rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Carolans

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 6 tojás sárga, 30 dkg porcukor, 4 dl tejszin, 2 dl rum, 3 dl forralt, majd lehûtött tej,
    3 evõkanál nutella krém, 3 dl vodka.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A tojást a cukorral kikeverni, a nutellát hozzákeverni, majd a többi hozzávalót is. Fakanállal vagy robottal jól kikeverni.Hûtõben tárolni, naponta felrázni. 1 hét múlva fogyasztható.

    Kellemes italozást!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Sajtos pulykamellrolád

    Hozzávalók: 60 dkg pulykamell, 30 dkg trappista sajt, egy csomag bacon, 2 tojás, liszt, só, csirke fûszerkeverék.

  • Raguval töltött cukkini

    Hozzávalók:

    - 2 nagy tölteni való cukkini
    - 50 dkg darált sertéshús
    - 1 dl tejszín
    - 10 dkg pizzamozarella sajt
    - 1 nagy fej vöröshagyma
    - 1 ek bazsalikom
    - 2 ek olívaolaj
    - 1 kis darabka vaj
    - 3 dl paradicsompüré vagy paradicsomlé
    - 2 gerezd fokhagyma
    - só
    - bors

  • Tepertõs pogácsa

    15 dkg töpörtyût apróra vágok és elkeverem 40 dkg liszttel, 10 dkg zsírral, 1 tojás sárgájával, 2 kk sóval és 3 - 4 EK tejföllel jól összegyúrom.

  • Libamáj sütve

    Hozzávalók: 60 dkg libaháj, 40 dkg libamáj, só, 3-4 gerezd fokhagyma.

  • Csirkemellfilé kókuszosan

    Csirkemellfilé kókuszosanA csirkemellfilét hosszúkás szeletekre vágjuk, kissé megsózzuk és megborsozzuk őket, majd pár percig állni hagyjuk. Közben a tojásokat felverjük, és ízlés szerint gyömbérrel, sóval, borssal ízesítjük. A kókuszreszeléket összekeverjük a zsemlemorzsával. A húsdarabokat lisztbe forgatjuk, majd a fűszeres tojásba, azután pedig a kókuszos zsemlemorzsába. Amikor ez kész, ismét a tojásba, majd pedig a kókuszos morzsába forgatjuk a hússzeleteket, és végül forró olajban kisütjük őket. Köretként mazsolás rizst adhatunk hozzá.

  • Almás hagymás töltött liba

    Hozzávalók 6 személyre: 250 g alma, 8 szelet szendvicskenyér, 250 g hagyma, 30 g vaj, 1 csokor petrezselyem, 2 tojás, 125 ml tej, 1/4 tk. majoránna, 1/2 tk. üröm,só, bors, 1 konyhakész liba 2-2,5 kg, 500 ml vörösbor, 2-3 ek. almapüré, 3-4 ek. ételsûrítõ.

  • Csõben sült karfiol

    Hozzávalók: 30 dkg karfiol, 30 dkg brokkoli, 15 dkg paradicsom, 15 dkg mozzarella, 5-6 gerezd fokhagyma, só, citromlé, vaj.

  • Chilis tintahalleves

    Hozzávalók: 6 tintahal, megtisztítva, 1 citrom leve, 3 mogyoróhagyma, felaprózva, 2 erõs chilipaprika, felaprítva, 45 dkg érett paradicsom, felaprítva, 1,2 l halalaplé, 1 ek. paradicsompüré, fél kk. õrölt fahéj, csipetnyi lágy világos barna cukor, 1 ek. friss menta, só, õrölt fekete bors.

  • Fokhagymás szilvával töltött jércemell parajos rizzsel

    Hozzávalók: 4 személyre: 4 db jércemellfilé, 12 szem fokhagymával töltött szilva, 50 g paraj, 100 ml tejszín, 80 g vaj, 1 gerezd fokhagyma, petrezselyemzöld, 60 ml olaj, 200 ml fehérbor, só, õrölt fehér bors, 2 adag pároltrizs, 4-4 szelet cukkini, sárgarépa, padlizsán.

