2024.05.08. - Mihály

Fetasajttal töltött csirkemell, olívás, padlizsános rizzsel

Hozzávalók: csirkemell 70 dkg, cukkini 1 db, olívabogyó 1 dkg, paradicsom 4 db, petrezselyem 1 csokor, rizs 0,5 kg, sajt (feta) 10 dkg, só, tojás 2 db, vaj 5 dkg, zabpehely 5 dkg, zsálya.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A padlizsánt apró kockákra vágjuk, majd lesózzuk, és állni hagyjuk. Közben elkészítjük a sajtos tölteléket a húshoz: a sajtot borsozzuk, és az apró kockára vágott olívabogyóval, valamint a mentalevéllel összekeverjük.

Beletöltjük a húsba, majd a húst a felvert tojásba és a zabpehely búzapehely keverékébe forgatjuk, és kisütjük. Elkészítjük a rizsköretet: a padlizsánt lepirítjuk, hozzáadjuk a maradék olívabogyót és a paradicsomkockát, majd a rizst magát.

Sózzuk, borsozzuk, végül a maradék mentalevelet hozzáadjuk, és összepirítjuk az egészet.

Jó étvágyat kívánunk!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!