rss
  • Töltött ponty

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók:

    1 db 1/2 kg-os ponty, 3 tojás, 2 gerezd fokhagyma, padlizsán, 1 marék dióbél, 1 darabka citromhéj, 1 csipetnyi kapormag, 1 fej vöröshagyma, 2 érett paradicsom, 1 citrom leve, zöldpaprika, 4 evõkanál olívaolaj, só és bors

    Két tojást keményre fõzünk és megtisztítjuk. A padlizsánt fedõ alatt lassú tûzön negyed óráig sütjük. Meghámozzuk és kivájjuk a belsejét, amit összekeverünk finomra õrölt dióval, egy egész tojással, az összezúzott fokhagymával, a kapormaggal, az apróra vagdalt fõtt tojásokkal, reszelt citromhéjjal, egy evõkanál olívaolajjal, sóval és borssal.

    A megtisztított és megmosott pontyot megtöltjük ezzel a töltelékkel. A vöröshagymát apróra vágjuk, olajon megpirítjuk, beletesszük az apróra vágott paradicsomot, a kivájt és apróra vágott zöldpaprikát, megsózzuk, borsozzuk és 5 percig pároljuk. A tetejére tesszük a pontyot, többször meghintjük citromlével és 20 percre forró sütõbe tesszük, miközben saját levével többször meglocsoljuk. Tálaló tálra tesszük és felszolgáljuk.

    Töltött ponty


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Burgonyás-mazsolás muffin

    Hozzávalók kb. 12 darabhoz: 25 dkg lisztesre fõvõ burgonya, 10 dkg vaj vagy margarin, 15 dkg kristálycukor, 1 zacskó vaníliás cukor, 1 narancs reszelt héja, 4 tojás, 15 dkg liszt, 20 dkg darált mandula, 1/2 zacskó sütõpor, 1/2 tk fahéj, 10 dkg mazsola, 36 muffinpapír.

  • Kis tojás omlettek

    Gyors és ízletes ételt nyerhetünk, ha könnyû omlett tésztát habarunk, minden tojásra egy evõkanál tejét és egy kávéskanál lisztet számítva.

  • Paradicsomos-tojásos raclette

    Hozzávalók: 8 keménytojás, 8 paradicsom, 2 ek olaj, kevés só, frissen õrölt bors, 60 dkg raclette-sajt, 8 szelet fehér kenyér.

  • Sütõtökös pikáns édesség

    Hozzávalók: 1 kisebb amerikai sütõtök, 2 birsalma, citromlé, cukor, tejszín.

  • Gombás tojás

    10 dkg gombát megtisztítunk, szeletekre vágjuk és kevés olajon apróra vágott petrezselyemmel puhára pároljuk.

  • Bearni mártás

    Hozzávalók: 15 dkg vaj, 0,5 dl borecet, 2 tojássárgája, 3 szem gyöngyhagyma, 2 ek. citromlé, 1-1 ek. vágott tárkonylevél és metélõhagyma, só, bors.

  • Kárpátaljai káposztás bableves

    Hozzávalók:

    50 dkg szárazbab, 50 dkg savanyú káposzta, 50 dkg füstölt csülök (vagy oldalas), 2 szép vöröshagyma, 2 szál sárgarépa, 1 szál gyökér, 10 dkg füstölt szalonna, 1 csokor zellerzöld, 3-4 babérlevél, 3 gerezd fokhagyma olaj, liszt, kis doboz paradicsompüré, fekete bors, só

  • Tökös kapros lecsó

    Hozzávalók: 50 dkg zöldpaprika, 30 dkg tök, 2 nagy hagyma, 2 paradicsom, 2 dl tejföl, 4 evõkanál olaj, 1 csokor kapor, 1 evõkanál piros fûszerpaprika, 1 evõkanál Vegeta, 2 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál cukor.

  • Halkrém

    Az olajoshalat, rámat, mokkáskanálnyi citromlével habosra keverjük .