  • Csirkesaláta ananásszal

    Hozzávalók: 50 dkg (bõrös) csirkemell, csont nélkül, 1 ek olaj, 1 narancs, 1 alma, ½ ananász, 15 dkg joghurt, 5 dkg majonéz, 1 ek tejföl, 1 tk currypor, 1 tk friss (reszelt vagy aprított) gyömbér, só, bors, tabasco, citromlé, tálaláshoz ananász, menta.

  • Édes sütõtökpüré-leves

    Hozzávalók: 2 nagyobb szelet nyers sütõtök, 1 pohár tejszín, 1 teáskanál cukor, 5 dkg füstölt sajt, csipet só;

  • Tepsiben sült chilis bab

    Tepsiben sült chilis babA nyers darált húst elkeverjük az aprított hagymával, fokhagymával, babbal, kukoricával, kockára vágott paprikával és az összes fűszerrel, amiket ízlés szerint adagolunk hozzá. Ezt a keveréket egy kiolajozott hőálló tálba lazán, lenyomkodás nélkül beleterítjük. Az öntethez valókból keveréket készítünk, majd leöntjük vele a húsos masszát,ami szépen körülöleli majd a husinkat. Az egész tetejére reszelt sajtot szórunk és középmeleg sütőben 40 perc alatt pirosra, illatosra sütjük. Tálaláskor tejföllel locsoljuk meg és szórhatunk rá őrölt chilit plusszba!

  • Rakott túrós csusza

    Hozzávalók: 50 dkg csusza tészta, 50 dkg túró, 4 dl tejföl, szalonna, só.

  • Kalocsai sertésborda

    Hozzávalók: 60 dkg sertés karaj, 20 dkg császár szalonna, 5 dkg liszt, só, bors, 10 dkg virsli, 30 dkg zöldpaprika, 15 dkg paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, 3 dkg pirospaprika, 1 fej vöröshagyma.

  • Adventre: mézes-gesztenyés rolád

    Hozzávalók: 12 dkg rétesliszt, 4 tojás, 20 dkg méz, késhegyni szódabikarbóna. A krémhez: 15 dkg gesztenyemassza, 20 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 0,5 dl rum.

  • Babfõzelék

    Hozzávalók: 1 kg szárazbab, 1 kis fej hagyma apróra vágva, 2 gerezd fokhagyma, 2 kanálnyi olaj, 2 babérlevél, 1 kávéskanál paprika, 2 ek liszt, só, ecet.

  • Rakott busa csõben sütve

    Hozzávalók: 4 db szép busafilé, 4 db nagyobb burgonya, 2 db sárgarépa, olívaolaj, 1 fej vöröshagyma, 4 fej csiperke gomba, 1 db piros paprika (kápia), 1 db hegyes zöldpaprika, 2 db paradicsom, bacon, 1 pohár tejföl, só, õrölt feketebors, 1/2 citrom, 1 dl fehérbor, trappista sajt, zsemlemorzsa, reszelt parmezán.

  • Mandulás joghurt leves

    Hozzávalók 3-4 személyre: 8 dl joghurt, 10 dkg darált mandula, 2 gerezd fokhagyma, olaj, fehér bors, só.

  • Budai sült csirke

    Kissé munkaigényes, de ünnepi étel, és nem nagyon drága.

  • Erdei turmix

    Hozzávalók 4 személyre: 300 g erdei eper, 100 g áfonya, 100 g fekete ribizli, 100 g szeder,
    200 ml fekete ribizlilé, 200 ml szamócalé, 4 ek. méz, 50 ml acerolalé, (- másnéven barbadoszi cseresznye préselt leve. Az acerolának magas a kálium, megnézium és A vitamain tartalma. Jelentõs mennyiségben tartalmaz C vitamint is. Lédús, kellemes zamatú vadontermõ gyümölcs. A beltartalma miatt zöld állapotban kerül forgalomba. Sokan kérdezték hogy mi az acerola, itt a rövidke leírás!)

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...