2024.05.12. - Pongrác

Rebarbarás morzsasüti

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 4 dkg élesztõ, 10 dkg kristálycukor, 2,5 dl tej, 10 dkg vaj, 1 tojás, fél citrom reszelt héja, csipet só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A töltelékhez: másfél kiló rebarbara, 25 dkg cukor; a morzsához: 30dkg liszt, 15 dkg kristálycukor, 15 dkg vaj, 1 csomag vaníliás porcukor, 1 késhegynyi õrölt fahéj, csipet só; a behintéshez: 5 dkg õrölt mogyoró, 5 dkg zsemlemorzsa.

A lisztet átszitáljuk. Az élesztõt fél csésze langyos tejben szétmorzsoljuk, teszünk bele kevés cukrot, elkeverjük egy kevés liszttel, és 20 percig pihentetjük. A felolvasztott vajat, a megmaradt tejet cukorral, citromhéjjal, tojással, csipet sóval összekeverjük. A rebarbaraszálak végeit levágjuk, héját lehántjuk, és 4 centis darabokra vágjuk. Kevés cukros vízben 10 perc alatt megpuhul, utána leszûrjük, majd a szitában hagyjuk kihûlni.

A felfuttatott élesztõt a vajas keverékkel, a liszttel jól összegyúrjuk, és fél órát pihentetjük. A morzsához a lisztet a cukorral, vaníliás porcukorral, fahéjjal, kevés sóval összekeverjük. A felolvasztott vajat ráöntjük, összemorzsoljuk, és rászórjuk a maradék lisztet. Az élesztõs tésztát kinyújtjuk, belesimítjuk a kivajazott tepsibe, meghintjük õrölt mogyoróval és zsemlemorzsával. Rásorakoztatjuk a rebarbarát, és betakarjuk a morzsával. Kicsit pihentetjük, és 180º C-ra elõmelegített sütõben 45 perc alatt megsütjük.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!