2024.05.13. - Szervác, Imola

Töltött ponty

Hozzávalók:

1 db 1/2 kg-os ponty, 3 tojás, 2 gerezd fokhagyma, padlizsán, 1 marék dióbél, 1 darabka citromhéj, 1 csipetnyi kapormag, 1 fej vöröshagyma, 2 érett paradicsom, 1 citrom leve, zöldpaprika, 4 evõkanál olívaolaj, só és bors
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Két tojást keményre fõzünk és megtisztítjuk. A padlizsánt fedõ alatt lassú tûzön negyed óráig sütjük. Meghámozzuk és kivájjuk a belsejét, amit összekeverünk finomra õrölt dióval, egy egész tojással, az összezúzott fokhagymával, a kapormaggal, az apróra vagdalt fõtt tojásokkal, reszelt citromhéjjal, egy evõkanál olívaolajjal, sóval és borssal.

A megtisztított és megmosott pontyot megtöltjük ezzel a töltelékkel. A vöröshagymát apróra vágjuk, olajon megpirítjuk, beletesszük az apróra vágott paradicsomot, a kivájt és apróra vágott zöldpaprikát, megsózzuk, borsozzuk és 5 percig pároljuk. A tetejére tesszük a pontyot, többször meghintjük citromlével és 20 percre forró sütõbe tesszük, miközben saját levével többször meglocsoljuk. Tálaló tálra tesszük és felszolgáljuk.
Töltött ponty

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!