rss
  • Sertéskocsonya más módon

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 2 kg kocsonyahús (az elõbbi recept szerint), 50 dkg nyers füstölt hús (lehet sonka, tarja vagy csülök), 30 dkg vegyes leveszöldség, 2 nagy fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, ízlés szerint bors, só;

    Elkészítés:

    A húsokat letisztítjuk, váltott vízben többször átmossuk, és feldarabolva az elõzõleg legalább 24 óra hosszat hideg vízben áztatott füstölt hússal együtt csak annyi sótlan vízbe tesszük (mert a füstölt hús sós!), amennyi szûken ellepi. Majdnem puhára fõzzük. Ezután a megtisztított, és karikákra vágott zöldséget, a reszelt vöröshagymát és a szétzúzott fokhagymát is hozzátesszük. A törött borssal meghintjük, és olyan puhára fõzzük, hogy a csontok kicsússzanak belõle. Ezután metéltre vágjuk, és a zöldséggel együtt formába tesszük. A levét rászûrjük. Megdermesztjük, és felszeletelve tálaljuk.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Brókersaláta

    Hozzávalók: 1 kis doboz csöves kukorica, 5 húsos paradicsom, 1 kis doboz gombafej, 20 dkg brokkoli (mélyhûtött), 4 keménytojás, 1,5 dl olivaolaj (extraszûz), 5 ek borecet, 2 tk só, 1/m mk frissen õrölt feketebors.

  • Tojásos padlizsános lecsó

    Hozzávalók: 1 kg érett paradicsom, 1 db padlizsán, 1 kg paprika, 2 fej hagyma, 10-12 db tojás.

  • Céklasaláta télire

    Hozzávalók: 3 kg cékla (lehetõleg hosszúkás, bíborhenger fajta), 9 gerezd fokhagyma, 2 mokkáskanál õrölt köménymag, 1 szál tormagyökér, ecet, cukor, só ízlés szerint.

  • Káposztás lángos

    Hozzávalók: 40 dkg liszt, 3 dkg élesztõ, 1 tojássárgája, 5 dkg vaj, 2 közepes nagyságú fõtt burgonya, 50 dkg reszelt fehérkáposzta, 3 evõkanál olaj, 1 mokkáskanál cukor, törött bors, só.

  • Tonhalas tészta

    Tonhalas tésztaFeltesszük a tésztának való vizet forrni, ha forr sózzuk, majd a tésztát az utasítás szerint készre főzzük. Közben egy közepes serpenyőben az olajat felhevítjük, hozzáadjuk a hámozott fokhagymát, pirítjuk. Ezalatt megmossuk a paradicsomot, kivágjuk a csumáját, felezzük, kis kockákra metéljük, majd betesszük a serpenyőbe a fokhagyma mellé, lefedve, néha megkevergetve pároljuk. Közben leöblítjük hidegvízzel a kapribogyót, az olajbogyót, és a paradicsomhoz adjuk. A tonhalról leöntjük az olajat (vagy a lét, ha nem olajban eltett), villával összetörjük, és a paradicsomhoz keverjük.

  • Négerfánk

    Hozzávalók: 2,5 dl víz, 25 dkg finomliszt, 6 db egész tojás, 5 dkg vaj, csipetnyi só, 4 adag csokoládéöntet, 1 evõkanál porcukor, 2 dl tejszín;

  • Savanyú bográcsos Erika módra

    Hozzávalók: 80 dkg sertéslábszár, 15 dkg tüdõ, 15 dkg máj, 2 nagy vöröshagyma, 1 paradicsom, 1 paprika, 1 csapott evõkanál pirospaprika, só, bors, köménymag, 3 babérlevél, 2 dl tejföl, mustár, liszt, olaj, zsír.

  • Gesztenyével töltött pulyka recept

    Hozzávalók: 3 kg-os pulyka, 20 dkg darált borjúhús, 2 evõkanál finomra szeletelt petrezselyem, 30 dkg gesztenye, 1 zsemle, 1 dl tej, 1 tojás, 10 dkg füstölt szalonna, 1-2 vöröshagyma, 2 mogyoróhagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 szegfûszeg, 5 dkg vaj, só, bors.

