rss
  • Barackos - narancsos - gyömbéres muffin

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 15 dkg finomliszt, 1 kk sütõpor, 1 kk szódabikarbóna, 15 dkg cukor, csipetnyi só, 1 -2 kk friss gyömbér reszelve, 2 narancs leve és reszelt héja, 150 ml joghurt, 6 dkg vaj megolvasztva, 2 tojás, 10 dkg aszalt barack apróra vágva.

    Elkészítés:

    Egy tálba összekeverjük a lisztet, a sütõport, a szódabikarbónát, a sót majd hozzáadjuk a gyömbért, a narancs héját és az aszalt barackot. Egy másik tálba a tojásokat összekavarjuk a cukorral, a narancs levével, az olvasztott vajjal és a joghurttal, majd hozzákeverjük a lisztes keveréket. A kikent, lisztezett muffinformákba kanalazzuk, elõmelegített 180 fokos sütõben kb. 25 percig sütjük.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Sonka fügével és szõlõvel

    Hozzávalók: 20 dkg füstölt sonka, érett füge, kék szõlõ és mentalevelek.

  • Narancslekváros húsvéti sült sonka

    A különlegesen pikáns sonka fõzéséhez és sütéséhez is narancsot használunk, és a fõzés után még a sütõbe is kerül. Ha szeretnénk kipróbálni ezt a (nemcsak) húsvéti ételt, olyan sonkát válasszunk, amelyen van egy kevés bõrös zsírréteg is.(Bár ennek jelentõs részét le is vághatjuk, illetve majd kisül.)

  • Zöldbabos rizs

    Hozzávalók: 30 dkg konzerv zöldbab, 1 zacskó (125 g) gyors rizs, 1 leveskocka, só.

  • Mandulaszósz

    Egy kis zacskónyi mandulát, ha rajta van a barna burka, forró vízbe beáztatjuk, addig, míg könnyen lejön róla, és megpucoljuk. Kicsit, ha szikkad, megpörköljük egy lábasban folyamatosan kevergetve, mert könnyen megég.

  • Káposztás kocka

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 4 tojás, 1-1,2 dkg káposzta, 10-15 dkg zsír vagy olaj, ízlés szerint só, õrölt bors.

  • Diós-Pesto

    Hozzávalók: 1 csomó zöldpetrezselyem, 1 ek dióbél, 3 dkg reszelt parmezán, 1 gerezd fokhagyma, 3 ek olivaolaj "extra szûz", só, bors;

  • Fokhagymás bundás hús

    Fokhagymás bundás húsA tojásokat felverjük egy tálkában, hozzákeverjük a tejet, picit sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a megtisztított és megpucolt fokhagymákat, és annyi lisztet adunk hozzá, hogy a palacsinta tésztánál kicsit sűrűbb legyen az állaga. Hagyjuk egy kicsit állni, hogy az ízek összeérjenek, és a fokhagyma jó alaposan átjárja a tésztát. Kb. 6-8 szelet sertés karajt kiklopfolunk, mindkét oldalát enyhén sózzuk, majd a szószban megforgatjuk úgy, hogy teljesen bevonja azt, és forró olajban kisütjük. Köretként krumpli, tészta, rizs vagy ízlés szerint bármi készíthető mellé.

  • Sárgarépakrémleves tejszínesen

    Sárgarépakrémleves tejszínesenElkészítés: A répát és a hagymát megpucoljuk. A répát karikára, a hagymát apróra vágjuk. Egy lábasban kevés olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd rádobjuk a répát, kissé elkeverjük, végül felengedjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje (kb. 7 dl). Sóval, borssal és ételízesítővel gazdagítjuk, és addig főzzük, amíg a répa meg nem puhul. Ekkor levesszük a tűzről, és botmixerrel pürésítjük. Visszatesszük a tűzre, hozzáöntjük a tejszínt, és addig főzzük, amíg kissé elkezd újra forrni. Melegen kínáljuk. (Ha valaki hígabban szereti, tejjel hígítható.)

