Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A krémhez megolvasztjuk a porcukrot közepes hõfokon, megpirítjuk benne a mogyorót, majd vajjal kikent tányérra tesszük. Megvárjuk, amíg kihûl, majd megtörjük és átszitáljuk. Sûrû krémet fõzünk gõz fölött 2 tojásból és 5 dkg cukorból, majd hozzátesszük az átszitált mogyorót. Levesszük a tûzrõl, és folyamatos kavargatással hûtjük, és közben belekeverjük a habosra vert vajat.
A krémet a forró tésztára kenjük, majd a szalvéta segítségével felcsavarjuk. A tekercset deszkára tesszük, leöntjük a megolvasztott és egy evõkanál olajjal kikevert csokoládémázzal, majd meghintjük a szitán fennmaradt durvább mogyoróval. Lehûtjük, majd forró késsel szeleteljük. Elkészítéséhez kb. 100 perc szükséges.
Jó étvágyat!