2024.05.06. - Ivett, Frida

Tárkonyos bárányleves

Hozzávalók:

50 dkg bárányeleje (vagy báránylapocka), 50 dkg vegyes leveszöldség, 1 csokor friss (vagy 1 evõkanál szárított) tárkony, 2 dl tejföl, 1 kis fej vöröshagyma, 10 dkg zöldborsó, 1-1 evokanál liszt és margarin, csipetnyi cukor, 1 teáskanál tárkonyecet, só, törött bors
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A húst a csonttal együtt kis darabokra vágjuk, a hagymát felaprítjuk, a zöldségeket egyforma kis hasábokra vagdossuk. A tárkonyt finomra metéljük.

A margarint felforrósítjuk, rátesszük a húsdarabokat, és kevergetés közben fehéredésig pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a hagymát, azzal is pirítjuk egy percig, majd felöntjük 1 liter vízzel. Meghintjük a sóval, megborsozzuk, és majdnem puhára fozzük.

Beletesszük a zöldségeket és készre fõzzük. A tejfölt a liszttel, az ecettel és 1 dl vízzel simára keverjük, majd a tárkonyt is hozzáadjuk, és sûrû kevergetések közepette belecsorgatjuk a forrásban lévõ levesbe. Kevergetve jól kiforraljuk, végül picit cukrozzuk.
Tárkonyos bárányleves

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!