rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Erõleves

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 kg marhacsont, 25 dkg darált marhahús, 1 tojásfehérje, 1 kiskanálnyi paradicsompüré, 30 dkg sárgarépa, 10 dkg fehérrépa, 10 dkg zeller, bors, só.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A csontot aprítsuk fel, forrázzuk le, majd öblítsük le. A darált húst jól keverjük össze a tojásfehérjével és a paradicsompürével, majd hígítsuk fel 2 liter hidegvízzel. Tegyük bele a csontot, a megtisztított, de egyben hagyott zöldséget, valamint néhány szem borsot, sózzuk meg, s tegyük fel fõni. Igen lassú tûzön fõzzük 2-3 órán át. (A zöldséget, ha a tálalásnál is használni akarjuk, vegyük ki és tegyük félre, miután megpuhult.) A levest végül húzzuk le a tûzrõl, hagyjuk ülepedni néhány percig, majd szedjük le a zsírját, és szûrjük át egy sûrû szitán vagy egy tiszta konyharuhán. Ha kell, tálalás elõtt újra zsírtalanítsuk.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Kókusztej

    Hozzávalók: 1 l tej, 20 dkg kókuszreszelék, 3-4 evõkanál cukor.

  • Tejleves

    Egy teflon lábost hideg vízzel kiöblítünk, 1 liter tejet 2 dl vízzel, nagyon kevés sóval, ízelés szerinti mennyiségû cukorral felforralunk, beleteszünk 1-2 csomag vaníliás cukrot és a cérnametéltet.

  • Túróval töltött sonkatekercs

    Hozzávalók: 40 dkg tehéntúró, 20 dkg vaj, 1 fej hagyma, 8 szelet gépsonka, fél csokor petrezselyem, 8 dkg aszpik (zselatinporból), köménymag, pirospaprika, só.

  • Málnás kávé

    Hozzávalók 1 adaghoz: 4 cl eszpresszó, 2 ek. tejhab, 1 mentalevél, málnafagylalt.

  • Turós lepény

    Egy kiló lisztet tegyünk deszkára, azután fél kilónyi zsírt dörzsöljünk el a liszttel; tegyünk a lisztbe három egész tojást és egy fél kávéskanál sót; ha kissé kemény lenne a tészta, annyi tejfelt is tehetünk belé, hogy összegyúrás után könnyen el lehessen a deszkán nyújtani; még pedig igen vékonyra nyújtsuk; egy jó késfoknyinál vastagabb ne legyen.

  • Snidling mártás

    Hozzávalók: 3 tojás, 2 deci tejfel, egy csokor snidling, pár csepp citromlé, só.

  • Húsvéti mézestálka

    Hozzávalók: 50 g vaj (vagy margarin), 60 g barna cukor (vagy sima kristálycukor), 125 g méz, 1 citrom, 250 g finomliszt, 1 cs sütõpor, 1-1 mk õrölt fahéj, szegfûszeg, szerecsendió (mézeskalács fûszer is jó), 1 tojás, liszt a formázáshoz;

  • Zöldséges sáfrányos haltál

    Hozzávalók: 2 evõkanál vaj, 1 közepes hagyma, 20 dkg sárgarépa, 2 közepes póréhagyma, 5 szál zeller, 1 kiskanál sáfrány, 2 dl száraz fehérbor, 7 dl hal-alaplé, só, õrölt fehérbors, fél citrom leve, 60 dkg tengeri halfilé, 15 dkg garnéla.

  • Tonhalas tészta

    Tonhalas tésztaA tésztát felrakjuk főni, mert miközben felforr a víz és megfő a tészta, kész a tonhal is. A szezámmagot megpirítjuk teflon serpenyőben. A hagymákat megpucoljuk, apró darabokra vágjuk, és a tonhal konzervből kicsorgatott olajon üvegesre pároljuk. Hozzátesszük a tonhalat, ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel. Hozzáöntjük a szezámmagot, vagy készíthetjük az egészet egy serpenyőben is. Amikor már összepirult, ráöntjük a tejszínt, összeforraljuk. Kicsi vizet is lehet hozzáönteni, hogy több legyen a leve. A megfőtt tésztát ráöntöm a tejszínes tonhalra, és összekeverem.

