk. A bunda hozzávalóit egy tálban csomómentesen összekeverjük. A víz mennyisége a tojás méretétől függően változhat. Elég sűrű legyen a tészta, a palacsintatésztánál jóval sűrűbb. A felkockázott húsból egy keveset belemártogatunk a bundába és gyorsan beletesszük az olajba a darabkákat. Ne tegyünk egyszerre sokat, mert megdagadnak és összeragadnak. Figyeljünk rá, hogy egyesével süljenek szép aranybarnára. Ha kisültek lecsepegtetjük.

  • Valentin napi nutellás csók

    Hozzávalók: 15 dkg puha vaj, 12 dkg (sütõ)cukor, 1 tojássárgája, 10 dkg darált mandula, 20 dkg liszt. A kenéshez: nutella.

  • Fokhagymás rizs

    Hozzávalók: 4 adag párolt rizs, 5-6 gerezd fokhagyma, némi fokhagymaszár (ha van), 3 ek olaj.