2024.05.13. - Szervác, Imola

Karalábéfõzelék

1 kg zsenge karalábét hámozzunk meg, majd megmosva káposztareszelõn reszeljük le. Keverjünk hozzá 1 evõkanál apróra vágott petrezselymet, és 1 evõkanál étolajon dinszteljük pár percig. Utána öntsünk rá annyi vizet, hogy majdnem ellepje, adjunk hozzá 1 púpozott mokkáskanál sót, és fedõ alatt fõzzük max. fél óráig, amíg megpuhul.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Végül 2 evõkanál liszthez adjunk annyi olajat, amennyit felvesz, és takaréklángon habzásig hevítve készítsünk belõle rántást, majd vegyük le a tûzrõl. Hagyjuk langyosra hûlni, és állandó kevergetés mellett tegyünk hozzá 1 dl tejfölt.

Dolgozzuk simára, majd engedjük fel 1 dl hideg tejjel, és adjuk a puhára fõtt karalábéhoz. Gyakran megkeverve fõzzük még 5 percig, hogy besûrûsödjön. A sûrítést végezhetjük habarással is, a Zöldborsófõzeléknél leírt módon, de most csak 2 normál evõkanál lisztet, és 1 dl tejet adjunk hozzá. Melegen, feltéttel tálaljuk. Hûtõszekrényben tároljuk. Ha másnapra besûrûsödne, öntsünk hozzá egy kis tejet, és forraljuk fel.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!