rss
  • Brokkolis zöldségfelfújt

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók 4 személyre: 1 fej hagyma, 400 g sárgarépa, 3 ek. vaj, 100 ml tejszín, zöldségfûszer és zöldborsos fûszerkrém, reszelt szerecsendió, só, 100 g karfiol, 1 brokkoli, 1 zellergumó, 100 g mélyhûtött zöldborsó, 4 tojás.

    A hagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk. 300 g sárgarépát kockákra vágva a hagymával együtt megpároljuk a vajon. Hozzáadjuk a tejszínt, és 5 percig fõzzük. A zöldségfûszerrel, a borskrémmel, a szerecsendióval és sóval fûszerezzük. Pürévé törjük és szûrõbe simítjuk. Megmossuk, megtisztítjuk és rózsáira szedjük a karfiolt és a brokkolit. A maradék sárgarépát és a zellert megmossuk, megtisztítjuk és szeletekre vágjuk.

    A zöldborsóval együtt sós vízben blansírozzuk, leszûrjük és hideg vízzel leöblítjük. A sütõt 200 fokra (légkeveréses sütõ: 180 fok) felmelegítjük. A tojást és a zöldséget a kihûlt püréhez keverjük, kizsírozott felfújtformába töltjük, és lefedve 50 percig sütjük. Kivesszük a sütõbõl kiborítjuk, és szeletekre vágjuk. Zöldséggel és pirítóssal kínáljuk.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Zúzapörkölt

    ZúzapörköltA zúzákat megtisztítjuk, a nagyobbakat kettévágjuk. A hagymákat apróra vágjuk és megdinszteljük a forró zsíron, félrehúzzuk az edényt, belekeverjük a pirospaprikát és azonnal felengedjük két deci vízzel. Beletesszük a zúzát, paprikát, paradicsomot. Hozzáadjuk a borsot, köményt, az erős paprikát egyben, megsózzuk. Csak annyira engedjük fel vízzel, hogy a tetején még kilógjanak a zúzák. Akkor jó, ha rövid a leve. Körülbelül egy órát főzzük, akkor megnézzük mennyire főtt meg. A zúzának teljesen puhára kell főnie. Ha kell, pótolunk egy kis vizet, és még kb. félórát főzzük.

  • Aszaltgyümölcsös golyók

    Hozzávalók: 300 g aszalt gyümölcs,1 db tojás, 100 g vaj, 150 g porcukor, 150 g darált dió, 2 evõkanál rum. A diszítéshez: csokidara, és darabosra vágott pirított dió.

  • Pite - Pottyantott meggyel

    Hozzávalók: 50 dkg magozott meggy (lehet befõtt is), 20 dkg liszt, 20 dkg cukor, 3 tojás, 1 csomag sütõpor, 1 dl tej, 1+1/2 dl olaj.

  • Zöldséggel dúsított krumplifõzelék

    Hozzávalók:

    - 80 dkg burgonya
    - 1 zöldpaprika
    - 1 paradicsom
    - 1 fej hagyma
    - 1,5 dl tejföl
    - 2 evõkanál. liszt
    - 1 babérlevél
    - olaj
    - só

  • Banános csirke

    Hozzávalók: 50 dkg csirkehús, 15 dkg fokhagymás paprikás kolbász, 2 éretlen zöld banán, 2 lilahagyma, 15 dg mirelit kukorica, 1 hegyes-erõs paprika, 2,5dl húsleves, 1 rúd fahéj, 1 teáskanál ecet, olaj, só, 2 tyúkhúsleves kocka.

  • Túrótorta

    TúrótortaTojások sárgáit, a cukorral, kikeverjük. Ehhez hozzáadjuk az előzőleg összekevert liszt, sütőpor, kakaópor hármast. Egy másik edényben a fehérjét felverjük. Óvatos mozdulatokkal a fehérjét a lisztes masszához keverjük. A tepsibe sütőpapírt teszünk, és a piskóta alapot beleöntjük, majd 15-20 perc alatt készre sütjük. Ezután hagyjuk kihűlni. A ricottát, a vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával összekeverjük. A tejszínhabot felverjük külön. Ezután az egészet óvatosan összekeverjük. A zselatint a csomagoláson írtak szerint feloldjuk, és hozzátesszük a már összekavart hozzávalókhoz.

