2024.05.13. - Szervác, Imola

Török uborkasaláta

Hozzávalók: 1 szelet kenyér, 1 gerezd fokhagyma, 4 evõkanál ecet vagy citromlé, só, 50 g dióbél, 500 g kígyóuborka, 4 teáskanál olívaolaj;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

Felkockázzuk a kenyeret. Fokhagymát megtisztítjuk, negyedeljük, ha a közepe zöld, eltávolítjuk. A kenyérrel turmixgépbe tesszük, pépesítjük. Hozzáadjuk az ecetet vagy a citromlevet, és annyi vizet, hogy ne túl sûrû mártást kapjunk, majd megsózzuk.

Durvára vágjuk a diót. Az uborkát megmossuk, megszárítjuk, uborkareszelõn lereszeljük és négy tányérra tesszük. Rákanalaztuk a mártást, minden adagra egy-egy evõkanál olívaolajat csöpögtetünk. Rászórjuk a diót, és a salátát rövid idõn belül elfogyasztjuk. Ha többen vagyunk, más törökös elõétellel egészítsük ki.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!