2025.11.07. - Rezsõ

Péter-Pál szelet

Hozzávalók: 12 tojás, 18 dkg liszt, 5 dkg reszelt csokoládé, 36 dkg vaníliás cukor.
A töltelékhez: 24 dkg darált dió, 24 dkg vaj, 16 dkg porcukor, 2 dl tej.

A 12 tojás sárgáját 36 dkg vaníliás cukorral habosra keverjük. 18 dkg liszt, 5 dkg reszelt csokoládéval kikeverjük és a 12 tojás fehérje felvert habját hozzákeverjük. Két egyforma tepsiben kisütjük. A töltelék: 24 dkg darált diót, 2 dl tejjel leforrázunk. Amíg kihûl, 24 dkg vajat, 16 dkg porcukorral habosra keverünk, hozzáadjuk a darált diót és jól összedolgozzuk. A kisült tésztákat a töltelékkel megkenjük, egymásra fektetjük és a tetejét reszelt csokoládéval meghintjük.