2024.05.13. - Szervác, Imola

Mézes-mázos datolyás alma

Hozzávalók: egy marék, apróra vágott datolya, 2 és fél dl méz ,2 kanál darált dió ,1 citrom lereszelt héja ,2 evõkanál zsemlemorzsa ,1 teáskanál fahéj ,6 alma ,2 evõkanál olvasztott vaj
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése: az almákat vágd félbe, és vájd ki a magházukat, helyezd õket tepsire, szorosan egymás mellé. Egy tálkában keverj el fél dl mézet a datolyával, a dióval és a citromhéjjal, majd add hozzá a zsemlemorzsát. A tölteléket kanalazd az almák üregébe, majd a többi mézet, az olvasztott vajat és a fahéjat keverd össze, és locsold meg vele az almákat. Forró sütõben süsd õket puhára.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!