rss
  • Amerikai mártás

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 15 db levesrák, 1/2 dl olaj, 10 dkg vaj, 10 dkg vegyes zöldség, 5 dkg vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 5 dkg paradicsompüré, 1/2 dl konyak, 1 dl fehérbor, 2 dkg liszt, só, bors, kakukkfû, pirospaprika, 1 ba­bérlevél, zöldpetrezselyem, tárkony, 1 dl spanyol mártás.

    loading...

    Leginkább tengeri rákkal, de folyami rákkal is elkészíthetjük. Az apróra vag­dalt zöldséget, hagymát olajban megpirítjuk, beletesszük a fûszereket, az össze­zúzott fokhagymát, jól elkeverjük és beletesszük a jól megmosott és lecsur­gatott élõ rákokat. Megsózzuk, ismét jól elkeverjük, és fedõ alatt néhány percig pirítjuk, majd ráöntjük a konyakot és a fehérbort, kevés hallével vagy hús­levessel feleresztjük.

    Beletesszük a paradicsompürét, vagy ha van, néhány darab apróra vágott friss paradicsomot és gyors forralással, idõnként meg­keverve, felére fõzzük be. Ezután a rákokat kiszedjük, megtisztítjuk, félretes­szük, s ha a mártás nem elég sûrû, kevés liszttel összegyúrt vajjal sûrítjük. Utána finom szitán áttörjük, megízesítjük törött borssal vagy Cayenne borssal. Ez a mártás inkább sûrû legyen, mint ritka, és a kész mártást, habverõvel való keverés mellett, nyers vajjal feljavítjuk. Végül finomra vágott tárkonyt teszünk bele.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Gombás tojás

    Hozzávalók 8 személyre: 8 db tojás, 20 dkg csiperke­gomba, 10 dkg vaj, só, õrölt bors, 1-1 csokor petrezselyem és kakukkfû, 2 evõkanál tejföl.

  • Édes-paradicsomos sárgaborsóleves

    Hozzávalók: 25 dkg sárgaborsó, 1 nagyobb paradicsompüré konzerv, 1 ek cukor, 1 kk só, csipetnyi morzsolt majoránna,2 ek liszt, vegeta.

  • Gyümölcsös kosárkák

    Hozzávalók a tésztához: 35 dkg liszt, 25 dkg, reszelt citromhéj, 10 dkg kristálycukor.

  • Gesztenyés muffin

    Hozzávalók:

    10 dkg étcsokoládé, 25 dkg gesztenyepüré, 10 dkg puha vaj, 2 ek rum, 2 ek sárgabaracklekvár, 5 dkg cukor, 3 tojás, 1 csipetnyi só, 5 dkg liszt, 1 tk sütõpor, a tetejére tejszínhab és õrölt fahéj

  • Részeges csirke

    Hozzávalók:

    1 egész csirke, néhány szál húsos szalonna, 30 dkg gomba, 2 dl száraz fehérbor, 1 pohár tejföl, só, bors

  • Almás kukoricasaláta

    Hozzávalók: 30 dkg mélyhûtött kukorica, 1 szál sárgarépa, 1 Jonatán alma, 5 dkg majonéz, 1 dl tejföl, 1 teáskanál mustár, 1 teáskanál citromlé.

  • Zsenge pórékrémleves

    Hozzávalók: 3 zsenge póréhagyma, 0,5 kg burgonya, 1 vöröshagyma, 5 dkg húsos szalonna, 3 dkg vaj, 1,4 l zöldségleves (leveskockából is készülhet), só, 1,5 dl tejszín A tálaláshoz: néhány vékony szelet húsos szalonna.

  • Mákos metélt

    Egy darab cukrot tejbe felforralunk és kissé befõni hagyjuk, hozzáteszünk 'I4 liter mákot s avval is még fõzzük.

  • Olasz zöldbab

    Hozzávalók: 1 kg friss vagy, 2 csomag mélyhûtött zöldbab, 3 szép nagy paradicsom, 1 gerezd fokhagyma, 3 evõkanál olaj, só, õrölt bors.

  • Hagyma saláta

    Hozzávalók: hagyma 2 fej, zöldpaprika 0.5 kg, sós ecetes víz 3 dl, cukor 2 kocka.

  • Karfiol budai módon

    Hozzávalók: 1 kg szép, tömör karfiol (tisztán mérve), 50 dkg kemény paradicsom, 10 dkg reszelt márványsajt, 3 dl tejföl, 1 fej vöröshagyma, 1 dkg vaj, 5 evõkanál zsemlemorzsa, 2 gerezd fokhagyma, késhegynyi õrölt borókabogyó, 10 dkg füstölt húsos szalonna, só és õrölt fehér bors ízlés szerint.

  • Sonkás kocka

    A csomagoláson jelzettek szerint kifõzzük a tésztát. A vagdalt füstölthúst összekeverjük a tejföllel, a tojássárgákkal és a borssal. A tojásfehérjékbõl kemény habot verünk.

  • Nutella csók

    A Nutellát picit meglangyosítjuk, hogy folyós legyen. A tojásfehérjét a cukorral keményre verjük.

  • Gyümölcsös rizsfelfújt

    Hozzávalók: 15 dkg rizs, 15 dkg cukor, fél liter tej, 3 tojás, 50 dkg gyümölcs, vagy kompót, 1 púpozott ek kakaó, 3 dkg vaj, só, fahéj.

  • Tepsis vaddisznóbélszin

    Hozzávalók: 60 dkg. vaddisznó bélszin, 4-6 szál sárgarépa, 40 dkg. zöldborsó, 80 dkg. burgonya, 3 - 4 evõkanál étolaj, 2 dl. tejföl, 5-6 dkg. füstölt sajt, só;

  • Vesepecsenye gombával

    Ehhez is feküdt vesepecsenyét veszünk, minden bõrétõl s faggyútól megtisztítjuk, megmossuk, kendõvel leszárítjuk s besózzuk.

  • Smarties torta

    Hozzávalók: 10 dkg csokoládé, 10 dkg vaj, 2 tojás, 17,5 dkg cukor, 7,5 dkg liszt, smarties cukor.

  • Körözött metélõhagymával

    Hozzávalók: 40 dkg túró, 20 dkg vaj, 1 dkg só, 1 csomó metélõhagyma, egy csipet õrölt kömény.

  • Fogas molnárné módra

    Hozzávalók: 1 szép fogas, 10 dkg vaj, olaj, 1 kg burgonya, só, fokhagymasó, petrezselyemzöld.

  • Húsos krumplikazal 4 személyre

    Hozzávalók: 80 dkg burgonya, 20 dkg sült vagy fõtt hús, 1 fej vöröshagyma, 1-1,5 dl húsleves, vaj, kevés olaj, 1 kávéskanál liszt, 1 evõkanál zsemlemorzsa, reszelt sajt, só;

loading...