rss
  • Gesztenyés-áfonyás pite

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 20 dkg vaj, 20 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 db citrom reszelt héja, 4 db tojás, 20 dkg liszt, 1 tk sütõpor, 6 ek áfonyalakvár, 1 csomag gesztenyemassza, fél marék csokoládé darabok, 1 mk fahéj, 1 ek kakaópor.

    A tésztához a vajat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, citromhéjat. A tojásokat egyenként belekeverjük. A lisztet a sütõporral elvegyítjük, és beledolgozzuk a masszába. Tegyük bele a fahéjat is, kellemes hátteret ad.

    A tészta felét elkeverjük az instant kakaóporral, keverjük bele a csokoládé darabokat. Ezután a kakaóval elkevert részt sütõpapírral kibélelt tepsibe tesszük, erre csepegtetjük rá a lekvárral elkevert gesztenyepürét. Végül rákanalazzuk a tészta másik felét, eloszlatjuk rajta. 160 fokon kb. 30 percig sütjük. Várjuk meg míg kihûl, mert akkor a megolvadt csokoládé darabok megdermednek.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Esti csokoládé csészében

    A fõzõcsokoládét kis tûzön kevés vízben felolvasztjuk. Közben a tejet a cukorral és a vaníliarúddal felforrósítjuk, majd állandó keverés mellett, vékony sugárban a felolvadt csokoládéra öntjük.

  • Karfiolos hamburger

    Hozzávalók: 40 dkg pépesre darált csirkemell, 10 dkg fõtt karfiolrózsa, 1 kis fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, petrezselyemzöld, só, õrölt bors, étolaj, 4 szezámmagos zsemle, friss zöldségfélék, mustár, ketchup.

  • Boros narancskocsonya vaníliamártással

    Hozzávalók: 2 kg narancs, 1,5 dl fehérbor, 2,5 dkg zselatinpor, 5 ek. méz. A mártáshoz: 1 csomag fõzés nélkül elkészíthetõ vaníliás krémpor, 3 dl tej, 1 dl tejszín, a tálaláshoz mézes puszedli.

  • Málnás csigatorta

    Hozzávalók:

    A tésztához: 15 dkg liszt, 5 tojás, 7 dkg vaj, csipetnyi só;

    A töltelékhez: 25 dkg mirelit málna, 4 dl tejszín, 25 dkg tehéntúró, 25 dkg Mascarpone, 7 dkg cukor, 1 zacskó vaníliás cukor, 1 dl tojáslikõr, 5 lap fehér zselatin, 1 evõkanál porcukor;

  • Pikardiai spárga

    Hozzávalók: 2 kg spárga, 3 tojás, 1 citrom, 20 dkg vaj, turbolya, finomra vágott metélõhagyma, só, õrölt bors.

  • Krumplisaláta

    KrumplisalátaA majonézes krumplisaláta az egyik legnépszerűbb saláta. Télen ideális felvágottak, maradék sültek mellé, nyáron a kerti partik, kirándulások és piknikek egyik alapétele. Ráadásul könnyen és gyorsan elkészíthető. Elkészítés: A krumplit héjában megfőzzük, lecsepegtetjük, hűlni hagyjuk. A krumplikat megpucoljuk, majd falat nagyságú kockákra vágjuk. A hagymát felaprítjuk, a zellerszárat vékonyan felszeleteljük. Egy nagy tálban elkeverjük az aprított zöldségeket a krumplival, ecettel és majonézzel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

  • Zöldséges csirkefalatok

    Hozzávalók:

    - 60 dkg csirkemellfilé
    - 1-1 db sárga, zöld, piros kaliforniai paprika
    - 1 cukkini
    - 1 padlizsán
    - 25 dkg gomba
    - 2-3 paradicsom
    - 8 kis fej hagyma
    - só
    - bors
    - sült csirke fûszerkeverék
    - napraforgó olaj

  • Spenótos rakott tészta

    Hozzávalók:

    - 25 dkg fodros kocka tészta
    - 30-40 dkg spenót
    - 4-5 gerezd fokhagyma
    - 4-5 dkg sütõmargarin
    - 2 dl tejföl
    - 20 dkg trappista sajt
    - só
    - bors

  • Angolos kolbászkák

    Hozzávalók: 50 dkg fõtt, darált marhafelsál, 2 fej reszelt hagyma, 1 tojás, só, õrölt fehérbors, 1 evõkanál mustár, curry, olaj.

  • Nyíregyházi szeletek

    Hozzávalók: 8 szelet karaj vagy comb, 2 jonatán alma, 5 dl olaj a kisütéshez, morzsa, 3 evõkanál szójapehely, 5 evõkanál liszt, 3 tojás.

  • American Pousse Cafe

    A megadott sorrendben (egy felfordított kanál segítségével) óvatosan egymásra rétegezzük az italokat. A végén meggyújtjuk a tetején a brandyt.

  • Sült sárgarépa

    Hozzávalók: 1 kg szép hosszú, nagy sárgarépa, ízlés szerint só és törött bors.

  • Töltött káposzta

    Hozzávalók: 1 kg savanyú káposzta, 8-10 savanyúkáposzta-levél, 40 dkg darált sertéshús
    10 dkg rizs, 2 dl tejföl, 1 fej vöröshagyma, só, bors, pirospaprika, kevés olaj, 2 ek liszt.

  • Kínai csirkeleves

    Hozzávalók: 1 csirke, 3 dkg szárított kínai gomba, 2,5 l csirkehúsleves, 1 csomag vegyes zöldség, 5 dkg kínai rizsgombóc, sárgarépa, zeller, póréhagyma, 34 dkg bambuszrügy, szójaszósz, chili.

  • Karottás sertéstokány

    Hozzávalók:

    60 dkg sertéslapocka, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 evõkanál olaj vagy 4 dkg zsír, 1 csomó újkarotta, 1 evõkanál liszt, só

  • Káposztás pirog

    Hozzávalók Tészta: 50 dkg túró 45 dkg liszt 35 dkg Rama só Töltelék: 25 dkg húsos füstölt szalonna 1 nagyobb fej, kb. 1,5 kg-os káposzta Só, bors és 6 db kockákra vágott kemény tojás 1 tojás a kenéshez.

  • Egres rumban

    Hozzávalók: 1 kiló majdnem érett egres, 70 dkg cukor, fél liter víz, 1 liter rum, 3 vaniliarúd, 5-6 ágacska citromfû.

  • Áfonyás õzmedalionok

    Hozávalók: 80 dkg õzhús, 2 dl tejszín, 10 dkg áfonyadzsem, 4 fürt ribizli, 4 szelet kenyér, fél dl portói bor, 4 dkg vaj, 4 szem borókabogyó, õrölt bors, só.

  • Sonkás-hagymás lepény

    Hozzávalók: 1 cs mélyhûtött leveles tészta (kb. 45 dkg) 2-3 szál póréhagyma fehér része, 20 dkg nyers sonka, 1 ek olaj, 4 tojás, 20 dkg natúr krémsajt (pl. medve), 15 dkg trappista sajt, reszelve;

  • Füstölt sonka madeirában

    Hozzávalók: 60 dkg füstölt sonka, 3 szál sárgarépa, 1 fej zeller, 1 dl vörös bor, 1 dl madeirabor (helyette is használhatunk vörös bort), 4-6 szem feketebors, 1 babérlevél, 1 kávéskanál citromlé.