2024.05.14. - Bonifác

Csõben sült galuska

Hozzávalók:

1 kg reszelt cukkini (vagy spárgatök), 1 csokor kapor, 60 dkg liszt, 4 tojás, 2 dl tejföl, só, bors, zsemlemorzsa, 10 dkg parmezán sajt
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A reszelt cukkinit sózzuk-borsozzuk. 50 dkg lisztbõl, egy tojásból, kevés vízbõl lágy galuskatésztát készitünk és sós, olajos vízben kifõzzük. A lereszelt tököt kinyomkodjuk, majd hozzáadunk 3 tojást, 10 dkg lisztet, tejfölt, és jól összedolgozzuk.

Összekeverjük a galuskával és a kaporral, majd kikent, zsemlemorzsával megszórt sütõedénybe tesszük. Tetejére sajtot reszelünk és 180-200 fokos sütõben addig sütjük, amíg a sajt kissé megpirul a tetején.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!