rss
  • Mazsolás vanília leves

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: másfél liter tej, fél csésze rizs, 1 vanília rúd vagy aroma, 3 evõkanál cukor, 1 db tojássárgája, 1 evõkanál liszt, 1 csomag mazsola.

    A tejet feltesszük fõni a vaníliával úgy, hogy kb. 2 dl-nyi tejet visszatartunk. A tojássárgáját 1 evõkanál cukorral és a liszttel habosra keverjük, majd a megmaradt hideg tejjel hígítva a felforralt tejhez adjuk. A maradék cukrot is beletesszük. Közben a rizst külön megfõzzük vízben és a felforralt híg, krémszerû masszához keverjük. A mazsolát is hozzáadjuk. Ha kihûlt, ízlés szerint citrom-vagy narancshéj reszelékkel és gyümölcsdarabokkal is dúsíthatjuk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Paprikás csirke Lieven módra

    A szokásos módon vajon süssünk meg egy fiatal csirkét, de ne hagyjuk túlságosan megpirulni. Vágjuk fel négy vagy hat egyenlõ részre, tegyük meleg helyre.

  • Töltött paprika

    Szép húsos zöldpaprikáknak magját kiszedjük, ereit kivágjuk s egy tálba rakva, leforrázzuk. Ha egy ideig már álltak, kiszedjük és szitára rakjuk. Elõzõleg már feltehetjük a mártáshoz szükséges egy - 1 és fél kiló paradicsomot, egy kis hagyma és petrezselyem zöldjével, kevés vízzel fõni.

  • Ibolyavirágos túrópuding tojáslikõröntettel

    Hozzávalók: 40 dkg tehéntúró, 1,5 dl tejszín, 15 dkg porcukor, 4 zselatinlap, 2 csokor ibolya szirmai, 1 narancs reszelt héja.

  • Gyros

    Személyenként 15 dkg gyros + 5 dkg reszelt sajt + 1 tojás.

  • Banánsorbet

    Három-négy érett banánt meghámozunk, felszeleteljük, leöntjük 1 liter forró sziruppal (1 liter vízben fél kilogramm cukrot olvasszunk fel).

  • Rántott tüdõ gombóckák

    Hozzávalók: 30 dkg sertéstüdõ, 2 db egész tojás, 1 húsleveskocka, 1 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál törött bors, 1 késhegynyi szerecsendió-reszelék, ízlés szerint só, kevés liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz;

  • Zöldséges spagetti

    Hozzávalók:

    - 6 kisebb répa
    - 1 piros húsú paprika
    - 1 zöld húsú paprika
    - 1 sárga húsú paprika
    - 3 gerezd fokhagyma
    - 15 dkg borsó
    - 8 evõkanál olíva olaj
    - 1 csomag spagetti
    - parmezán a tálaláshoz

  • Sült töltött paprika

    Hozzávalók: 4 szép nagy paradicsompaprika, 5 db egész tojás, 5 dkg reszelt füstölt sajt, 1 evõkanál zsemlemorzsa, késhegynyi törött fekete bors, 1 mokkáskanál só, 1 mokkáskanál curry-por;

  • Zelleres tésztában sült amúrcsíkok

    Hozzávalók 4 személyre:
    50 dkg amúrfilé vagy más, fehér húsú halfilé, 10 dkg liszt, 2 tojás, 20 dkg zellergumó, 1/4 csokor petrezselyem, só, bors, a sütéshez olaj. A salátához: 1/2 kígyóuborka, 2 paradicsom, 1 zöldpaprika, 30 dkg vegyes leveles saláta (fejes, fodros, madár stb.), 1 citrom, 2 dl joghurt, 1 evõkanál olívaolaj, só, bors, kapor

  • Szalonnás pontyszelet

    Végy 1 kg pontyszeletet, sózd és kissé paprikázd meg. Süssél ki 10 dkg apró kockára vágott, füstölt szalonnát, futtass meg a zsírján egy kis fej reszelt hagymát, tégy bele 2 áztatott és jól kifacsart zsemlét, 2 tojást, fûszezezd meg sóval, borssal és finoman megvágott petrezselyemzölddel.

  • Gombaleves

    Hozzávalók:

    1 fej vöröshagyma, 2 evõkanál étolaj, 25 dkg szeletelt gomba, 2 db sárgarépa, 1 db zöldség, 1 db zellergumó, só, fehérbors, kakukkfû, tárkony, 1 kis marék eperlevél tészta, 3 dl tejszín

  • Áfonyával töltött alma

    Hozzávalók 8 személyre: 8 db kisebb (savanykás) alma, 2 evõkanál citromlé, 30 dkg áfonyalekvár, 1 csokor friss cit­romfû.

  • Sajtos batyu

    Hozzávalók:

    30 dkg kemény sajt, 20 dkg liszt, 2 db tojás, 2 dkg élesztõ, 2 evõkanál tej, 1 db kockacukor, 1 csokor petrezselyem, 4 evõkanál olaj, 2 evõkanál víz, só, bors

  • Ropogós burgonyaszirom

    Hozzávalók: 4 közepes burgonya, 3 tojás, 3 ek. finomliszt, só, õrölt bors, 1 csomag metélõhagyma, olaj a sütéshez.

  • Bajai halászlé

    Hozzávalók 4 személyre: 1200 g ponty, 500 g vegyes hal( törpeharcsa, kárász, keszeg), 2 db közepes vöröshagyma, 2 ek. õrölt pirospaprika ( édesnemes, és erõs), só, 1 db paradicsom, 1 db hegyes zöldpaprika, 1-2 db, só, cseresznyepaprika, 250 ml vörösbor, 150 g gyufatészta.

  • Karalábé fõzelék

    Hozzávalók:

    2 kg karalábé
    4 dkg zsír vagy olaj
    6 dkg liszt
    1 dl tej

    cukor
    törött bors
    1 csomó zöldpetrezselyem

  • Fantáziasaláta

    Hozzávalók 4 személyre: 1 fej saláta, 300 g homár vagy rákhús (konzerv), 150 g kagylóhús (konzerv), 300 g gomba, 200 g paradicsom, 150 g spárga, 1 csomag kapor, 0,2 dl borecet, só, õrölt fehér bors, cukor, pár csepp balzsamecet, 20 g barna cukor, limett.

  • Egyszerû fürjpecsenye

    Hozzávalók: 8 fürj, 20 dkg angolszalonna, só, bors, 1 kk. borókabogyó, 2 dl olaj.

  • Hamis fasírt

    Hozzávalók: 1/2 kg fõtt szójabab darálva, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 zsemle, só, pirospaprika, bors, 1 tojás, olaj.

  • Szarvastokány erdei gombával

    Hozzávalók:

    600 g szarvas lapocka, 150 g vöröshagyma, 8 cl olaj, 30 g paradicsom püré, 2 g kakukkfû, 2 dl száraz vörösbor, 120 g vargányagomba, 120 g rókagomba, 2 db babérlevél, 1/2 csomó zöldpetrezselyem, 2 dl tejfõl, 30 g liszt, só, õrölt bors