rss
  • Bundás bodza

  • Share on Tumblr

    A következõ ínyencség, amely csak virágzó bodzából jó, egyszerûen és gyorsan elkészíthetõ.

    loading...

    Hozzávalók:
    4 szép, virágzó bodza
    1 db egész tojás
    1 dl tej
    15 dkg liszt
    kevés szódavíz
    csipetnyi só
    ízlés szerint porcukor
    olaj, a virágok kisütéséhez

    Verje a tojást habosra 1 evõkanál porcukorral és a tejjel, majd adja hozzá a lisztet, sót és annyi szódavizet, hogy a szokásos sûrûségû palacsintatésztát kapja. Mártsa meg lisztben a száráról lecsipkedett, megmosott és lecsöpögtetett virágot, majd forgassa meg a tésztában. Tegye az így bepanírozott virágokat 180 fokra felhevített olajba; 1-2 perc alatt szép világosra sülnek. Itassa le a megsült virágokról a felesleges olajat, és tálalja porcukorral meghintve.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Rokfortos csiga

    Hozzávalók: egy csomag mirelit leveles tészta (40 dkg), 10 dkg villával összetört Rokfort sajt, 10 dkg tejszínes krémsajt, 1 tojássárgája, 1 KK Worcester szósz, 1 csipet (Cayenne) bors, 20 dkg elõzõleg megmosott mazsola.

  • Sonkás-gombás pizza (Pizza prosciutto e funghi)

    Hozzávalók: 15-20 deka finomra szelt fõtt sonka, 20 dkg szeletelt csiperkegomba, fél kiló pizzatészta, fél csésze paradicsommártás, 10 dkg szeletelt mozzarella.

  • Gesztenye torta csokoládéval

    21 deka cukrot, 8 tojássárgája és 2 egész tojással habosra keverünk, 17 deka csokoládét sütõben puhítunk s azután kis vaníliás cukorral s egy evõkanál rummal a tojáshoz keverjük.

  • Almás, túrós béles

    A tésztához valókat jól összedolgozzuk, és két cipót formálunk. Pihentetjük, közben elkészítjük a tölteléket. Az almát lereszeljük, jól kinyomkodjuk, adunk hozzá búzadarát (hogy a levét feligya) és cukorral, fahéjjal ízesítjük.

  • Ananászfelfújt

    Hozzávalók: 50 g margarin, 25 g méz, 20 dkg sovány krémsajt, 1 tojás, 25 g õrõlt mandula, 25 g rizsliszt, 1 kávéskanál reszelt narancshéj, 37,5 dkg friss ananász.

  • Hideg töltött paradicsom - másképpen

    Hozzávalók: 8 db kemény paradicsom, 20 dkg juhtúró, 5 dkg vaj vagy margarin, késhegynyi hagymakrém, néhány szál petrezselyem, 1 kávéskanál mustár, 5 dkg parmezán sajt, 1 kávéskanál curry, 1 kávéskanál só.

  • Sajtos perec

    Sajtos perecA sóval és a szalalkálival elkevert lisztet a margarinnal elmorzsoljuk és a tejföllel összegyúrjuk úgy, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. Fóliába csomagolva hűtőszekrényben egy órán át pihentetjük. A pihentetett tésztát fél centiméteres vastagságúra nyújtjuk, és perecszaggatóval kiszúrjuk. A pereceket kikent tepsibe, nem túl szorosan egymás mellé helyezzük, a felvert tojással megkenjük, a reszelt sajttal megszórjuk, és előmelegített sütőbe téve magas hőmérsékleten 200 C fokon aranysárgára sütjük.

  • Bolognai spagetti

    Hozzávalók: fél kg spagetti vagy orsó tészta, 25 dkg darált marhahús, sûrített paradicsom (kis konzerv), 1 hagyma, 1 sárgarépa, 1 zellerszár, só, bors, babérlevél, kapor, bazsalikom, szurokfû, fahéj, olaj, reszelt sajt;

  • Sajtos zöldspagetti

    Hozzávalók: fél kiló zöldspagetti, 5 dkg reszelt pecorino, 5 dkg reszelt parmezán, 5 dkg reszelt provolone, 5 dkg vékony szeletekre vágott mozzarella, 2 ek olivaolaj, só, 8-10 dkg vaj.

  • Pina colada

    Hozzávalók 1 pohárhoz:

    4 cl fehér rum, 2 cl kókuszlikõr, 1 dl ananászlé, 2 cl tejszín, 4 jégkocka, néhány ananászbefõtt kocka

  • Grapefruit turmix

    Hozzávalók: 70 dkg grapefruit, 1 dl méz, 1,5 liter víz.

  • Citromfagylalt málnapürével

    Hozzávalók: 8 gombóc málna fagylalt, 5 dkg porcukor, 50 dkg málna.

  • Hagymás palacsintacsíkok

    Hozzávalók: 2 db tojás, 30 dkg liszt, 3 dl tej, 1 pohár tejföl, 3 fej hagyma, sütéshez: olaj, 1 teáskanál só.

  • Egresmártás

    Hozzávalók: fél kg egres, 15 dkg cukor, fél liter víz, pici só, egy pohár tejföl, egy 5 dkg liszt, 6 dkg vaj, kevés citromhéj.

  • Currys rizibizi

    Hozzávalók: 1 csésze rizs, fél kg friss, vagy 1 csomag mirelit zöldborsó, 1 teáskanál olaj, 1 teáskanál curry, késhegynyi õrölt bors, 1 teáskanál só, vegeta.

  • Pingui szelet

    Hozzávalók:

    Piskóta:
    1 csomag sütõpor
    3 dkg kakaó
    16 dkg liszt
    3 evõkanál víz
    15 dkg cukor
    6 db tojás
    csipet só
    pár csepp citromlé

    Krém:
    1 csomag zselatin
    5 dl tejszín
    vanília aroma

    Máz:
    10 dkg margarin
    1,5 dl tej
    35 dkg étcsoki

  • Fokhagymás sült kagyló

    Hozzávalók: 1 db natúr kagylókonzerv, 2 db egész tojás, 1 dl száraz fehérbor, 10-15 dkg finomliszt, 3 gerezd fokhagyma, fél citrom leve, 1 mk reszelt citromhéj, 1 mk törött fekete bors, 1 csapott tk só.

  • Túrós pogácsa

    0,5 kg lisztet, 25 dkg zsírral, 0,5 kg túróval, 1 cs. sütõporral, kevés sóval, 1 tojással, 2-3 ekanál tejföllel jól összegyúrunk.

  • A burgonyarétes (Szepesi étel)

    Egy kiló deszkára helyezett lisztbe tegyünk egy nagytányérnyi megfôtt és megreszelt burgonyát, két egész tojást és sót. Ezeket gyúrjuk össze jól, és formáljunk belôle kis, tojásnyi nagyságú cipócskákat, amelyeket lisztes deszkán jól nyújtsunk ki tányérnyi nagyságú lepényekké.

  • Csõben sült burgonya

    Hozzávalók:

    kb. 1 kg burgonya, 10 dkg vaj, 1 dl tej, 2 dl tejföl, 4 -5 szelet bacon, 20 dkg reszelt sajt, 3 gerezd fokhagyma, só, zöldfûszerek (zöldpetrezselyem, bazsalikom, snidling)

loading...