2024.05.13. - Szervác, Imola

Pünkösdi báránycomb recept

Hozzávalók:
1db 2 kg-os báránycomb, 250 g füstölt szalonna, 3-4 ág rozmaring, 120 g zsír, 1 kg burgonya, 200 g vöröshagyma, 2 db zöldpaprika, 2 db paradicsom, 50 g fokhagyma, só, bors, kakukkfû (ízlés szerint);
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A báránycombot szép egyenletesen füstölt szalonnával, fokhagymagerezdekkel megtûzdeljük. A füstölt szalonnát 5-6 cm hosszú csíkokra, és olyan vastagra vágjuk, hogy könnyen a spékelõtûbe tudjuk tenni. A rostokkal mindig párhuzamosan megtûzdeljük. Hegyes kis késsel felszúrjuk a combot, de csak annyira, hogy a fokhagymagerezd elférjen. Zsenge kis rozmaring ágacskákat tûzdelünk a báránycombba. Sózzuk, és tepsibe, kevés zsír aláöntése után alumínium fóliával letakarva sütjük. Levesszük a fóliát, és ha a hús félpuha, tisztított 2 x 2 cm-es kockára vágott burgonyát, vöröshagymát, zöldpaprikát, paradicsom cikkeket teszünk a comb mellé. A ragut kakukkfûvel meghintjük, és készre sütjük. Ügyeljünk, hogy a hús szaftos, puha, a ragu – ami a körete is egyben e nemes ünnepi ételnek – egységes, harmonikus legyen. Tudom, hogy a nagy ínyenc franciák mindössze körülbelül félórát sütik a bárányt, és szinte angolos a hús, de én mégis azért írom így e készítési formát, mert a magyar emberek többsége jól megsütve kedveli a húsokat.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!