  • Karácsonyi pisztráng

    A ledörzsölgetett halat beirdaljuk. Sóval bedörzsöljük, citromlével meglocsoljuk és fûszeres olajjal kenegetjük. 20 percig állni hagyjuk. A nedvességet leitatjuk, a halat lisztbe forgatjuk és megforrósított vajon minden oldalon megsütjük. Zúzott fokhagymával meghintjük, mellédobjuk a lehéjazott mandulát és még 1 percig pirítjuk. Felöntjük a tejszínnel és összeforraljuk. Párolt rizzsel körítjük.

  • Scsí orosz leves

    Hozzávalók: 50 dkg marhaszegy, 10 dkg füstölt sonka, 2 vöröshagyma, 3 cikk fokhagyma, 1 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 dl savanyúkáposzta-lé, 1 ek. fõzõvaj, 2 dl tejföl, 3 babérlevél, 8 szem fekete bors, 50 dkg savanyú káposzta, só.

  • Grillezett alma

    Hozzávalók 4 személyre: 4 db nagyobb alma, 150 g championgomba, 250 g sárgabarack, 200 g füstölt sajt, 40 g vaj, só, õrölt fahéj.

  • Forró csók

    Hozzávalók: 2 banán, 1 narancs leve és reszelt héja, 5 dkg cukor, 5 dkg kókuszreszelék, a díszítéshez néhány gerezd narancs és 2 kanál felvert tejszínhab.

  • Karamellás forró csokoládé

    Hozzávalók 2 személyre: 6 dl tej, 18 dkg tejcsokoládé, 1,5 dl habtejszín, karamellszósz, néhány apróra felvágott lágy karamella.

  • Túrós pogácsa

    Hozzávalók: 20 dkg túró, 20 dkg liszt, 20 dkg vaj, 1 kk só.

  • Lasagnetészta (egyszerû)

    Hozzávalók: 50 dkg rétesliszt, 4 tojás, só.

  • Tejfölös tészta a tenger gyümölcseivel

    Hozzávalók:
    1/2 csomag olasz tészta, 30 dkg fagyasztott tenger gyümölcsei, 1 dl fehérbor (nekem csak vörösbor volt itthon, ezért az került bele), 2 dl tejföl, 1 fej hagyma, só, bors, zöldpetrezselyem és bazsalikom aprítva, olívaolaj, reszelt sajt a tetejére;

  • Hamis mézes

    Hozzávalók: 10 dkg cukrot megpirítunk, 2 dl vízzel felforraljuk, 20 dkg cukrot 4 tojássárgával kikeverünk, hozzáadjuk a megpirított cukrot, a 4 tojás keményre vert habját és 30 dkg lisztet.

  • Ananászos nyúlcomb mikrohullámon

    Hozzávalók: 4db nyúl elsõ combja, 1 kávéskanál só, 1 kávéskanál pirospaprika, 1 mokkáskanál bors, 3 evõkanál kókuszreszelék, 4 evõkanál liszt, 1 doboz ananász karika, 2 db banán;

  • Pezsgõspohár

    Elkészítés:

    Az ananászt tálba tesszük, megszórjuk a cukor felével, és kb. 2 óra hosszára betesszük a hûtõbe. Megmossuk a narancsot, a citromot, és karikára vágjuk, tálba tesszük, megszórjuk a maradék cukorral, leöntjük a konyakkal, és ezt is behûtjük. A narancsos keveréket kivesszük a hûtõbõl, sûrû szitán átpasszírozzuk, és hozzákeverjük az ananászhoz. Visszatesszük a hûtõbe. Tálalás elõtt tört jeget készítünk, azaz jégkockákat konyharuhába csomagolunk, és húsklopfólóval összetörjük. Kevés tört jégre kétharmadig adagoljuk a poharakba az ananászos gyümölcsöt, és felöntjük egyharmad rész jéghideg száraz pezsgõvel.

  • Burgonyafánk

    Hozzávalók: 25 dkg fõtt burgonya, 30 dkg liszt, diónagyságú vaj, 4 tojás, só, 2 dkg élesztõ, tejfel, 10 dkg darált sonka, sajt.