2024.05.08. - Mihály

Sertéskocsonya más módon

Hozzávalók: 2 kg kocsonyahús (az elõbbi recept szerint), 50 dkg nyers füstölt hús (lehet sonka, tarja vagy csülök), 30 dkg vegyes leveszöldség, 2 nagy fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, ízlés szerint bors, só;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A húsokat letisztítjuk, váltott vízben többször átmossuk, és feldarabolva az elõzõleg legalább 24 óra hosszat hideg vízben áztatott füstölt hússal együtt csak annyi sótlan vízbe tesszük (mert a füstölt hús sós!), amennyi szûken ellepi. Majdnem puhára fõzzük. Ezután a megtisztított, és karikákra vágott zöldséget, a reszelt vöröshagymát és a szétzúzott fokhagymát is hozzátesszük. A törött borssal meghintjük, és olyan puhára fõzzük, hogy a csontok kicsússzanak belõle. Ezután metéltre vágjuk, és a zöldséggel együtt formába tesszük. A levét rászûrjük. Megdermesztjük, és felszeletelve tálaljuk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!