50 dkg bárányeleje (vagy báránylapocka), 50 dkg vegyes leveszöldség, 1 csokor friss (vagy 1 evõkanál szárított) tárkony, 2 dl tejföl, 1 kis fej vöröshagyma, 10 dkg zöldborsó, 1-1 evokanál liszt és margarin, csipetnyi cukor, 1 teáskanál tárkonyecet, só, törött bors
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A margarint felforrósítjuk, rátesszük a húsdarabokat, és kevergetés közben fehéredésig pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a hagymát, azzal is pirítjuk egy percig, majd felöntjük 1 liter vízzel. Meghintjük a sóval, megborsozzuk, és majdnem puhára fozzük.
Beletesszük a zöldségeket és készre fõzzük. A tejfölt a liszttel, az ecettel és 1 dl vízzel simára keverjük, majd a tárkonyt is hozzáadjuk, és sûrû kevergetések közepette belecsorgatjuk a forrásban lévõ levesbe. Kevergetve jól kiforraljuk, végül picit cukrozzuk.