2024.03.19. - József, Bánk

Burgonyafánk

Hozzávalók: 800 g burgonya, 2,5 dl tej, 60 g vaj, 1 kávéskanál porcukor, 2 csipet só, 150 g átszitált liszt, 4 tojás, só és bors, 1 csipetnyi õrölt szerecsendió, 2 l napraforgóolaj.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A krumplit hámozzuk meg, folyó víz alatt öblítsük át és sós vízben háromnegyed óra alatt pároljuk meg.A tejet dolgozzuk össze a vajjal, a porcukorral és a csipet sóval. Ha felfõtt keverjük bele a lisztet és takarékon hagyjuk egy percre. Hûtsük le, majd dolgozzuk hozzá a tojásokat is.

Krumplinyomóval jól passzírozzuk össze a burgonyát és dolgozzuk össze a tésztával. Közben sóval, borssal és szerecsendióval fûszerezzük. A masszából képezzünk golyókat és a felforrósított olajban süssük aranysárgára.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!