  • Hideg hal tartár mártással

    Veszünk egy szép süllõt, megtisztítjuk, fölbontva jól megmossuk, azután kívül–belül megsózva 1-2 órán át fekve hagyjuk. Halfõzõ edényben, háromnegyed részben vizet teszünk, azt ízlés szerint savanyítjuk egy kis borecettel, 1-1 sárgarépa, petrezselyem gyökeret megtisztítva, karikára vágva, pár szem borst, 1 babérlevelet, kis citromhéját teszünk bele.

  • Petrezselymes túrós húsgombóc

    Hozzávalók: 50 dkg darált hús (fele marha, fele sertés), 25 dkg sovány túró, 2 fej vöröshagyma, 3 szelet kenyér, 3 csokor petrezselyem, 1 evõkanál mustár, 1 tojás, 2 evõkanál vaj, só, frissen õrölt fekete bors.

  • Indonéz sajtmártás

    Végy hozzá 2,5 dl tejszínt, 3 dkg krémsajtot és 1 kávéskanál curryt.

  • Savanyú káposzta leves

    Hozzávalók: 1,5 liter víz, 2,5 liter savanyú káposztalé, 0,5kg fehérkaraj, 0,5kg kolbászhús, 3db sárgarépa, 2db fehérrépa, 1-2 szál torma, 2-3 evõkanál liszt, 1 liter tejföl, 2dl olaj, a disznó agyveleje.

  • Sárgaborsófõzelék (felesborsófõzelék)

    Hozzávalók: 1 kg sárgaborsó, 1 fej hagyma apróra vágva, 2 gerezd fokhagyma, 2 kanálnyi olaj, 2 babérlevél, 1 kávéskanál paprika, 2 ek liszt, só, ecet.

  • Tiramisu

    Mindig jó néhány órával tálalás elott kell készíteni, hogy az ízek összeérjenek, de a kakaót csak a tálalás elott szórd rá, nehogy átnedvesedjen.

  • Almás sajtsaláta

    A megtisztított almát vékony cikkekre vágjuk és meglocsoljuk egy citrom levével. A sajtot fél centi vastag csíkokra szeljük, az almával valamint a kefirrel higított, finomra vágott petrezselyemmel összekeverjük. Néhány órára hûtõszekrénybe tesszük.

  • Rakott sonkás kocka

    Hozzávalók: 60 deka liszt, 15 deka sonka vagy darált sovány füstölt fõtt sertéshús, 3 egész tojás, 2 deci tejfel, só, 5 deka zsír, 5 deka vaj, zsemlyemorzsa.

  • Máglyarakás

    MáglyarakásFelkarikázzuk a kifliket, és meglocsoljuk a hat deci tejjel. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a cukorral és a vaníliával eldolgozzuk, a fehérjét félretesszük. A sárgáját ráöntjük a kiflikre, alaposan összekeverjük velük. Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk, és vékony cikkekre vágjuk, majd egy serpenyőben vajon párolni kezdjük pár percig. Meghintjük a fahéjjal és két evőkanál cukorral. Egy közepes jénait kivajazunk, és a tejes-tojásos kifli felével kibéleljük, erre jön az alma, amit előzetes pároltunk, majd a kifliadag másik fele.

  • Libamáj pástétom

    2-3 libamájnak szebbik részét hosszú csíkokra vágjuk s kissé megsózva rumba áztatjuk. A többit húsvágón daráljuk s szitán áttörjük, pástétomfûszer s egy kis sóval elkeverve.

  • Egreses lepény

    Hozzávalók: 25 dkg finomliszt, 2 dkg élesztõ, 2 evõkanál cukor, 1 tojás, 1,2 dl tej, 1 citrom reszelt héja, csipetnyi só, 1 kg egres, 2 karika kétszersült; a tetejére 15 dkg vaj, 10 dkg cukor, 4 tojás, 2 dl tejszín, csipetnyi só.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...