2024.05.14. - Bonifác

Karfiolfasírt

Hozzávalók:

1 kisebb fej karfiol, 1/2 tk. koriandermag, só a fõzõvízbe, 2 nagy tojás, 2 ek. liszt, 1 ek. aprított petrezselyem, 3 ek. ricotta, 1 gerezd fokhagyma, csipetnyi õrölt szerecsendió, frissen õrölt bors, néhány ek. olaj a sütéshez, tejföl
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A karfiolt megtisztítottam a leveleitõl, megmostam, majd kisebb rózsákra szedtem. Sós – korianderes vízben kb. 10 perc alatt puhára fõztem. Leszûrtem, hideg vízzel leöblítettem, majd leráztam róla a vizet.

Egy tálba tettem, a felét villával szétnyomkodtam, hozzáadtam a tojásokat, a lisztet, a ricottát és a fûszereket, belereszeltem a fokhagymát, megsóztam és jól összekevertem. Egy serpenyõben annyi olajat hevítettem, hogy jól bevonja az alját és a karfiolos masszából két kiskanállal kis kupacokat raktam bele, majd lelapítottam õket.

Mérsékelt lángon mindkét oldalukat pirosra sütöttem, közben pótoltam az olajat. Tejföllel a tetejükön tálaltam õket.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!