30 dkg gesztenye, 20 dkg cukorból 2 dl vízzel készült szirup, kis kanál likõr, 2 dkg világosra pirított darált mogyoró, reszelt csokoládé
Gesztenyés mignon
Hozzávalók:
30 dkg gesztenye, 20 dkg cukorból 2 dl vízzel készült szirup, kis kanál likõr, 2 dkg világosra pirított darált mogyoró, reszelt csokoládé
A gesztenyét megfõzzük, meghámozzuk, szitán áttörjük, a szirupba beleadunk likõrt, az áttört gesztenyét, a pirított, darált mogyorót, és sûrûre fõzzük. Ezután vízzel nedvesített táblára tesszük, és ujjnyi vastagra kinyújtjuk, kockára vágjuk, reszelt csokoládéban meghempergetjük, és minyonformába tesszük.
Gesztenyés mignon
30 dkg gesztenye, 20 dkg cukorból 2 dl vízzel készült szirup, kis kanál likõr, 2 dkg világosra pirított darált mogyoró, reszelt csokoládé