rss
  • Karfiolkrokett currymártással

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: A kroketthez: 1 kg krumpli, 1 kg karfiol, 20 dkg liszt, 1 tojás, 2 evõkanál napraforgóolaj, szerecsendió, bors; a mártáshoz: 1 evõkanál vaj, 1 evõkanál curry, 2 dl tejszín, 1 fej vöröshagyma, 2 dl tyúkhúsleves, 1 evõkanál ételkeményítõ.

    loading...

    A krumplit megmossuk, és forró, sós vízben 25 percig fõzzük. A karfiol zöldjét levágjuk, rózsáira szedjük, majd forró, sós vízben pár percig blansírozzuk, szûrõkanálra szedjük, lecsepegtetjük, és melegen tartjuk. A megfõtt burgonyát leszûrjük, meghámozzuk, és krumplinyomón áttörjük. Belekeverjük a lisztet, a tojást, és sóval, borssal, szerecsendióval fûszerezzük. Végül beledolgozzuk a karfiolt. A masszából 16 krokettet formázunk, és forró olajban szép pirosra sütjük. A vajat felhevítjük, és megpároljuk benne a finomra aprított vöröshagymát, majd meghintjük kevés curryvel, és tovább pároljuk. Felöntjük tejszínnel, hozzáadjuk a tyúkhúslevest, és ételkeményítõvel besûrítjük. Sóval, frissen õrölt fekete borssal és a maradék curryvel ízesítjük. A karfiolkroketteket tálra tesszük, a mártást melléöntjük, vagy kis tálkában külön kínáljuk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Paradicsomos babsaláta

    Az elõkészített babot fõzd meg sós vízben és szûrd le. A vöröshagymát vágd apróra és fonnyaszd meg a felforrósított olajon, majd add hozzá a paradicsompürét, végül öntsd fel 1,5 dl vízzel, keverd simára és ízesítsd borsikafûvel , kakukkfûvel, cukorral és sóval.

  • Blue Lady

    Shakerben összerázzuk, jéggel félig töltött pohárba szûrjük, s a citromszelettel díszítjük.

  • Sajtos spagetti

    Hozzávalók: fél kiló spagetti, 2 ek olaj, 1 pohár tejföl, 20 dkg reszelt sajt, só.

  • Lecsó télire

    Hozzávalók: 1 kg zsír, 2 kg hagyma, 3 kg paradicsom, 5 kg paprika, 1 kávéskanál szalicil.

  • Gesztenyepüré badeni módra

    Szép, kerek gesztenyéket hasítsunk be a domború felükön. Sütõben pirítsuk rövid ideig, hogy le tudjuk szedni a külsõ, kemény héjat.

  • Fokhagymás sült máj

    Hozzávalók: 50 dkg sertésmáj, 2 nagy fej vöröshagyma, 5 gerezd fokhagyma, 3 evõkanál olaj (vagy zsír), 1 evõkanál liszt, ízlés szerint törött fehér bors, só.

  • Burgonya szójakockákkal

    Hozzávalók: 150 g szójakocka, 400 g burgonya, 1 fej hagyma, 1 dl instant leves, 1 gerezd fokhagyma, olaj, petrezselyem, bors, só.

  • Szalonnás ananászos rakott hús

    Hozzávalók:

    - 1 kg karaj
    - 2-3 gerezd fokhagyma
    - mustár
    - citromhéj
    - 1 pohár tejföl
    - 1 ananász konzerv
    - só
    - bors
    - 15 dkg szalonna
    - 15 dkg sajt

  • Virsli tojással

    Hozzávalók: személyenként 1 pár virsli és 3 tojás, két EK olaj, só, paprika.

  • Kolbászos káposzta

    Hozzávalók: 1 kg fehér káposzta, 30 dkg páros debreceni, vagy virsli, 60 dkg burgonya, 1/2 dl olaj, 1 húsleves kocka, 2 dl tejföl, só.

  • Kelvagdalt gombásan

    Hozzávalók: 50 dkg kelkáposzta, 2 tojás, 20 dkg gomba, 6 dkg reszelt sajt, mogyorónyi fokhagymakrém, 5 púpozott evõkanál zsemlemorzsa, 1 evõkanál liszt, só, olaj a sütéshez.

  • Orjaleves

    A kb. 1 kilónyi megmosott sertéskarajcsontot - amelyen kisebb húsdarabok találhatók - 2 liter vízben feltesszük fõni.

  • Bundás bodza

    A következõ ínyencség, amely csak virágzó bodzából jó, egyszerûen és gyorsan elkészíthetõ.

  • Grízes tészta

    Hozzávalók: metélttészta, gríz, olaj, só;

  • Currys csirke

    Hozzávalók:

    4 csirkecomb, 4 csirkeszárny, darabka friss gyömbér, 1 tojássárgája 4 evõkanál olaj, só, bors, 2 evõkanál porított curry, 1 evõkanál méz, 1 teáskanál összezúzott koriandermag

  • Brokkolis virsli

    A brokkolit és a virslit külön-külön sós vízben megfõzzük, majd lecsepegtetjük. A virsliket tûzálló tálba fektetjük, a brokkolit a virslire terítjük és ketchuppel meglocsoljuk. Reszelt sajttal megszórva a sütõben pirosra sütjük.

  • Joghurtos eperkupola

    Hozzávalók: 1 kg eper, 4 evõkanál zselatinpor, 20 dkg piskóta, 5 dl natúr joghurt, 10 dkg étcsokoládé, 2 dkg vaj, 4 csomag vaníliás cukor, 2 evõkanál fõzõrum, 4 dl tejszín, 1 citrom kifacsart leve és lereszelt héja.

  • Szûznyárs

    Hozzávalók: 80 dkg szûzpecsenye, 1-2 piros színû paprika, 10 dkg húsos szalonna, 1 tk kakukkfû, 1 tk rozmaring, késhegynyi õrölt bors, 1 dl olaj, só.

  • Hagymás krumplisaláta

    A krumplit fõzd meg héjában és karikázd fel. A hagymát karikázd fel, szedd szálaira, tedd szûrõbe, és öblítsd le forró vízzel. Cukorral, borssal, sóval és borecettel készíts erõsen ízesített salátalevet. A krumplit és a hagymát rétegezd egy salátás tálba, adj hozzá annyi salátalevet, hogy az ellepje és 3-4 órára tedd hûvös helyre. Tálaláskor a hagymás krumplit szûrd le és szórd meg finomra vágott snidlinggel.

  • Sajtgolyó

    Hozzávalók 4 személyre: 450gr reszelt sajt ( maradék sajtok) 3 tojás, kb.100gr zsemlemorzsa, só, olaj a sütéshez.

loading...