rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Vasi pecsenye

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 4 szelet sertéstarja, 4 gerezd fokhagyma, tej a hús áztatásához, só, pici õrölt bors, 8 dkg finomliszt, étolaj.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A húst kiklopfoljuk, az inas részeket kisség bevagdaljuk, megkenjük fokhagymával és tálba téve tejet öntünk rá. Fóliával lefedjük, hûtõszekrényben egy éjszakát puhítjuk. Utána lecsöpögtetjük, sózzuk, borsozzuk. Pirospaprikával kevert lisztbe forgatjuk, forró olajban szép pirosra sütjük.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Rakott zöldség

    Hozzávalók:

    - 12 levél kínai kel
    - 2 dl sárgaborsó
    - 1 hagyma
    - 3 gerezd fokhagyma
    - 5 db kisebb sárgarépa
    - 1 db cukkini
    - pár rózsa karfiol
    - 12 db gomba
    - 1 paradicsom
    - 1 paprika
    - 2 db krumpli
    - 2 cm gyömbér lereszelve
    - 3 dl tejföl
    - 1 tojás
    - 1 kiskanál kurkuma
    - 1 kiskanál õrölt szerecsendió
    - 15 dkg füstölt trapista sajt
    - só
    - olaj
    - szezámmag

  • Kacsahúsos penne

    Hozzávalók: kb 20 dkg kacsacomb (zsírjában sült), 30 dkg erdei gomba (vegyesen), 4 gyöngyhagyma, fél dl száraz fehérbor, 40 dkg penne (tollhegy) tészta, kacsazsír, 2 evõkanál petrezselyem (apróra vágott), só.

  • Fahéjas csiga

    Fahéjas csigaA hozzávalókat kenyérsütőgépbe tesszük az előírtaknak megfelelően, és elindítjuk a dagasztó programot. Amikor kész a dagasztás, lisztezett deszkára tesszük, négyzetre nyújtjuk, megkenjük olvasztott vajjal és megszórjuk fahéjas kristálycukorral úgy, hogy a tetején hagyunk egy 1 cm-es csíkot üresen, hogy a tészta jól zárjon, majd feltekerjük. A tekercset éles késsel ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és előre kivajazott tepsibe fektetjük őket nem túl szorosan. Ezt követően meleg helyen kb. 30-45 percig kelesztjük, majd előre melegített 200 fokos sütőben készre sütjük.

  • Joghurt-koriander pác

    Hozzávalók: 1 pohár joghurt, 2 gerezd fokhagyma, 1 ek olaj, 2 kk só, 2 kk koriander.

  • Diós sült banán

    Hozzávalók: 6 banán meghámozva, hosszába kettévágva, 6 teáskanál porcukor, 6 teáskanál darált dió, 3 evõkanál, diólikõr.

  • Narancs-tea

    Egy darab jól megmosott narancshéjat és 4 evõkanál fekete teát leforrázunk 1 liter vízzel.

  • Sonkás rakott hal

    Hozzávalók:
    1 kg hal, 20 dkg sonka, 1 teáskanál mustár, ételízesítõ, só, õrölt bors, õrölt paprika, 1 db tojás, 1 dl kefir, 20 dkg uborka, étolaj;

  • Cukorborsó fagyasztva

    A cukorborsót megtisztitjuk, és 5-6 percig fõzzük.Ha levesnek szánjuk, akkor 4-5 bébisárgarépával együtt fõzzük.

  • Zsidó hagymás tojás

    Hozzávalók: 4 keményre fõtt tojás, 2 nagy fej hagyma, 2 evõkanál libazsír, l csirkemáj, l kanál só, kevés õrölt bors.

  • Velouté szósz

    Hozzávalók: 10 g vaj, 10 g kockára vágott hagyma, 1 púpozott ek liszt, 375 ml húsleves, 125 ml tejszín, só, fehérbors;

  • Uborkás joghurttál

    Hozzávalók: 1 salátauborka, 2 gerezd fokhagymazellerfûszersó, fél csomó kapor, fél ek olivaolaj.

  • Rakott kel

    1 nagy fej kelkáposztát leveleire szedve, vagy ugyan úgy szeletelve, mintha fõzeléket készítnél sós vízben puhára fõzni.

  • Belga rakott krumpli

    Hozzávalók: 1 kg krumpli, 30 dkg sajt, 10 dkg vaj, só.

  • Gombás tojáskrém

    Hozzávalók: 4 fõtt tojás, 10 dkg puha vaj, 5 dkg gomba, fél mk õrölt fehérbors, fél ek vágott petrezselyemzöld.

  • Sajtos tallér

    Hozzávalók: 0,5 kg liszt, 12,5 dkg margarin, 15 dkg kemyény sajt, 3 dkg zsír, fél csomag sütõpor, 1 ek kömény, 1 dkg só, 1 tojás és tej.

  • Almapuffancs

    Hozzávalók: 2 nagyobb, savanykás alma, 1 tojás, 20-25 dkg liszt (jó, ha a fele korpás), 2-2,5 dl szódavíz, 1 evokanál porcukor, 1 mokkáskanál sütopor, 1 mokkáskanál orölt fahéj, 1 mokkáskanál só, 1 késhegynyi örölt szegfuszeg, olaj a sütéshez, sárgabaracklekvár a tálaláshoz;

  • Bábolnai burgonyaleves

    Hozzávalók: 4 csirkemellfilé, 1 csokor petrezselyem, 1/2 fej vöröshagyma, só, törött bors, burgonya, majoránna, tejföl.

  • Boros mártás

    Hozzávalók:

    - 1 kis fej hagyma
    - 1 dl fehérbor
    - 1 dl vörösbor
    - 1 dl húsleves
    - 2 evõkanál vaj
    - 3 evõkanál sûrített paradicsompüré
    - 2 gerezd fokhagyma
    - õrölt fehérbors
    - só

  • Lángoló sonka

    Hozzávalók: 8 szelet fõtt füstölt sonka (25-30 dkg), 2 alma, 2 dkg vaj, 5 dkg mandula, 2 evõkanál rum vagy konyak, 2 szem porrá tört szegfûszeg.

  • Citromos rizs

    Hozzávalók: 40 dkg gomba, 25 dkg gyors rizs, 1 citrom, 1 kis fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 evõkanál olaj, 2 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só, cukor, õrölt fekete bors, a tálaláshoz 1 evõkanál marinált paradicsompaprika-csík.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...