rss
  • Francia burgonya

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, 2 dl tejföl, 1 tojássárgája, só, csipetnyi reszelt szerecsendió, 8 dkg vaj vagy margarin.

    loading...

    A burgonyát karikára vágva fõzzük meg sós vízben. A tûzálló tál aljára margarint teszünk, bele a burgonyát, picit megsózzuk. A tejfölbe belekeverjük a tojássárgát, ismét pici sót, csipet szerecsendió teszünk bele, és leöntjük vele a burgonyát. A tetejére margarin- vagy vajdarabkákat teszünk. Jó meleg sütõben 15 percig sütjük.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Édes-savanyú mártás

    Hozzávalók: 3 gerezd fokhagyma, 2 szál újhagyma, 3 evõkanál cukor, 3 evõkanál borecet, 3 evõkanál ketchup, 3 evõkanál szójaszósz, 3 evõkanál narancslé, 3 evõkanál konyak, 4 kiskanál kukoricaliszt, 1 ízlés sz. csilipaprika.

  • Rántott hagymakarikák

    A hagymákat 7-8 mm vastag szeletekre vágom és karikákra szedem.

  • Asztúriai sólet (Fabada Asturiana)

    Hozzávalók: 50 dkg nagy szemû fehér bab, 25 dkg füstölt sertésoldalas, 25 dkg csontos marharostélyos, 1 kisméretû füstölt csülök, esetleg még egy sertésláb, 1 fej vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, 20 dkg paprikás lángolt kolbász, 20 dkg debreceni kolbász, 1-2 babérlevél, 1 csõ hegyes pirosra színezõdött zöldpaprika, egy kevés só, törött bors.

  • Gábris leves

    30 dkg sertéshúst megdarálunk, sóval, törött borssal és 1 db tojással összedolgozzuk. Vizes késsel gombócokat formálunk belõle és a húsleveshez hasonlóan bezöldségelt és fûszerezett, forrásban levõ paradicsom-ivóléhez adjuk.

  • Sütõtökkrém

    Hozzávalók: 80 dkg sütõtök, 10 dkg méz, 20 dkg dióbél.

  • Füstölt húsos gombaleves

    Füstölt húsos gombalevesA leveszöldséget alaposan megtisztítjuk, feldaraboljuk és a füstölt hússal együtt feltesszük főni. Ha a hús is és a zöldség is készre főtt, a húst kivesszük és külön tesszük. Néhány szép gombát megmosunk és enyhén sós vízben külön megfőzünk, majd kivesszük a léből és vékony szeletekre összevágjuk, majd beletesszük a leszűrt levesbe. Megvárjuk amíg felforr, ekkor hozzáadjuk a rizst is. Ha a rizs megfőtt, visszatesszük a felkockázott húst, utána ízesítjük sóval és tálaláskor megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.

  • Töltött cukkini

    Hozzávalók: 3 kisebb cukkini, 10 dkg ementáli sajt, 10 dkg füstölt sajt, 15 szem zöld olajbogyó, friss petrezselyem, bazsalikomlevél, só.

  • Gazpacho - Az igazi nyári leves

    Hozzávalók (6 személyre): 70 dkg érett paradicsom, 25 dkg kenyérmorzsa, 5 evõkanál olívaolaj, 1 uborka, 2 zöldpaprika, 2 nagy gerezd fokhagyma, 4 evõkanál piros borecet, 6 dl víz, 1 evõkanál sûrített paradicsom, só, frissen õrölt fekete bors, 12 jégkocka.

  • Házi májkrém

    Hozzávalók: 50dkg sertésmáj, 50 dkg vöröshagyma, 2 csom. margarin, só, bors, vegeta, esetleg mustár, kevés oliva olaj, ízlés szerint majoránna, metélõhagyma, fokhagyma.

  • Zelleres-gombás melegszendvics

    Hozzávalók: kb. 40 dkg gomba, 1-2 dl tejszín, 2 fej vöröshagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, vaj, 1 nagy fej zeller, só, fehérbors, rozmaring, kevés liszt vagy keményítõ, reszelt sajt.

  • Tojás, vagy snidling mártás

    Négy-öt tojást keményre fõzünk, ha megfõtt megtisztítjuk, a sárgáját szitán áttörjük s 3-4 kanál olajjal, kevés sóval jól elkeverjük.

  • Sertésborda börzsönyi módra

    Hozzávalók: 5 szelet kb 16 dekás csontos sertéskarajszelet, 20 dkg gombamassza (lásd: meleg elõételek: Töltött paradicsom), 2 dkg só, 10 dkg zsír, 10 dkg füstölt szalonna, fél kg zöldpaprika, 20 dkg paradicsom, 5 g fokhagymasó, 5 dkg liszt, 20 dkg hagyma, 1 dkg fûszerpaprika.

  • Rakott káposzta

    Hozzávalók: 1 nagy fej káposzta, 10 dkg darált sertéshús, fél csomag szójagranulátum, 40 dkg rizs, 1 pohár tejföl, ételizesitõ, 1 fej vöröshagyma, 1 kávéskanál pirospaprika, egy késhegynyi õröltbors, 2 evõkanál zsir, vagy olaj.

  • Affinity

    Keverõpohárban készítjük, elõhûtött pohárba szûrjük, végül a citromhéjjal megspricceljük.

  • Virsli falatok

    Hozzávalók: 4 pár virsli, 10 dkg reszelt sajt, 1 db egész tojás, 2 evõkanál zsemlemorzsa, 1 púpozott evõkanál liszt, 1 csapott mokkáskanál törött bors, ízlés szerint só;

  • Tárkonyos malacleves

    Hozzávalók: 40 dkg malachús, 3 sárgarépa, 3 fehérrépa, 1 fej vöröshagyma, 1 csomag tárkony, 1 dl tárkonyecet, 2 dl tejföl, 5 evõkanál olaj, 1 evõkanál liszt, 5 dkg kiskocka tészta, só, bors.

  • Egészben sült malac

    Hozzávalók:

    - 1 kg sertéstarja
    - 30 dkg sertésmáj
    - 3 db zsemle
    - 5 g törött bors
    - 5 g majoránna
    - 3 db tojás
    - 15 dkg füstölt szalonna
    - 3 dl világos sör
    - só

  • Kacsamáj torony Karácsonyra

    Hozzávalók: 35 dkg hízott kacsamáj, 4 közepes, savanykás alma, 2 ek. citromlé, 4 szelet barna toastkenyér, 20+20+10 g vaj, só, bors, 3-4 endívialevél, 2 szál petrezselyem.

  • Narancspuding

    Az elõírásnak megfelelõen elkészítünk egy csomag citromízû pudingport, de
    10 deka cukor helyett csak öt dekát teszünk bele, meg egy fél deci Jaffaszörpöt, és belereszeljük három narancs sárga héját.

  • Kelkáposzta-fõzelék

    Hozzávalók 4 személyre: 1 kis fej kelkáposzta, 1 evõkanál vaj, 1 db zöldségleves-kocka, 5 db aszalt sárgabarack, 5 dkg füstölt szalonna, 2 evõkanál tejföl.

loading...