2024.05.08. - Mihály

Rakott húsos-gombás tészta

Hozzávalók: 50 dkg brokkoli, só, 25 dkg csõtészta, 30 dkg gomba, 4 közepes hagyma, 3 ek. olaj, 50 dkg darálthús, kb. 300 g. sûrített paradicsom, 2 babérlevél, sajt;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

A brokkolit megpucoljuk, megmossuk és darabjaira szedjük. Sós vízben kb. 8 percig fôzzük, majd lecsepegtetjük. A tésztát sós vízben 10-12 percig fõzzük, lecsepegtetjük. Közben a gombát megpucoljuk, megmossuk, ha kell felszeljük. A hagymákat megpucoljuk és apróra vágjuk. Az olajat egy serpenyôben felforrósítjuk és a darátlthúst megpirítjuk, majd a hagymát és gombát hozzádva még 5 percig sütjük. A sûrített paradicsomokkal felöntjük, babérlevelet hozzáadjuk és felforraljuk. Sóval, borssal ízesítjük. A tésztát a tepsiben leöntjük a szósszal, majd a brokkolival beborítjuk és sajtot szórunk rá. 200 °C-on kb. 30 percig sütjük.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!