rss
  • Csipkedett (levesbetét)

  • Share on Tumblr

    Egy egész tojásból és kb. 80-100 g lisztbõl (a tojás nagyságától függõen) egy kevés sóval (friss fogyasztáshoz készítve só nélkül csináljuk!) kemény tésztát gyúrunk.

    loading...

    A tészta kemény,és rugalmas legyen, rövid ideig szikkadni hagyjuk, majd a tésztából csipetkét készítünk.Kész levesben kifõzzük. Ebbõl a tésztából készíthetjük a reszelt tésztát is.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Tojásos rizs

    Hozzávalók: rizs, víz, tojás, olaj, só.

  • Knisesz

    Hozzávalók: 2 csésze liszt, 1 tojás, 3 evõkanál libazsír, 1 csésze hideg víz, só.

  • Mazsolás vanília leves

    Hozzávalók: másfél liter tej, fél csésze rizs, 1 vanília rúd vagy aroma, 3 evõkanál cukor, 1 db tojássárgája, 1 evõkanál liszt, 1 csomag mazsola.

  • Trópusi jégvirág tea

    Hozzávalók: 1 l trópusi gyümölcs-ízû tea 1/2 dl citromlé 2 dl narancslé néhány karika kiwi.

  • Sárgarépa golyó

    Hozzávalók: 1 kg sárgarépa, 30 dkg porcukor, 1 db citrom, 15 dkg dió, kókuszreszelék vagy cukrozott kakaópor;

  • Brassói libamell

    Hozzávalók: egy 1 kg-os libamell, 15 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 50 dkg hordós káposzta, 50 dkg burgonya, 2 dl tejföl, só, kiskanálnyi pirospaprika.

  • Gombás tarja tepsiben

    Hozzávalók: 60 dkg burgonya, 15 dkg margarin, 1 kg sertéstarja, õrölt bors, só, 30 dkg gomba, 2 zöldpaprika, 4 dl tejföl, 1 kis fej hagyma.

  • Aszpikos sonkatekercs

    Hozzávalók 8 személyre: 8 vékony szelet gépsonka, 20 dkg juhtúró, 3 evõkanál reszelt ecetes torma, 40 dkg franciasaláta, 1 evõkanál zselatinpor, 3 dl húsleves (lehet kockából is).

  • Burgonyasaláta

    Az ecetet elkeverjük sóval, borssal, olajjal. A héjában fõtt burgonyát, a fõtt tojást, uborkát felszeljük és mély tálba tesszük. Hozzáadjuk az olajos öntetet és lazán összekeverjük. Fél órát pihentetve tálaljuk.

  • Szárnyaskrokett

    Hozzávalók: 16 deka sült, vagy fõtt szárnyashús maradék, 2 deka vaj, 2 deka liszt, 1 deci tej, só, 1 egész tojás, zöldpetrezselyem, töröttbors.

  • Grillen sült pisztráng

    Hozzávalók:

    - 2 pisztráng
    - olívaolaj
    - õrölt bors
    - só
    - kb. 18 gerezd fokhagyma
    - 2 szelet szalonna
    - 1 kis fej saláta
    - 2 nagy paradicsom
    - 1 paprika
    - 1 fej lilahagyma
    - 1 kis cukkini

    A salátaöntethez:

    - 4 evõkanál olívaolaj
    - 1 teáskanál mustár
    - pár csepp citromlé
    - pár csepp Worcestershire szósz
    - pár csepp ecet
    - kevés cukor
    - só
    - bors
    - 1 kis pohár tejföl

  • Waldorf saláta

    A megtisztított almát és zellert gyaluld vékony csíkokra, keverd össze és hintsd meg néhány csepp citromlével.

  • Káposztás pirog

    Hozzávalók Tészta: 50 dkg túró 45 dkg liszt 35 dkg Rama só Töltelék: 25 dkg húsos füstölt szalonna 1 nagyobb fej, kb. 1,5 kg-os káposzta Só, bors és 6 db kockákra vágott kemény tojás 1 tojás a kenéshez.

  • Zöldbabfõzelék

    Hozzávalók: 1/2-1/2 kg zöldbab és krumpli, 2 pár virsli, kapor, só, bors, vegeta, majoránna, 2 dl tejföl, vöröshagyma, pirospaprika.

  • Bundás pityóka

    Hozzávalók: 500 g burgonya, 2 db tojás, 100 g liszt, 120 g zsemlemorzsa, só, bors, olaj a sütéshez;

  • Citromtorta

    Hozzávalók:

    a tésztához: 1 készen vásárolt csokoládés piskótatorta, fél dl Cointreau likõr.
    a krémhez: 2 zacskó tejszínes pudingpor, 6 dl tej, 15 dkg porcukor vagy édesítõszer, 25 dkg ráma, 2 citrom reszelt héja és leve, 8 csepp keserûmandula-eszencia, 10 dkg darabolt ananászbefõtt.
    a díszítéshez: 5 dkg hámozott mandula, 1 citrom.

  • Mexikói lasagne

    Hozzávalók: 2 teáskanál olívaolaj, 1 és fél csésze felkockázott vöröshagyma, 3 csésze felkockázott cukkini, kanálhegynyi kömény, 2 csésze felkockázott paradicsom, 2 csésze feketebab megmosva, 1 és fél csésze kukoricaszem, 1 és fél csésze enchilada szósz, fél csésze friss, aprított koriander, 5 lasagne lap, 1 csésze sajt, olaj, tejföl (a tálaláshoz).

  • Pikáns muffin

    Hozzávalók kb. 20 darabhoz: 20 dkg burgonya (fõként lisztesre fõvõ), 3 dkg friss élesztõ, 45 dkg liszt, 1 1/2 tk só, 1 kis paprika (kb. 15 dkg), 10 dkg újhagyma, 1 vastag szelet fõtt sonka (kb. 20 dkg), 3-4 ek tejszín, a formázáshoz liszt, 40 muffinpapír.

  • Erdélyi aprópecsenye

    Hozzávalók: 1/2 kg paprika, 1/4 kg kisebb fej hagyma, 10 dkg füstölt szalonna, 1/2 kg disznócomb, 2 dl tejföl, 20 dkg paradicsom, mustár, pirosarany, pirospaprika, törött bors, só.

  • Pudingos süti

    Hozzávalók: A krémhez: 1 csomag puncsízû pudingpor, 3 dl tej, 20 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 10 dkg mazsola, 1/2 dl rum.

    6 tojásból piskótát készítünk. Amikor kihûlt, rátesszük a következõ krémet, végül olvasztott csokoládéval vonjuk be.

loading...