2024.05.07. - Gizella

Mogyorókrémes rolád

Hozzávalók: 8 tojás, 28 dkg cukor, 18 dk liszt, 10 dkg tortabevonó csokoládé. A krémhez: 10 dkg mogyoró, 10 dkg porcukor, 5 dkg vaj, 2 tojás, 5 dkg cukor.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A piskótatészthoz a tojások sárgáit kikeverjük a cukorral, majd lassan hozzáadjuk a lisztet és a kemény habbá vert tojásfehérjét. zsírral kikent tepsibe öntjük, és 220 Celsius fokon megsütjük. Ezután kivesszük a sütõbõl, és cukorral jól meghintett szalvétra borítjuk.

A krémhez megolvasztjuk a porcukrot közepes hõfokon, megpirítjuk benne a mogyorót, majd vajjal kikent tányérra tesszük. Megvárjuk, amíg kihûl, majd megtörjük és átszitáljuk. Sûrû krémet fõzünk gõz fölött 2 tojásból és 5 dkg cukorból, majd hozzátesszük az átszitált mogyorót. Levesszük a tûzrõl, és folyamatos kavargatással hûtjük, és közben belekeverjük a habosra vert vajat.

A krémet a forró tésztára kenjük, majd a szalvéta segítségével felcsavarjuk. A tekercset deszkára tesszük, leöntjük a megolvasztott és egy evõkanál olajjal kikevert csokoládémázzal, majd meghintjük a szitán fennmaradt durvább mogyoróval. Lehûtjük, majd forró késsel szeleteljük. Elkészítéséhez kb. 100 perc szükséges.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!