rss
  • Csirkemell jóasszony módra

  • Share on Tumblr

    A petrezselymet, a kakukkfüvet és a babérlevelet csokorba kötjük. A hagymákat megtisztítjuk, a vöröshagymát apró kockákra vágjuk és a forró olajon (spray --- teflonserpenyõ) üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a csíkokra vagy kockákra vágott csirkemellfilét és 2-3 percig pirítjuk.

    Meghintjük a liszttel, tovább pirítjuk, majd felöntjük a levessel. Hozzáadjuk a zöldborsót, az apró hagymát és a fûszercsokrot. Paradicsompürével, sóval, borssal ízesítjük, és készre pároljuk. Végül eltávolítjuk a fûszercsokrot, és párolt rizzsel tálaljuk.

    Tipp: ha nem kapunk friss kakukkfüvet szálban, ízesíthetjük "fûszerrel" is, ekkor csak a babérlevélbõl és a petrezselyembõl készítünk csokrot.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Virslisaláta

    Hozzávalók:

    4 pár virsli, 5 tojás, 4 dl tejföl, 1 ek mustár, 1 nagy tubus majonéz, fehér bors, 1 nagy fej hagyma

  • Serpenyõs gyros

    Hozzávalók: 60 dkg birkalapocka (helyettesíthetõ más tetszõleges hússal is), Kotányi görög fûszerkeverék, olaj, só.

  • Olasz tatár

    Hozzávalók: 20 dkg bélszín, vagy hátszín, 1 tojássárgája, 1 ek apróra vágott hagyma, 1/2 ek citromlé, 1 ek olivaolaj, 1 kk só, 1/2 ek apróra vágott zöldpetrezselyem, 1/2 kk mustár, 2 ek ketchup, 5 szem kapribogyó (összevágva), 5 csepp Tabasco, bors, paprika.

  • Tepsis káposzta 1.

    Hozzávalók 4 személyre: sertéslapocka, 1 nagy fej hagyma, 1,5 kg savanyú káposzta, 4 db csirkecomb, 1 kg vöröshagyma, dkg szalonna, 2 dl olaj, pirospaprika, szemesbors, babérlevél, só.

  • Almás rakottas

    Hozzávalók: 80 dkg burgonya, 5 dl tej, késhegynyi só, 40 dkg alma, 5 dkg vaj vagy margarin, a tál kenéséhez zsír.

  • Gyümölcsös rizsfelfújt

    Hozzávalók: 15 dkg rizs, 15 dkg cukor, fél liter tej, 3 tojás, 50 dkg gyümölcs, vagy kompót, 1 púpozott ek kakaó, 3 dkg vaj, só, fahéj.

  • Curry-s csirkecombok

    Curry-s csirkecombokEgy mély tepsit kikenünk a vajjal, ami másnap mehet a sütőbe. A joghurtot összekeverjük a citromlével, a cukorral, a curry-vel, sóval, borssal. A combokat kettévágjuk, megforgatjuk a fűszeres joghurtban, és belerakjuk a tepsibe. A megmaradt joghurtot a húsra kanalazzuk, alufóliával lefedjük, és berakjuk a hűtőbe éjszakára. Másnap begyújtjuk a sütőt, amikor eléggé bemelegedett, berakjuk a húst, és lefóliázva sütjük. Ezután levesszük a fóliát, és megpirítjuk a husikat. Sima rizzsel vagy kukoricás rizzsel tálalhatjuk.

  • Grillezett békacombok

    Hozzávalók

    6 tucat friss békacomb, 4 citrom, 1 dl olaj, mustár, só, bors

  • Ananászkrém

    Hozzávalók: (20 pohár krémhez): 10 dkg vaníliás pudingpor, 6 tojás, 1 liter tej, 30 dkg kristálycukor, 4 dkg vaníliás cukor, 20 dkg kockacukor, 8 dl tejszín, 1 doboz darabos ananászkonzerv, 1/2 dl triple sec, 2 dkg tortadara, 10 Roletti vagy babapiskóta.