  • Ribizli mártás

    Egy fél liter vizbe fél liter szépen megtisztitott ribizlit tegyünk fõzni; ha megfõtt, a mi igen gyorsan történik, tegyünk bele kevés sót és több czukrot mint az almába, mert ez savanyu.

  • Fokhagymás vesés szelet

    Hozzávalók: 2 db sertésvese, 2 db zsemle, 2 db egész tojás, 1 nagy fõtt burgonya, 5 dkg füstölt szalonna, 1 csokor petrezselyemzöld, 3 gerezd fokhagyma, kevés tej a zsemlék áztatásához, só és törött bors ízlés szerint, zsemlemorzsa a bundázáshoz;

  • Villám uborkasaláta

    Hozzávalók: 1 kg uborka, 2,5 dl 10 %-os ecet, 1 ek só, 1 ek mustármag, kapor.

  • Kaszásleves

    Hozzávalók: 25 dkg füstölt csülök, 1 hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 tojássárgája, 1 dl tejföl, 2 dkg liszt, ecet, só, bors.

  • Becsinált leves

    Míg az aprólék felenged, egy csomó petrezselyem zöldet és egy diónyi vöröshagymát apróra vágunk.

  • Kapros tökpüréleves

    Hozzávalók: 1 kisebb friss vagy 1 csomag mirelit tök, 1 csokor kapor, 1 db sárgarépa, 1 pohár tejföl, 1 teáskanál só, 2 evõkanál liszt, késhegynyi vaj, 3 szelet kenyér vagy 3 zsemle felkockázva, vegeta;

  • Citromos rántott szelet

    Hozzávalók: 40 dkg sertéscomb vagy karaj (csont nélkül), 2 citrom, 1 db egész tojás, só és törött fekete bors ízlés szerint, liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz.

  • Asztúriai sólet (Fabada Asturiana)

    Hozzávalók: 50 dkg nagy szemû fehér bab, 25 dkg füstölt sertésoldalas, 25 dkg csontos marharostélyos, 1 kisméretû füstölt csülök, esetleg még egy sertésláb, 1 fej vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, 20 dkg paprikás lángolt kolbász, 20 dkg debreceni kolbász, 1-2 babérlevél, 1 csõ hegyes pirosra színezõdött zöldpaprika, egy kevés só, törött bors.

  • Rokfortos csiga

    Hozzávalók: egy csomag mirelit leveles tészta (40 dkg), 10 dkg villával összetört Rokfort sajt, 10 dkg tejszínes krémsajt, 1 tojássárgája, 1 KK Worcester szósz, 1 csipet (Cayenne) bors, 20 dkg elõzõleg megmosott mazsola.

  • Mandarinos spenótsaláta

    Hozzávalók:

    - 20 dkg spenót
    - 1 nagyobb mandarin (vagy 2-3 kisebb)
    - fél paradicsom
    - 5 dkg edami sajt
    - 2 dkg mogyoró
    - fél fej lilahagyma
    - fél citrom leve
    - só
    - bors
    - 2-3 ek extra szűz olívaolaj
    - 1 ek balzsamecet
    - mandarin leve

  • Székelykáposzta

    Hozzávalók: 500g sertéslapocka, 200 g füstölt kolbász, ( ha van otthol szalonna börke adjuk hozzá) 600 g savanyúkáposzta, 1 fej vöröshagyma, 50 g zsir, 3 gerezd fokhagyma, 1 pohár tejföl, só, bors, majoránna, pirospaprika, egészbors, babérlevél, kevés lecsó vagy paprika - paradicsom.

  • Görögsaláta bárányhússal és fehér babbal

    Hozzávalók 4 személyre: 200 g nagy szemû fehér bab, 1 babérlevél, só, 300 g párolt báránycomb, 1 csõ sárga húsú, paprika, 1 kisebb fej hagyma, 2 paradicsom, 3 evõkanál borecet, frissen õrölt bors, 4 evõkanál olaj, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor bazsalikom.