  • Tojás aszpikban

    Hozzávalók: 1 sárgarépa, 1 karfiolrózsa, só, 2 dkg zselatin, ecet, 4 keménytojás, petrezselyemzöld.

  • Zöldborsófelfújt

    Hozzávalók: A töltelékhez: 60 dkg kifejtett zöldborsó, 3 tojás, 2 kaliforniai paprika, 2 dl tejföl, só, bors, szerecsendió; a tésztához: 20 dkg liszt, 10 dkg vaj. 10 dkg köles dara vagy búzadara, 1 tojás, só, liszt a nyújtáshoz, zsiradék a formához.

  • Póréhagymás burgonyakrémleves

    Póréhagymás burgonyakrémlevesA zellert, vöröshagymát, póréhagymát, bacont szeleteljük fel. A krumplit tisztítsuk meg, és vágjuk kisebb kockára. Olvasszuk meg a vajat egy lábasban. Öntsük rá a vöröshagymát, nyomjuk rá a fokhagymát. Vigyázzunk, ne égjen oda a fokhagyma. Néhány keverés után adjuk hozzá a bacont, póréhagymát és zellert. Pár perc után dobjunk bele egy leveskockát és öntsünk rá 6 dl forró vizet. Ezt követheti a 4 dl tej. Mikor felforrt fűszerezzük sóval, borssal és őrölt fűszerköménnyel. Tegyük bele a krumplit és főzzük, míg megpuhul.

  • Csirkepörkölt - Háztartások alap receptje

    Hozzávalók: 1 bontott csirke, 3 ek olaj, két nagy fej hagyma, só, 3-4 ek paprika, 1 paprika, 1 paradicsom.

  • Palacsintatekercs

    Hozzávalók: 12 db sós palcsinta, 40 dkg füstölt fõtt tarja, 1 csokor újhagyma, 1 doboz tejföl, 1 db tojás.

  • Banán-alma müzli

    Hozzávalók 10 dkg tönkölybúza, 1 citrom, 2 alma, 2 banán, szezám mag, 2 evõkanál méz, 4 kanál aprított mogyoró, 1 pohár tejszín.

  • Fokhagymaleves tejszínesen

    Fokhagymaleves tejszínesenA fokhagymafejeket megmossuk majd kettévágjuk és a kókuszolajban először elősütjük héjastul. Pici (kb. egy deciliter) vízzel felöntjük, hogy ne égjen meg elősütés közben. Mikor puhává vált, kiszedjük a gerezdeket a héjból, és a főzőlével együtt összeturmixoljuk. Ezt öntjük a húsleveshez, amit még utóízesítünk sóval,borssal. Végül a tejszínt elkeverjük a keményítővel, és ezzel sűrítjük kissé a levest. Barna kenyeret közepes méretű kockákra vágva kicsit megpirítunk, és sajtot szórva rá ezt tesszük a tetejére.

  • Fokhagymás vesés szelet

    Hozzávalók: 2 db sertésvese, 2 db zsemle, 2 db egész tojás, 1 nagy fõtt burgonya, 5 dkg füstölt szalonna, 1 csokor petrezselyemzöld, 3 gerezd fokhagyma, kevés tej a zsemlék áztatásához, só és törött bors ízlés szerint, zsemlemorzsa a bundázáshoz;

  • Rakott zöldbab

    Hozzávalók: 80 dkg zöldbab, 6 db tojás, 15 dkg sonka, 1 pohár tejföl, reszelt sajt, só és vaj.

  • Kapros-joghurtos uborkakrémleves

    Hozzávalók: 60 deka kígyóuborka, 2 doboz natúr joghurt, 
2 gerezd zúzott fokhagyma, 1 citrom leve, 4 deci zöldségleves (lehet kockából is fõzni), 5 deka durvára vágott dió, só, fehér bors, 1 evõkanál olívaolaj, 1 evõkanál finomra vágott kapor.

  • Ecetes sárgadinnye

    Hozzávalók: 1 kg sárgadinnye, 30 dkg cukor, 2 dl borecet, 1 késhegynyi bors, szalicil.