2024.05.06. - Ivett, Frida

Majonézes gombasaláta

Hozzávalók: 30 deka gomba, 1 mokkáskanálnyi hagyma, só, bors, petrezselyemzöld, 2 tojás, 2 deci olaj, 1 citrom leve, porcokor, 1 deci telfel, bors, mustár.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A gombát megtisztítjuk, kockákra vágjuk. A hagymával együtt kevés olajon megpároljuk. Teljesen lehûtjük.

A 2 tojás sárgájához hozzáadjuk a citrom kinyomott, szûrt levét, kevés sót, egy kávéskanál mustárt. Elkeverjük, majd az olajat folyamatos keverés mellett hozzáöntjük. Ha megsûrûsödött, beleadjuk a tejfelt. Jól elkeverjük, fûszerezzük. Ha nagyon sûrû, kevés fehér borral felhígítjuk. A gombát hozzákeverjük. Jól lehûtve tálaljuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!