Hozzávalók: 60 dkg csirkeszárny, 5 dl tyúkhúsleves (leveskockából), 2 citrom, 1 fej vöröshagyma, csipetnyi sáfrány, 10-10 dkg magozott zöld olajbogyó és mandula, 2 evõkanál olívaolaj, fél-fél kávéskanál õrölt fahéj és gyömbér, õrölt bors, só.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Megfõzzük a húslevest, apróra szeleteljük a hagymát, megszárítjuk az olajbogyót, és tapadásmentes serpenyõben megpörköljük a mandulát. Serpenyõben, felforrósított olajban elõsütjük a csirkehúst, rászórom a fahéjjal, a sáfránnyal, a gyömbérrel, hozzá adjuk az olajbogyót, a mandulát, sózzuk, megborsozom, és feleresztjük a húslevessel.
Felforraljuk, majd takarék lángon, fedõ alatt fél óráig fõzzük. Közben hozzá adjuk a szeletekre vágott citromot.
Jó étvágyat!