2024.05.12. - Pongrác

Muffin kakóval és lekvárral

Hozzávalók: 8 dkg margarin, 14 dkg cukor, 2 db tojás, 28 dkg liszt, 2 teáskanál sütõpor, fél teáskanál só, 2,2 dl tej, 8 dkg darabolt darált dió, 2 evõkanál kakaópor, 4 dkg csoki darabokra törve, 9 dkg aszalt gyümölcs apróra vágva, lekvár (mindegyik muffin közepébe 1-1 kávéskanállal).
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elõmelegítjük a sütõt 175 C fokra. A margarint habosra vegyítjük a cukorral és a tojással, beleteszünk 2 ek. kakaóport, az finomra vágott csoki darabkákat, valamint az aszalt gyümölcsöt. A száraz hozzávalókat összekeverem, majd a tejjel felváltva hozzátesszük a keverékhez. A masszából kb.. egy evõkanálnyit teszünk a formákba, képezünk benne egy kisebb mélyedést, ebbe teszünk egy kanálnyi lekvárt, majd a megmaradt masszával lefedem. 30-35 percig sütjük. Tetejére csoki mázat csorgatunk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!