  • Húsvéti kenyér

    Hozzávalók: 75 dkg liszt, 4 dkg élesztõ, 2,5 dl tej, 25 dkg margarin, 7 dkg cukor, csipetnyi só, 7 dkg vágot mandula (ebbõl lehet 4 szem keserûmandula), reszelt citromhéj, 3 tojás.

  • Fûszeres pogácsa

    Hozzávalók: 1 doboz gyorsfagyasztott leveles tészta, 1 tojás, 1 mk só, 1 mk törött bors, késhegynyi õrölt gyömbér, ugyanennyi õrölt szerecsendió-virág, 3 ek tej.

  • Cukkinipörkölt

    Vegyünk egy kiló hámozott, felkockázott cukkinit, dobjuk rá olajon megpirított vöröshagymára, dinszteljük kicsit, ízesítsük vegetával, majd dobjunk rá még négy kisebb, felkockázott paradicsomot, majd csak ezután szórjuk meg pirospaprikával.

  • Túrópuding

    Hozzávalók: 2 db zsemle, 2 dl tej, 30 dkg tehéntúró, 10 dkg vaj, 5 dkg kristálycukor, 6 db tojás, 12 dkg porcukor, 3 dkg mazsola, 10 dkg dióbél, 1/2 citrom héja.

  • Szénégetõ spagetti (Spaghetti carbonara)

    Hozzávalók: fél kiló spagetti, 25 dkg sonka, 1 cs petrezselyemzöld, 3 ek olaj, 6 tojás, 1 dl tejszín, 25 dkg parmezán, só, 1 tk frissen õrölt bors, késhegynyi szerecsendió.

  • Kenyértésztában sült csülök

    Hozzávalók: 60 dkg liszt, 3,5 dkg élesztõ, só, 3 dl langyos víz, 2 kis sertéscsülök, 1 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 1 db paradicsompaprika, 6 dkg zsír.

  • Cappuccinos kocka

    Hozzávalók:

    A piskótához:

    - 6 tojás
    - 30 dkg porcukor
    - 20 dkg liszt
    - 6 evõkanál víz

    A krémhez:

    - 8 dl tejszín
    - 2 csomag vaníliás cukor
    - 10 dkg mogyorós cappuccino por
    - 1 dl rum vagy rumaroma
    - 1 csomag zselatinfix

  • Jeges õszibarack tea ananásszal

    A lehûtött õszibarack teába öntsünk 1 teáskanál citromlevet és adjuk hozzá a felvágott ananászdarabokat.

  • Körözött

    Hozzávalók: 50 dkg túró, 20 dkg vaj, 5 g õrölt kömény, 5 dkg vöröshagyma, 1 dkg só, 1 dkg fûszerpaprika.

  • Fõtt csülök húsvétra

    Hozzávalók: 1 füstölt sertéscsülök (elsõ, vagy hátsó), 3-4 csilipaprika, 3-4 gerezd fokhagyma, 3 ek só.

  • Sárgarépa főzelék tejszínesen

    Sárgarépa főzelék tejszínesenAz edénybe öntsünk 1 dl olajat és 1 dl vizet. Tegyük hozzá a citromreszelőn legyalult répát, szórjunk rá 2 teáskanál sót, púpos evőkanálnyi kristálycukrot, forgassuk át, és gyenge lángon, lefedve, időnként megkeverve kezdjük el párolni. Ha már majdnem puha, a tűzről levéve szórjunk rá négy púpos evőkanálnyi lisztet. Egy percre tegyük vissza a tűzre, közben folyamatosan kevergessük, hogy le ne égjen. Ismét félretéve hígítsuk fel 8 dl zsíros tejjel és 3 dl zsíros tejszínnel, adjuk hozzá a citromhéjat és -levet, a fűszereket, kristálycukrot.