  • Villányi mandulatorta (liszt nélküli torta)

    Hozzávalók: 8 tojás, 20 dkg vékony csíkokra vágott mandula, 50+5 dkg porcukor, 2 cs vaniliás cukor, 1 tk liszt, 30 dkg margarin, 3 ek erõs kávé, 4 db 30 x 30 cm-es sütõpapír, melyre fedõvel, vagy tényérral 25 cm-es átmérõjû köröket rajzolunk, a köröket bevajazzuk, de nem vágjuk ki.

  • Banános diótej

    Hozzávalók: 1/2 cs víz, 3/4 cs pirított dió, 1 ek méz, 2 db közepes banán, 1/4 tk só, 2 1/2 cs víz.

  • Csalamádé

    A hozzávalókat összekeverjük, és a fûszerlét ráöntjük a felszeletelt csalamádéra. Ne lepõdjenek meg, kb. a harmadára esik össze. 24 órát állni hagyjuk, majd üvegekbe rakjuk és lezárjuk.

  • Zöldségleves

    Hozzávalók: l kisebb fej káposzta, 2 liter csontleves, 3 szál sárgarépa, l karalábé, l zellergumó, 3-4 paradicsom.

  • Töltött tojások

    Töltött tojásokNagyságtól függően három - négy medvehagyma-levelet finomra vágunk, a petrezselymet felaprítjuk. A tojásokat tíz perc alatt keményre főzzük. Közben megtisztítjuk a sárgarépát, majd lereszeljük őket. A retket tisztítást követően hajszálvékony szeletekre vágjuk. A főtt tojásokat gyorsan hideg vízbe helyezzük, langyos állapotukba megszabadítjuk mindegyiket a héjától, majd félbevágjuk őket. A tojások keményre főtt sárgáját egy közepes keverőtálba rakosgatjuk, a félbevágott fehérjéket pedig egy másik lapos tálra.

  • Ribiszkelé

    Hozzávalók: 5 kg ribiszke, fél liter víz.

  • Dióval töltött csuka

    Hozzávalók: 1 konyhakész csuka (kb. 1 kg), 2 briós, 2 tojás, só, õrölt fehér bors, 15 dkg dió, 3-4 evõkanál olaj.

  • Bajai halászlé

    Hozzávalók: 1 kg ponty, 25 dkg vegyes hal: törpeharcsa, csuka, keszeg stb., 2 fej közepes hagyma, 2 púpozott ek õrölt pirospaprika (az egyik kanál édesnemes, a másik erõs paprika legyen!), 2 dkg só, 1 kis paradicsom, 1 kis hegyes zöldpaprika, 1 cseresznyepaprika, 1/4 dl vörösbor.

  • Bélszin sárgabarackos sajtos kalapban

    Hozzávalók 4 személyre: 100 ml tejszín, 200 ml tej, só, fehérbors, szerecsendió, 600 g burgonya, 1 gerezd összezúzott fokhagyma, 70 g reszelt sajt, 200 ml fehérbor, 16 szem aszalt sárgabarack, 4 szelet marhabélszín (egyenként kb. 160 g), 1 ek. olívaolaj, 4 szelet Camembert sajt, 100 ml húsleves, 2 ek. hideg vaj, 1/2 tk. szárított kakukkfû, friss kakukkfû a díszítéshez.

  • Iszákos pörkölt

    Hozzávalók: 60 dkg marhahús, 8 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg zöldpaprika, 10 dkg paradicsom, 2 dl vörösbor, 2 dkg pirospaprika, 1 gerezd fokhagyma, kakukkfû, bazsalikom, 1 babérlevél, só.

  • Ráckrumpli

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, 10 dkg kolozsvári szalonna, 5 - 6 paradicsom, ugyanannyi zöldpaprika, 1 dl tejföl, só.

  • Krémsajtos tészta

    Fõzzük ki a tésztát sós vízben, kevés olajjal, majd szûrjük le és keverjük össze a következõ szósszal: az apróra felkockázott kis fej vöröshagymát és egy gerezd fokhagymát kevés felforrósított vajon megpirítjuk...

  • Köleskásás hurka

    Hozzávalók: 60 dkg köleskása, 80 dkg véres, zsíros hús, 1 liter disznóvér, 2 dkg törött bors, késhegynyi köménymag õrlemény, 1 dkg szegfûbors õrlemény, kevés majoránna, só.

  • Francia vaníliafelfújt

    Hozzávalók: 4 ek. kristálycukor, 8 dkg porcukor, 1 vaníliás cukor, 4 tojás, 5 dl tej. A tetejére: 2 dl tejszín, 1 ek. porcukor.