2024.05.06. - Ivett, Frida

Édes-savanyú chilis uborka

Hozzávalók 4 személyre: 2 salátauborka, só, 1 csõ piros húsú chili, frissen õrölt fehér bors, kevés cukor, 2 ek. fehérborecet vagy rizsecet, 2 ek. olaj (pl. szójaolaj).
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az uborkát megmossuk, gondosan leszárítjuk, levágjuk a két végét, a többit vékony szeletekre vágjuk, vagy legyaluljuk. Az uborkaszeleteket tálba tesszük és megsózzuk. Fedõ alatt körülbelül 30 percig hagyjuk állni. Közben a chilit leöblítjük, megtisztítjuk, kimagozzuk és tetszés szerint karikákra, vagy apró darabokra vágjuk. Az uborkát szûrõbe téve hideg vízzel leöblítjük, és alaposan lecsepegtetjük. Végül jól kinyomkodjuk és kisebb tálkába rakjuk. A sót elkeverjük a borssal, a cukorral és az ecettel. Belecsorgatjuk az olajat. Az öntetet az uborkára locsoljuk, hozzáadjuk a chilit és az egészet összekeverjük.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!