rss
  • Péter-Pál szelet

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 12 tojás, 18 dkg liszt, 5 dkg reszelt csokoládé, 36 dkg vaníliás cukor.

    A töltelékhez: 24 dkg darált dió, 24 dkg vaj, 16 dkg porcukor, 2 dl tej.

    A 12 tojás sárgáját 36 dkg vaníliás cukorral habosra keverjük. 18 dkg liszt, 5 dkg reszelt csokoládéval kikeverjük és a 12 tojás fehérje felvert habját hozzákeverjük. Két egyforma tepsiben kisütjük. A töltelék: 24 dkg darált diót, 2 dl tejjel leforrázunk. Amíg kihûl, 24 dkg vajat, 16 dkg porcukorral habosra keverünk, hozzáadjuk a darált diót és jól összedolgozzuk. A kisült tésztákat a töltelékkel megkenjük, egymásra fektetjük és a tetejét reszelt csokoládéval meghintjük.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Macaróni leves

    Egy pár szál macarónit sós vízben puhára fõzünk, leszûrjük s apró egyforma darabkákra vágjuk.

  • Lili-kifli

    Hozzávalók: 20 dkg vaj, 20 dkg liszt, 1/2 csomag sütõpor, 20 dkg túró, kevés só, lekvár.

  • Zellerleves pirított zsemlekockával

    A megtisztított, felkockázott zellert fõzd puhára 8 dl csontlében, vagy sós vízben. Adj hozzá finomra vágott zellerzöldet és borsot is.

  • Zselécukros szelet

    Sárga tészta: 10 tojás sárgáját és 30 dkg porcukrot 15 ek forró vízzel habosra keverni. Hozzáadni 35 deka lisztet, melyet fél csomag sütõporral kevertem el. Kizsírozott tepsiben kisütni.

  • Libamáj rizzsel

    Nagyon ízletes finom eledel a libamáj s annál jobb, minél egyszerûbben van elkészítve. Egy szép nagy libamájat megmosunk és besózunk. Egy sárgarépát s egy fej vereshagymát szeletekre vágva egy lábas fenekére teszünk s ráfektetjük a libamájat, teszünk rá egy jó kanál zsírt és annyi vizet, hogy a libamájat ellepje.

  • Almás szeletek

    Porhanyós tésztát készítünk. 21 deka tiszt, 14 deka vaj, 8 deka cukor, 1 tojás, 1 sárgája, kevés finomra vágott citromhéjjal.

  • Kókuszkrémes torta

    Hozzávalók:

    Tésztához:

    - 8 tojás
    - 8 ek. kristálycukor
    - 8 ek. finomliszt
    - fél cs. sütőpor

    Krémhez:

    - 10 dkg kókuszreszelék
    - 2 dl tej
    - 2 dl kókusztej
    - 1 cs. vaníliás puding
    - 20 dkg cukor
    - 25 dkg mascarpone
    - 2 dl habtejszín
    - 1 cs. habfixáló por

  • Farsangi fánk

    Hozzávalók: 38 dkg liszt, 4 dkg élesztõ, 6 tojássárgája, 7 dkg vaj, 8-9 evõkanál tej, 1 evõkanál cukor, 1 kávéskanál rum, negyed citrom reszelt héja, csipetnyi só, olaj, vaníliás cukor, barackíz.

  • Túrós nudli

    Hozzávalók:

    - 30 dkg liszt
    - 15 dkg túró
    - 1 tojás
    - csipetnyi só
    - 3 dkg vaj
    - zsemlemorzsa
    - fahéj
    - 3-4 ek cukor
    - eperlekvár
    - porcukor

  • Tojásos húspástétom

    A Húsvéti maradék sonkát-tojást némi ötlettel igen finom különlegességé tudjuk varázsolni. Érdemes kipróbálni. Minden alkalomra ajánljuk.

  • Aszpikos sonkatekercs

    Hozzávalók 8 személyre: 8 vékony szelet gépsonka, 20 dkg juhtúró, 3 evõkanál reszelt ecetes torma, 40 dkg franciasaláta, 1 evõkanál zselatinpor, 3 dl húsleves (lehet kockából is).

  • Pesce arrosto

    Hozzávalók: friss szardínia, 1 tk tengeri só, 1 gerezd fokhagyma, 3 ek Olivaolaj, 10 dkg édeskömény gumó és levél apróra vágva, 1 borshüvely, 1 ek fehérborecet.

  • Sajtos rizsgombóc

    A rizst a paradicsompürével, sóval és annyi vízzel, amennyit felvesz, puhára fõzzük, levét elpárologtatjuk, majd a tûzrõl levéve belereszel­jük a sajtot.

  • Zöldséges sonkaleves

    Zöldséges sonkalevesA megtisztított zellert és pórét megmossuk, félkarikákra vágjuk. A sárga- és fehérrépát is tisztítás után felaprítjuk. Az olajat felforrósítjuk, megfuttatjuk rajta a kétféle répát, a zellert, majd rátesszük a póréhagymát. Elkeverjük, felöntjük 1,2 liter vízzel. Felforraljuk, amikor forr a leves, beleszórjuk a gerslit és a felkockázott sonkát, majd kíméletesen főzzük 20-25 percig. A tejfölt kikeverjük a liszttel, majd egy merőkanálnyi levessel, visszaöntjük a leves egészéhez. Meghintjük aprított petrezselyemmel, sózzuk, borsozzuk, és összeforraljuk.

  • Finomfõzelék

    Hozzávalók: 250 g sárgarépa, 250 g zöldborsó, 1 fej vöröshagyma, 1 pohár tejszín, 20 g vaj, pirospaprika, liszt, cukor,só, ételízesítõ, citromlé.

  • Paradicsomos húsgombóc

    Hozzávalók 4 adaghoz: 60 dkg csirkemell, 2 tojás, kb. 4-5 evõkanál zabkorpa, 2 fej hagyma, fokhagyma, olívaolaj, pirospaprika, bors, paradicsompüré, kb. 1 liter paradicsomlé.

  • Ötperces meggyes pite

    Hozzávalók: 2 tojás, 25 dkg liszt, 2,5 dl tej, 1cs. sütõpor, 20 dkg porcukor, 1 cs vaníliás cukor, 10 dkg margarin, csipet só, 40 dkg meggy.

  • Péter-Pál szelet

    Hozzávalók: 12 tojás, 18 dkg liszt, 5 dkg reszelt csokoládé, 36 dkg vaníliás cukor.

  • Alufóliás sárgarépa

    Hozzávalók: 1 kg zsenge, tavaszi sárgarépa, S dkg vaj, só, csipetnyi szelt szerecsendió.

  • Aszalt csipkebogyó

    A dércsípte, érett de még kemény csipkebogyót megtisztítjuk. Alufóliával kibélelt tepsibe téve enyhe tûzön lassú hevítéssel megszárítjuk. Amikor víztartalmát elveszítette, befejezzük az aszalást.