2024.05.13. - Szervác, Imola

Kávétorta

Hozzávalók:

piskótához: 7 tojás, 7 púpozott evõkanál finomított kristálycukor, 2 teáskanál Nescafé, 7 púpozott evõkanál rétesliszt, fél csg sütõpor;a krémhez: 25 dkg Rama margarin, 20 dkg porcukor, 3 evõkanál Nescafé, 2 teáskanál kakaópor
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A tojássárgáját a cukorral kikeverem, beleszórom a Nescafét. Ezután felváltva keverem bele a lisztet (amelybe beletettük a sütõport) és a tojásfehérjébõl felvert habot. Vastagon kivajazott és liszttel meghintett tortaformába símítom a masszát, és elõmelegített, forró sütõben közepes lángon megsütöm tûpróbáig.

Közben elkészítem a torta krémjét. A Rama margarin felét felolvasztom, belekeverem a porcukrot, a Nescafét, a kakaóport. Ha a cukor felolvadt benne, akkor adom hozzá a többi hideg margarint, és az egészet nagyon habosra, könnyûre kikeverem.

A kihûlt piskótát a formából kiborítom, majd legalább 4 vékony lapra vágom, és megkenem a kávékrémmel. Egymásra borítva kicsit összenyomom, és a torta tetejét meg az oldalát is bevonom a maradék krémmel. Kávészemekkel és Nescaféval díszítve, hidegen kínálom.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!