2024.05.13. - Szervác, Imola

Citromos csirke

Hozzávalók: 60 dkg csirkeszárny, 5 dl tyúkhúsleves (leveskockából), 2 citrom, 1 fej vöröshagyma, csipetnyi sáfrány, 10-10 dkg magozott zöld olajbogyó és mandula, 2 evõkanál olívaolaj, fél-fél kávéskanál õrölt fahéj és gyömbér, õrölt bors, só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Megfõzzük a húslevest, apróra szeleteljük a hagymát, megszárítjuk az olajbogyót, és tapadásmentes serpenyõben megpörköljük a mandulát. Serpenyõben, felforrósított olajban elõsütjük a csirkehúst, rászórom a fahéjjal, a sáfránnyal, a gyömbérrel, hozzá adjuk az olajbogyót, a mandulát, sózzuk, megborsozom, és feleresztjük a húslevessel.

Felforraljuk, majd takarék lángon, fedõ alatt fél óráig fõzzük. Közben hozzá adjuk a szeletekre vágott citromot.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!