rss
  • Spenótos masnitészta

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: só, bors, 10 dkg mozarella sajt, 2 dl tejszín, 3 gerezd fokhagyma, 4-5 dkg vaj, 1 kg spenót, 40 dkg masnitészta.

    loading...

    A megmosott spenótot bekeverjük a finomra nyomott fokhagymával. Egy edényben vajon megpároljuk õket, amikor a spenót összeesik,felengedjük tejszínnel, majd só és bors. A tésztát ezalatt felrakjuk fõni enyhén sós vízben. Miután mindkettõ kész van összekeverjük õket és mozarella sajttal a tetején tálaljuk.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Hering saláta

    Hozzávalók: 2 nagyobb hering, 1 fej saláta, 1 csomó újhagyma, 2 paradicsom, 2 zöldpaprika, 3 evõkanál borecet, 3 evõkanál salátaolaj, só, cukor, õrölt bors.

  • Túrós tarhonya

    Hozzávalók: 25 dkg tarhonya, 35 dkg túró, egy közepes hagyma, egy zöldpaprika, kevés zsiradék, húslé vagy leveskocka, só.

  • Klasszikus tiramisu

    Hozzávalók: 25 dkg mascarpone, 3 db tojás, 1 dkg kakaópor, 5 cl rum, 3 dl kávé, 10 dkg porcukor, 2 g só.

  • Bárányborda töltött paradicsommal és krumplival

    Hozzávalók 4 személyre: 750 g krumpli, só, bors, 125 ml tejszín, 250 ml tej, 10 g reszelt Pannónia sajt, 8 kemény paradicsom, 1 csokor zöldfûszer (pl. petrezselyem, zsálya oregano, metélõhagyma), 5 szál zöldhagyma, 4 evõkanál olívaolaj, 100 g párolt rizs, 100 g ricotta (olasz krémsajt), 2 evõkanál zsemlemorzsa, 12 szelet bárányborda, friss rozmaring.

  • Dán karfiolleves

    Hozzávalók: 1 üveg karfiolkonzerv vagy 1 csomag mirelit karfiol, 30 dkg burgonya, 1 húsleveskocka, 2 pár virsli, só, 1 csomó zöldpetrezselyem.

  • Túrós-almás turmix

    A hozzávalókat összeturmixoljuk és készen is van. (Kicsit sûrû lesz a tojás és a túró miatt.)

  • Pacalleves

    Hozzávalók:

    - 1 kg marhapacal
    - 1 db répa
    - 1 db hagyma
    - 1 db zöldpaprika
    - 1 cikk fokhagyma
    - 5 tojás
    - 5-600 g tejföl
    - 1 kanál liszt
    - ecet

  • Hátszín párolva

    Hozzávalók: 60-80 deka hátszín, egy kis zöldség, vöröshagyma, néhány szem bors, 1 babérlevél, 2 evõkanálnyi mustár, fehér borecettel ízesítve.

  • Borjúszelet paprikásan

    1 kiló borjúhúst bõrétõl megtisztítva, szeletekre vágunk, besózzuk s mindegyik szeletre egy csipetnyi paprikát szórunk. Egy lábosban 10 deka apró kockára vágott szalonnát sütünk s szûrõkanállal egy tányérra kiszedjük s meleg helyre félretesszük.

  • Alföldi véres hurka

    Hozzávalók: (3 kg hurkához) 1,5 l sertésvér, 8 zsemle, 50 dkg tokaszalonna, 40 dkg vöröshagyma, 2 dkg pirospaprika, 2 dkg törött, bors, 1 dkg majoránna, 1 dkg õrölt szegfûszeg, só;

  • Karamellás tetejû puding

    Hozzávalók:

    Tészta:

    - 25 dkg liszt
    - 1/2 csomag sütõpor
    - 10 dkg porcukor
    - 5 dkg vaj
    - 1 ek méz
    - 1 egész tojás
    - 1 tojássárgája
    - 0,5 dl tej

    Sárga krém:

    - 5 dl tej
    - 2 cs vaníliás pudingpor
    - 2 dl víz
    - 2 ek liszt
    - 15 dkg porcukor
    - 1 kocka margarin

    Fehér krém:

    - 6 ek cukor
    - 1/2 l tejszín
    - 1 tk zselatin
    - 1 dl víz

    Máz:

    - 8 dkg porcukor
    - 1 cs karamellpuding
    - 1 nagyobb ek napraforgó olaj
    - 2 ek forró víz

  • Uborkamártás

    Hozzávalók: 2 db közepes csemege uborka, 2 kanál olaj, 2 kanál liszt, só, cukor, pár szál kapor.

  • Erdei gyümölcsös sajttorta

    Erdei gyümölcsös sajttortaA zabkekszet összetörjük és a tortaformába terítjük, majd meglocsoljuk az olvasztott vajjal. Összekeverjük, majd a forma aljába nyomkodjuk, és 180 fokos sütőben 5 percig a sütjük. Egy tálban habverővel összekeverjük a krémsajtot, a cukrot, a sót és a vaníliaaromát, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat. A tortaformába öntjük, majd vízgőzben 120 fokon 40-50 percig sütjük. A fagyasztott gyümölcsöt a cukorral addig főzzük, amíg a gyümölcsök ki nem olvadtak, a leve kicsit be nem sűrűsödik, de a gyümölcsök még egyben maradtak. Ha kihűlt a torta, felszeleteljük, és a szósszal kínáljuk.

  • Hóember alakú párizsi saláta

    Hozzávalók:

    - 30 dkg párizsi
    - 5 db fõtt tojás
    - 3 db savanyú uborka
    - 1/2 nagy tubus majonéz
    - 2 dl tejföl
    - só, bors
    - 1 ek mustár
    - pici citromlé

    Díszítéshez:

    - olívabogyó
    - piros paprika

  • Párizsi kosárkák

    Párizsit (vagy más hasonló jellegû felvágottat) kb. 1 cm vastag szeletekre vágunk, és nem szedjük le a héját.

  • Gomba tükörtojással

    A gombát megtisztítva, megmosva szeletekre vágjuk és zsírban pároljuk addig, míg megpuhult.

  • Aszalt leves

    Hozzávalók:
    20 dkg ASZALT VEGYES gyümölcskeverék, 2 evõkanál cukor, 1 zacskó vaníliás cukor, 1 késhegynyi fahéjpor, szegfûszeg,1 dl bor, fél citrom, 1 dl tejszín, 2 kiskanál pudingpor

  • Káposzta saláta

    A meggyalult káposztát besózva 1 óráig állni hagyjuk, kinyomjuk.

  • Narancsos marhafelsál

    Hozzávalók: 70 dkg marhafelsál, 15 dkg sárgarépa, 15 dkg gyökér, 6 dkg zsír, 3 dkg liszt, 3 dkg cukor, 4 dkg paradicsompüré, 1 fej vöröshagyma, 2 db babérlevél, 2 dl vörösbor, 1-2 szem narancs, szemes bors, kakukkfû.

  • Ribizli mártás

    Egy fél liter vizbe fél liter szépen megtisztitott ribizlit tegyünk fõzni; ha megfõtt, a mi igen gyorsan történik, tegyünk bele kevés sót és több czukrot mint az almába, mert ez savanyu. Ehhez is tegyünk minden személyre egy bádog kanál jó tejfelt és egy kávéskanál lisztet.

loading...